Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Ambercia.. za skomplikowane te zakupy... :yes:

W razie usterki problem.. z zamówieniem ,... nie wiem jak, nigdy nie robiłam..

Muszę się zdecydować na coś w PL...

Ślubny wraca.. może będzie nad ranem albo rano.. hmmm o dzień wcześniej...

Czyli jutro na obiadek świeżuteńkie dorszyki .. dziś jeszcze w morzu pływały... mniaaaammm...

Ja za rybami nadto nie przepadam.. ale od jakiegoś czasu za mną ryby chodzą.. czyli nadszedł czas kiedy trzeba się najeść... w wakacje najem się tyle świeżutkiej ryby wędzonej, że przez rok nie mam ochoty.. chyba, że makrela wędzona do pasty z jajkiem i ogórkiem kiszonym...

Dzisiaj byłam w Auchanie i oczom nie wierzyłam po ile jest łosoś.. ponad 50zł za kg.. oni pogłupieli na dobre... A ja kocham łososia.. :sick:

Dorsz musi mi wystarczyć a na łososia upolujemy dobrą promocję po 20 kilka zł.. ;)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arni, wszystko jest trudne zanim stanie sie proste :-) Sprobuj na czyms tanszym, ale rownie potrzebnym. Zobaczysz, ze po pierwszej probie przyznasz mi, ze takie zakupy to jak nabycie marchewki w pobliskim warzywniaku :-) Powodzenia!

BTW Google Chrome ma w standardzie tlumaczenie stron. Moze koslawe i nie do konca "akuratne" ale jednak. Latwiej bedzie Ci nawigowac po obcojezycznych stronach :-)

Prababko.. ceny są różne.. zależnie gdzie kupujesz,... średnio ok 400zł...

Doszorujesz kafle z mikroporami, doszorujesz fugi.. ale musisz wodę zbierać ścierkami lub mopem.. ścierki są dokładniejsze.. Może tak jak TARcia kupiła odkurzacz do ssania brudnej wody to może by było to prostsze...

Do okien są specjalne końcówki, których w zestawie nie ma...

Ja kupiłam swoją parownicę.. doszorowałam kafle.. i nie mam pojęcia czy jeszcze będę ją używać, bo zepsułam się.. ja a nie parownica..

Praca nie jest bardzo łatwa.. na kolanach , choć są przedłużane rurki, ale na kolanach dokładniej i widać gdzie szorowałam...

I w zależności na jaką powierzchnię potrzebujesz.. bo ja używałam na ponad 150m2.. i padłam...

Gdybym tylko wiatrołap miała do wyszorowania, albo kuchnię czy łazienkę.. to jeszcze.. ale u nas naprawdę do kupy zbierając to jest trochę tych metrów kw.

To nie tak Arnika przesadziła - w tydzień chciała wszystkie brudy na tip top wyczyścić. Faktycznie jak małą szczoteczką doczyszczasz fugi i chcesz robić to z pełna mocą to nadgarstek, a potem bark może wysiąść :cool: Ale gdyby tak dokupić końcówkę taką wibracyjną to można czyścić fugi na długich rurkach (jak w odkurzaczu) i nie wszystko na raz. Doszorowałam spokojnie podłogę po kawałkach, a teraz raz w tygodniu jadę po niej parą jak odkurzaczem. Tylko trzeba najpierw oczywiście zamieść podłogę. I nie wiem dlaczego macie aż tyle wody na podłodze? U mnie po pierwszym bziknięciu leci tylko para, a że mam dość grube ścierki z mikrofibry to podłoga jest wilgotna a nie mokra. Z tym, że u mnie na całym parterze jest podłogówka. Zobaczymy jak ciepło nastanie i wyłączymy ogrzewanie - najwyżej wolniej będzie schło. Może to też kwestia rodzaju gresu na podłodze :rolleyes:

Noo tak.. na zdjęciu sprząta młodziutka laska z uśmiechem na twarzy... i ubrana w białej bluzeczce...

Niech wypowiedzą się dziewczyny.. TARcia, Markotka, Gosia.. one też mają ten model...

Tylko , że 40m2 to nie jest bardzo dużo.. mnie zabiła powierzchnia...

No i każda z nas ma właśnie taki podstawowy zestaw...

Ciekawe jak działa ta wibrująca szczotka????? niby łatwiej i niby szybciej... tylko czy aby na pewno...?

I ciekawi mnie jak się myje okna tą końcówką do okien.. bo na reklamie mieli inną myjkę.. i chyba myli czyste okna.. ale to są Niemcy i oni myją to co jest czyste,, czy okna czy też firany i to co do mycia i prania się nadaje...

Zanim kupisz żółtego zajrzyj jeszcze na to... http://www.megamedia.pl/odkurzacz-parowy-gorenje-sc-1800-r.php?cnv=85e0c9-8ce78398ce&gclid=CKm9ifPRrrYCFUdY3god7nsACw

Agawi chyba go ma i o nim u siebie pisała... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169790-We-w%C5%82oskim-stylu&p=5910520#post5910520

Jest mocniejszy.. znaczy ciśnienie jest mocniejsze...

Karcher może nie jest jednorazowy.. ale po takim szorowaniu jak ja w grudniu zrobiłam.. to powiedziałam, że wolałabym mocniejszy...

ja mylam nim kabine, dobrze sie myje, nie wiem jak to wychodzi na oknach bo ciagle za zimno

lubie nim myc podlogi bo ciagle wymieniam szmatki i nie maziam brudnym mopem po podlodze no i szybciutko wysycha

a sciagac wode to trzeba tylko przy myciu ta malutka szczoteczka ale kurka takie sprzatanie to sie zajechac mozna, tylko do fug to stosuje ewentualnie i do lazienkowych elementow

Edytowane przez markoto