Arnika 23.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 maść majerankowa przychodzi mi tylko do głowy...A wazelina, zwykły krem nivea?Szkoda, że Ewa tu nie zajrzała, może by coś podpowiedziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 wiesz co TAR-cia to już jakiś czas temu było ale wydaje mnie się że to sezamowy był ale w aptece kupowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.03.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 TARcia jak masz wysoką gorączkę to się chłodzi.. jak Ci zimno to można do wanny wejść... Ale w tamtym przypadku chodziło o bardzo wysoką gorączkę i wygrzewanie się w saunie , a chodzi o to, że mózg się aż gotuje z gorączki , a co dopiero gorączka + sauna... nie wolno mózgu przegrzewać, stad na gorączkę chłodne okłady na głowę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Taki gość przychodzi do nas pod taras... A tu w stołówce Emila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.03.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Te bażanty chyba strasznie zdesperowane, jak tak na taras wchodzą. Tar, na katar to rady nie ma. Śluzówka ci pęka bo zapalenie. Można spróbować 1. Marinar hypertoniczny - to właśnie sól morka stężona, ładnie dość obkurcza sluzówki i potem nos się udrażnia i ma się na trochę spokój z dmuchaniem. A że nos suchy, to nawet, jak się uprzeć, to można oliwy troszkę na szpatułkę, takiej gestej z oliwek, i posmarować od środka. Albo virolex (taki na opryszczkę), on w końcu przeciwwirusowy jest, nawet jak wirus nie taki. A reszta, to ciepło się ubrać a jeszcze leipiej rozebrać do łóżka i przeczekać, bo z katarem się nie wygra. Jak się dołączy zapalenie zatok czyli zaczną żółte gluty z nosa lecieć, to można bactrobanem posmarować, ale on już na receptę jest. A wygrzewanie nie jest dobre tylko, jak człowiekiem telepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 No to ale jak wiadomo, że masz gorączkę, a zimno ci jak skurczybyk to co - i tak schładzać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.03.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 No właśnie...??????Ja bym weszła do wanny rozgrzać się jeśli np w nogi mi zimno.. chyba mam słabe krążenie.. jak nie wejdę do gorącej wanny jak mi jest zimno to katar murowany... i nie usnę do 2-3 w nocy.. wtedy wstaję taka umarznięta i idę w środku nocy się wygrzać... No chyba, że gorączka wysoka , a nie stan podgorączkowy, i schładzać trzeba... Najważniejsza jest głowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 TARcia.. ale Ty to musisz iść do lekarza nie tylko z tym katarem... Uściskaj T i pomiziaj Białasa, bo pewnie Cie grzeje... Jak u nas cudnie słonko świeci.. ale mróz jest... nie wiem ile bo termometr zwariował ... ot elektronika... ...ogarnęłam kuchnię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Ty leż i nie wychodź.. a biały niech Cie grzeje.. T wyślij po wodę morską a jutro lekarz.. I nie chcę słyszeć wymówek.. bo z białym byś podjechała do weta jakby mu coś była, a sama o siebie maławo dbasz... Noo to powiedziała ta co dba o siebie.. teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Tar, rozdziaw paszczę, zajrzyj głęboko do środka przed lustrem i zobacz, czy czerwono, czy biało, lub nie daj boziu żółto. Jak czerwono, to owszem, lekarz ale generalnie po zwolnienie głównie, bo leków za bardzo ci nie da Gardło płucz sobie czym się da. Aaa. ta sól to Marimer a nie to, co napisałam, chyba w nocy niedowidziałam mocno Teraz co z tą temparaturą? Ano zależy jaka jest. Jak ktoś się trzęsie ale ma marne 37 z groszami, to kąpiel jak najbardziej. Sauna może niekoniecznie, bo ma działanie bodźcowe i obciąża bardzo układ krążenia i inne. Jak ktoś zdrowy to przetrzyma ale jak coś ma się zacząć dziać, to zacznie . No, chyba że taka domowa, mokra (parowa). Ale jak temp dochodzi do 38 to już nie ocieplać! wtedy tabletki brać a nie kąpiele. Schładzanie mechaniczne to ostateczność, jak po niczym nie spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.03.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 ja wolalabym by to nie bialy mnie grzal ale jestem tak odwrotnie pociagajaca, ze chyba tylko desperat by na to przystal:lol2: Zaraz, zaraz... to czym ty pociągasz, jeśli nie nosem, tylko... odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Aaaa, Jejtek!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.03.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Aaaa aj myślałam, że Ty pociągająca jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts