Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:oops: Ja tam nic nie zrobiłam....

Ale pomóc trzeba.. tym co nie potrafią, tym co nie powiedzą słowa do mikrofonu, tym co trudno...

Mnie to nie dotyczy..

Ale.. życie pisze tak różne scenariusze...

Jeden z milionów przykładów.. dziecko lat 11 huśta się, spada z huśtawki, złamany kręgosłup, sparaliżowany.. matka staje na uszach,, na razie.. potem ona będzie potrzebowała pomocy...

Inny.. przesympatyczna Magda.. z SM.. uwięziona na wózku na 10 piętrze .. rodzice jej nienawidzą, ze jest na wózku.. a Ona taka cudna.. Tak ciepła...

I jak tu się zamknąć na innych?

Ja też urodziłam cudnego zdrowego Emila.. życie napisało inny scenariusz.. Też nam ludzie pomogli.. bo gdyby nie cudne wówczas dusze... to może cytomegalia "zjadła by go' i by był roślinką albo wcale..

A tak biega, broi, łowi ryby (tylko te z ADHD, bo inne nie zdążą się złapać) kłóci się z nami, robi super drinki.. i kocha nas a my bezgranicznie jego..

I tak siedzę i sączę ajerkoniaczek.. taki domowy z swojusich jajek.. Za zdrówko MAM.. wszystkich MAM.. bo one nas kochają.. bez względu ile lat mamy ...:)

Chusteczek Wam trzeba???:cool:;)

Nooo kożuszek.. i bardzo ciepłe czapki bo ja zmarzluch jetem... o kozakach proszę też nie zapominać...

Choć jest dzisiaj np -3*C.. to nadal jest przeokropnie zimno.. tren wiatr i wilgotność...

Podobno mają być święta.. Zające i inne takie tam mam na strychu, a na strychu zimno, więc na górę nie wychodzę, pitolę to...

Okna nie pomyte.. nie pozwalam myć starszakowi.. bo wychłodzi mi dom.. i będzie mi zimno...

W sumie nic nie sprzątam.. bo podłogi na bieżąco są myte, noo firany i zasłony popiorę , ale to robi pralka ...

Ot.. będą święta...

Emila kaszle..

No to jest tak jak się matki nie słucha i po tarasie wczoraj w piżamie i bosych stopach biegał i markizę otwierał/zamykał...

Żeby tylko.. rozmymłany bez kurtki i czapki na dwór wychodził w te zimnisko, adidasy zamiast butów zimowych.... a to do sąsiadki podleciał, a to ptakom do karmnika oczywiście na bose stopy klapki i w piżamie uzupełniał karmnik...

I jak tu z nim wytrzymać...

Oby kaszel minął.. bo słyszę, że odrywa mu się..

Do lekarza nie wywiozę, bo w/g mnie zdrowy jest.. a tam tyle zarazków...

No i on całą zimę bez rękawiczek, szalika, lekka kurtka.. Ja na sam widok już byłam sparaliżowana z zimna... A on zdrowy..

I mówi, że mu gorąco, że nie jest mu zimno...

To tylko w domu ja taki zmarzluch jestem....

A tak biega, broi, łowi ryby (tylko te z ADHD, bo inne nie zdążą się złapać) kłóci się z nami, robi super drinki.. i kocha nas a my bezgranicznie jego..

I tak siedzę i sączę ajerkoniaczek.. taki domowy z swojusich jajek.. Za zdrówko MAM.. wszystkich MAM.. bo one nas kochają.. bez względu ile lat mamy ...:)

No padłam kompletnie, osmarkałam się i oplułam!!! :rotfl: :rotfl:

nie leze tylko do pracy łaże

z Kora, no wlasnie mam problem bo ma objawy jakby ciazy urojonej, nie wiem czy to normalne, lazi caly czas z taka gumowa zabawka, w nocy dzis pol nocy piszczala i drapala w drzwi, az wpadlam na to zeby jej dac to gumowe, siedzi caly czas na kanapie z tym gumowym i popiskuje, nawet nie przyleciala sie przywitac rano

upssss.. co wet na to??????

zadzwoń może....

A Ty to jak musisz do tej pracy to już siedź i nie wietrz się chociaż.. i dobrze , że masz blisko... a w domu sprzątanie pełną gębą. no bo jakby to było aby okna nie pomyte i gardiny nie pozmieniane..? Tak????????

... a w domu sprzątanie pełną gębą. no bo jakby to było aby okna nie pomyte i gardiny nie pozmieniane..? Tak????????

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

no cos ty :D u mnie nie ma tradycji sprzatania przedswiatecznego bo nas nigdy nie ma na swieta a znow przed swietami za zimno na mycie okien :) w domu leze grzecznie w lozeczku

Noo dobrze z porządkami..

Mam burdello na kółkach.. zasłony i firany młodszy pościągał.. ja firany uprałam . Jutro starszak pomyje okna.. Dziś u siebie Emil okna mył sam.. -3*C wieje.. a on golutki tylko w galotkach okna myje.. no schodziłam na zawał i kłóciłam się, a on się nie ubierze, bo mu gorąco... ( rano kaszlał)...

Kiełbaskowo to mąż .. jego energia roznosi i on się bawi w masarza.. ja tylko zaopatrzenie szyneczki i boczusiu zrobiłam, pieprzu i soli kupiłam.. chłopaki pokroili, ja po mieliłam mięsko.. i tyle mnie widzieli.. bo uciekłam.. Mąż z Emilem walczyli.. jestem pełna podziwu Emilowi , że dał radę.. ja nie daję...

Na święta to serniczek upiekę, bo inne ciasto to mi zakalec wychodzi.. nawet z kruchego zakalec potrafię zrobić...

Paschy nigdy nie próbowałam....

Wiola dajcie sobie spokój z tymi oknami teraz:jawdrop: Przecież zimno jest:eek:

Jeszcze się wszyscy pochorujecie:bash: Będzie cieplej, to można myć, ale teraz?http://www.mondeoklubpolska.pl/images/smilies/zolta.gif

Pascha jest też sera, tyle, ze gotuje się go z utartymi żółtaki, cukrem, smietaną i wylewa przez gazę do formy i czeka aż zastygnie. W środku powinno być sporo bakalii. Możesz spróbować zrobić, zakalec to Ci na pewno nie wyjdzie, bo jest bez pieczenia.:)

Podrzucam Ci dwa przepisy- do wyboru:wiggle:

http://ugotuj.to/ugotuj/164354926/pascha+wielkanocna/p/

http://ugotuj.to/ugotuj/20183633/pascha+waniliowa/p/

Ja też to pierdzielę... ale umyje mój starszak... on myje bardzo dobrze...

Wczoraj umył u mojej babci.. a ona się go pyta skąd tak umie okna myć.. Nooo mama mnie nauczyła.. :rolleyes:

Teściowej też umył i też była zadowolona.

Czyli nauka nie poszła w las ;)

Czyli za 4-5 godzin u nas w oknach będzie i wiosna i święta.. resztę domku odgruzjemy do popołudnia i będzie cudnie świątecznie.

Gdybyśmy rewolucji sprzątającej nie robili to też by było... przecież dom sprzątany jest na bieżąco...

Właśnie w pralce mam ostatnie pranie zasłon... zaraz je powieszę..

To cudowne jest , jak ktoś wymyślił przelotki w zasłonach.. jakże łatwe jest teraz wieszanie zasłon.. nawet ja teraz to mogę zrobić.. a tak z żabkami bym się chyba wykończyła...

To fakt.. chłopak myje okna jak ta lala... szybciutko, sprytnie, a co najważniejsze bez maz i bardzo dokładnie..

Nie powstydzę się teraz jego mycia :)

Emil umył łazienkę i WC... nooo powiedzmy, że muszę włożyć ciemne okulary...;) Nauczy się jeszcze...

Starszak poodkurzał i umył podłogi...

Jak powieszę zasłony to wchodzę do sypialni i robię porządek z ciuchami, bo mam ich sporo do poskładania i poukładania.. baaaaardzo tego nie lubię robić.. Prać tak.. ale chować i układać .. to nie...

No i święta będą...

A myślałam, ze nic nie będziemy robić...