DPS 25.03.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.03.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e209.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.03.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ja tam nic nie zrobiłam.... Ale pomóc trzeba.. tym co nie potrafią, tym co nie powiedzą słowa do mikrofonu, tym co trudno... Mnie to nie dotyczy.. Ale.. życie pisze tak różne scenariusze... Jeden z milionów przykładów.. dziecko lat 11 huśta się, spada z huśtawki, złamany kręgosłup, sparaliżowany.. matka staje na uszach,, na razie.. potem ona będzie potrzebowała pomocy... Inny.. przesympatyczna Magda.. z SM.. uwięziona na wózku na 10 piętrze .. rodzice jej nienawidzą, ze jest na wózku.. a Ona taka cudna.. Tak ciepła... I jak tu się zamknąć na innych? Ja też urodziłam cudnego zdrowego Emila.. życie napisało inny scenariusz.. Też nam ludzie pomogli.. bo gdyby nie cudne wówczas dusze... to może cytomegalia "zjadła by go' i by był roślinką albo wcale.. A tak biega, broi, łowi ryby (tylko te z ADHD, bo inne nie zdążą się złapać) kłóci się z nami, robi super drinki.. i kocha nas a my bezgranicznie jego.. I tak siedzę i sączę ajerkoniaczek.. taki domowy z swojusich jajek.. Za zdrówko MAM.. wszystkich MAM.. bo one nas kochają.. bez względu ile lat mamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.03.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Arniko :hug: Ty kożuch ubrałaś? A ja myślałam, że ma się na wiosnę Zdrowie WSZYSTKICH MAM...masz rację..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.03.2013 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Się wzruszyłam http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/d080.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.03.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Chusteczek Wam trzeba??? Nooo kożuszek.. i bardzo ciepłe czapki bo ja zmarzluch jetem... o kozakach proszę też nie zapominać... Choć jest dzisiaj np -3*C.. to nadal jest przeokropnie zimno.. tren wiatr i wilgotność... Podobno mają być święta.. Zające i inne takie tam mam na strychu, a na strychu zimno, więc na górę nie wychodzę, pitolę to... Okna nie pomyte.. nie pozwalam myć starszakowi.. bo wychłodzi mi dom.. i będzie mi zimno... W sumie nic nie sprzątam.. bo podłogi na bieżąco są myte, noo firany i zasłony popiorę , ale to robi pralka ... Ot.. będą święta... Emila kaszle.. No to jest tak jak się matki nie słucha i po tarasie wczoraj w piżamie i bosych stopach biegał i markizę otwierał/zamykał... Żeby tylko.. rozmymłany bez kurtki i czapki na dwór wychodził w te zimnisko, adidasy zamiast butów zimowych.... a to do sąsiadki podleciał, a to ptakom do karmnika oczywiście na bose stopy klapki i w piżamie uzupełniał karmnik... I jak tu z nim wytrzymać... Oby kaszel minął.. bo słyszę, że odrywa mu się.. Do lekarza nie wywiozę, bo w/g mnie zdrowy jest.. a tam tyle zarazków... No i on całą zimę bez rękawiczek, szalika, lekka kurtka.. Ja na sam widok już byłam sparaliżowana z zimna... A on zdrowy.. I mówi, że mu gorąco, że nie jest mu zimno... To tylko w domu ja taki zmarzluch jestem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 A tak biega, broi, łowi ryby (tylko te z ADHD, bo inne nie zdążą się złapać) kłóci się z nami, robi super drinki.. i kocha nas a my bezgranicznie jego.. I tak siedzę i sączę ajerkoniaczek.. taki domowy z swojusich jajek.. Za zdrówko MAM.. wszystkich MAM.. bo one nas kochają.. bez względu ile lat mamy ... No padłam kompletnie, osmarkałam się i oplułam!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.03.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 nie leze tylko do pracy łaże z Kora, no wlasnie mam problem bo ma objawy jakby ciazy urojonej, nie wiem czy to normalne, lazi caly czas z taka gumowa zabawka, w nocy dzis pol nocy piszczala i drapala w drzwi, az wpadlam na to zeby jej dac to gumowe, siedzi caly czas na kanapie z tym gumowym i popiskuje, nawet nie przyleciala sie przywitac rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.03.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 upssss.. co wet na to??????zadzwoń może.... A Ty to jak musisz do tej pracy to już siedź i nie wietrz się chociaż.. i dobrze , że masz blisko... a w domu sprzątanie pełną gębą. no bo jakby to było aby okna nie pomyte i gardiny nie pozmieniane..? Tak???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.03.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ... a w domu sprzątanie pełną gębą. no bo jakby to było aby okna nie pomyte i gardiny nie pozmieniane..? Tak???????? :rotfl::rotfl: no cos ty u mnie nie ma tradycji sprzatania przedswiatecznego bo nas nigdy nie ma na swieta a znow przed swietami za zimno na mycie okien w domu leze grzecznie w lozeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Hello Arniczko,Ale u Ciebie kiełbasiano się zrobiło:jawdrop:Dobra kiełbaska nie jest zła:)No jak tam świąteczne porządki:rolleyes: Czytałam coś u siebie o serniku:wiggle: A robiłaś kiedyś paschę? Ja kilka lat temu i wyszła przepyszna:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Noo dobrze z porządkami.. Mam burdello na kółkach.. zasłony i firany młodszy pościągał.. ja firany uprałam . Jutro starszak pomyje okna.. Dziś u siebie Emil okna mył sam.. -3*C wieje.. a on golutki tylko w galotkach okna myje.. no schodziłam na zawał i kłóciłam się, a on się nie ubierze, bo mu gorąco... ( rano kaszlał)... Kiełbaskowo to mąż .. jego energia roznosi i on się bawi w masarza.. ja tylko zaopatrzenie szyneczki i boczusiu zrobiłam, pieprzu i soli kupiłam.. chłopaki pokroili, ja po mieliłam mięsko.. i tyle mnie widzieli.. bo uciekłam.. Mąż z Emilem walczyli.. jestem pełna podziwu Emilowi , że dał radę.. ja nie daję... Na święta to serniczek upiekę, bo inne ciasto to mi zakalec wychodzi.. nawet z kruchego zakalec potrafię zrobić... Paschy nigdy nie próbowałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.03.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Przyszłam ... Próbowałam nadrobić zaległości ... Przy Kudłatym zboczku i 43kg boczku i szynki wymiękłam, nie dałam rady .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.03.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wiola dajcie sobie spokój z tymi oknami teraz:jawdrop: Przecież zimno jest:eek: Jeszcze się wszyscy pochorujecie:bash: Będzie cieplej, to można myć, ale teraz?http://www.mondeoklubpolska.pl/images/smilies/zolta.gif Pascha jest też sera, tyle, ze gotuje się go z utartymi żółtaki, cukrem, smietaną i wylewa przez gazę do formy i czeka aż zastygnie. W środku powinno być sporo bakalii. Możesz spróbować zrobić, zakalec to Ci na pewno nie wyjdzie, bo jest bez pieczenia. Podrzucam Ci dwa przepisy- do wyboru:wiggle: http://ugotuj.to/ugotuj/164354926/pascha+wielkanocna/p/ http://ugotuj.to/ugotuj/20183633/pascha+waniliowa/p/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.03.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja tam pierdzielę, żadnych okien nie myję, za zimno jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.03.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja też to pierdzielę... ale umyje mój starszak... on myje bardzo dobrze... Wczoraj umył u mojej babci.. a ona się go pyta skąd tak umie okna myć.. Nooo mama mnie nauczyła.. Teściowej też umył i też była zadowolona. Czyli nauka nie poszła w las Czyli za 4-5 godzin u nas w oknach będzie i wiosna i święta.. resztę domku odgruzjemy do popołudnia i będzie cudnie świątecznie. Gdybyśmy rewolucji sprzątającej nie robili to też by było... przecież dom sprzątany jest na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.03.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Melduję, że wiosna i święta w oknach są... I cały dom robi się powolutku świąteczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.03.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No i super, fajnie, że starszaka nauczyłaś tak sprzatać i okna myć, teraz taaaaak się to przydaje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.03.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Właśnie w pralce mam ostatnie pranie zasłon... zaraz je powieszę.. To cudowne jest , jak ktoś wymyślił przelotki w zasłonach.. jakże łatwe jest teraz wieszanie zasłon.. nawet ja teraz to mogę zrobić.. a tak z żabkami bym się chyba wykończyła... To fakt.. chłopak myje okna jak ta lala... szybciutko, sprytnie, a co najważniejsze bez maz i bardzo dokładnie.. Nie powstydzę się teraz jego mycia Emil umył łazienkę i WC... nooo powiedzmy, że muszę włożyć ciemne okulary... Nauczy się jeszcze... Starszak poodkurzał i umył podłogi... Jak powieszę zasłony to wchodzę do sypialni i robię porządek z ciuchami, bo mam ich sporo do poskładania i poukładania.. baaaaardzo tego nie lubię robić.. Prać tak.. ale chować i układać .. to nie... No i święta będą... A myślałam, ze nic nie będziemy robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts