Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TARcia jak masz wysoką gorączkę to się chłodzi.. jak Ci zimno to można do wanny wejść... Ale w tamtym przypadku chodziło o bardzo wysoką gorączkę i wygrzewanie się w saunie , a chodzi o to, że mózg się aż gotuje z gorączki , a co dopiero gorączka + sauna... nie wolno mózgu przegrzewać, stad na gorączkę chłodne okłady na głowę..

Te bażanty chyba strasznie zdesperowane, jak tak na taras wchodzą.

Tar, na katar to rady nie ma. Śluzówka ci pęka bo zapalenie. Można spróbować 1. Marinar hypertoniczny - to właśnie sól morka stężona, ładnie dość obkurcza sluzówki i potem nos się udrażnia i ma się na trochę spokój z dmuchaniem. A że nos suchy, to nawet, jak się uprzeć, to można oliwy troszkę na szpatułkę, takiej gestej z oliwek, i posmarować od środka. Albo virolex (taki na opryszczkę), on w końcu przeciwwirusowy jest, nawet jak wirus nie taki.

A reszta, to ciepło się ubrać a jeszcze leipiej rozebrać do łóżka i przeczekać, bo z katarem się nie wygra. Jak się dołączy zapalenie zatok czyli zaczną żółte gluty z nosa lecieć, to można bactrobanem posmarować, ale on już na receptę jest.

A wygrzewanie nie jest dobre tylko, jak człowiekiem telepie :)

No właśnie...??????

Ja bym weszła do wanny rozgrzać się jeśli np w nogi mi zimno.. chyba mam słabe krążenie.. jak nie wejdę do gorącej wanny jak mi jest zimno to katar murowany... i nie usnę do 2-3 w nocy.. wtedy wstaję taka umarznięta i idę w środku nocy się wygrzać...

No chyba, że gorączka wysoka , a nie stan podgorączkowy, i schładzać trzeba... Najważniejsza jest głowa...

TARcia.. ale Ty to musisz iść do lekarza nie tylko z tym katarem... :eek:

Uściskaj T :) i pomiziaj Białasa, bo pewnie Cie grzeje...

Jak u nas cudnie słonko świeci.. ale mróz jest... nie wiem ile bo termometr zwariował ... ot elektronika...

...ogarnęłam kuchnię.. :cool:

Ty leż i nie wychodź.. a biały niech Cie grzeje..

T wyślij po wodę morską a jutro lekarz..

I nie chcę słyszeć wymówek.. bo z białym byś podjechała do weta jakby mu coś była, a sama o siebie maławo dbasz...

Noo to powiedziała ta co dba o siebie.. teraz... ;)

Tar, rozdziaw paszczę, zajrzyj głęboko do środka przed lustrem i zobacz, czy czerwono, czy biało, lub nie daj boziu żółto. Jak czerwono, to owszem, lekarz ale generalnie po zwolnienie głównie, bo leków za bardzo ci nie da :)

Gardło płucz sobie czym się da.

Aaa. ta sól to Marimer a nie to, co napisałam, chyba w nocy niedowidziałam mocno :)

Teraz co z tą temparaturą? Ano zależy jaka jest. Jak ktoś się trzęsie ale ma marne 37 z groszami, to kąpiel jak najbardziej. Sauna może niekoniecznie, bo ma działanie bodźcowe i obciąża bardzo układ krążenia i inne. Jak ktoś zdrowy to przetrzyma ale jak coś ma się zacząć dziać, to zacznie ;). No, chyba że taka domowa, mokra (parowa).

Ale jak temp dochodzi do 38 to już nie ocieplać! wtedy tabletki brać a nie kąpiele. Schładzanie mechaniczne to ostateczność, jak po niczym nie spada.