Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

A ja obcięłam tawuły czy tawułki .. mnie tam wsio rybka.. pęcherznice, lawendę i hortensje.. ale nie wiem czy dobrze czy źle i róże...

Uważam, że strat chyba w roślinach nie mam..

Dobrze, że ja do cięcia nie mam wiele..

3 dni temu u nas było śniegu mnóstwo.. a dziś wszystko puszcza się jak oszalałe..

Kwitną mi niebieskie kwiatuszki, prymulka i kilka sztuk krokusów.. ciekawe co się stało z resztą.. morze jeszcze się coś pokarze.. bo liście krokusowe widzę..

Było tak cudownie, że zaliczyłam kawkę na tarasie.. Bosko jest :)

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajna ta kraspedia - takie pomponiki. Słoneczniki wielbię bez wzajemności. Kupione do wazonu szybko więdną, u sąsiadów widziałam grządkę ale takie badyle porosły na 2,5 m chyba, że prawie kwiatu nie widać :cool: Ale ten misiek to chyba powinien być ok. Miałaś już słoneczniki w doniczkach?

Hello,

jestem po 3 dniowej nieobecności

Wiolu jak zdrówko- wykaraskałaś się?:D

U nas tapetowanie zakończone:lol2: W ogrodzie odkryłam już po zimie wszystkie roślinki oprócz hortensji. Trochę boję się jeszcze przymrozków:(

Wygląda na to, ze nic mi nie zmarzło- nawet wszystkie róże mają już pąki:eek: To zasługa długo leżącego śniegu.

Bratki mam z zeszłego roku, ale strasznie się rozlazły:eek::mad: część muszę powyrywać i wyrzucić, bo wyglądają jak zielsko.

Dobrej nocki:bye:

Astry siejesz do gruntu????

Ja mam co siać.. ale muszą mi przekopać warzywnik, wcześniej muszę z niego chwasty wyrwać.. a mam tego jak znaczek pocztowy...

Wczorajsze pocięte gałązki leżą sobie na ziemi i czekają aż je zbiorę... wczoraj dorwałam tylko sekator do ręki...

czy można było i jak ciąć hortensje limonkę? bo tak normalnie jak mi się uwidziało ciachnęłam.. jedna diamont chyba padła.. maluteńka była.. może od korzenia odbije... nie pamiętam.. jedne kwitną na zeszłorocznych, inne na nowych.. i jak tu spamiętać to wszystko...

Ziemia mokra, wretykulator nie ma co robić...

Aga co Ty robisz w środku nocy??????:eek:

Ja dziękuję może lepiej, naprawdę lepiej, ale słaba jestem i bardzo śpiąca... Najlepiej jakbym spała i spała, ale czasu nie mam... bo to to to tamto.. to do lekarza to do szkoły.. i tak dzień zleci...

Za to wiosna do nas przyszła i cudnie świeci słonko, na tarasie nie dało się wczoraj wysiedzieć...

Dziś też zapowiada się cudny dzień... :wiggle:

Arnika poza ogrodowymi pozostałe kwitną na nowych pędach i te tniesz wiosną na 1/3... albo i nie tniesz ale wtedy mogą drobnieć im kwiaty. Jak mocno przytniesz to potem sporo długich, mocnych pędów wyrasta. Limonkową możesz ciąć :cool: Diamond daj czas, wyjdzie

Ty idziesz do fryzjera czy biały?

Moją inke też czeka maszynka.. ale mi się nie che:sick: Tylko u mnie to jest tak, że nie chce mi się , nie chce.. i maszynka w rękę i obcięte... tak jak wczoraj było z sekatorem... naczytałąm się, ze wszystkie laski pocięły już wszystko .. no to i ja wzięłam sekator do ręki...

Czekam aż troszke się ociepli.. na razie za chłodno jest aby się wietrzyć.. i idę chwasty powyrywać z rabatki, bo źle to wygląda...

Wyciągnęłam z ziemi na warzywniku (chyba z 3-4m2)... taczkę chwastów.. starszak zaraz przekopie i posieję ogórka, cukinie pietruszki zasadzę szczypiorek z doniczek... i będzie gites majonez na warzywniku...

Idę wyciągać chwasty z rabatek..

Powiem, ze nie bardzo mam siłę i robię tak oby tylko,... i baardzo mi się chce spać..

..... starszak zaraz przekopie i posieję ogórka, cukinie ... i będzie gites .....

:no:

poczekaj na maj, chyba, że masz cynk od Zośki, że nie przyjdzie ze zmarzłymi ogrodnikami,

no chyba, że rzucisz jakąś pierzynę na grządkę,

i jak Ty to wszystko pomieścisz na 4mkw :eek:

To pisałam ok 17.00..

Jamles... ja posieję.. a te rośliny niech myślą jak rosnąć...

rabatka nie jest duża.. wystarczy na radiski, ogórki i cukinię.. no i szczypiorek oraz pietruszka z porą i selerem...

Każdego po grządce...

Lekko padam na pyszczek...

Ale... jedna rabatka oczyszczona, warzywnik skopany, zagrabiony (starszak), wcześniej odchwaszczony.. nie obsiany, ale to minuta osiem... jak mi się będzie chciało..

Kawki na tarasie w biegu oczywiście wypite..

Markiza rozłożona była bo słońce tak grzeje, że nie raz w lato tak nie grzało...

I wiadomość dnia...

Albo zepsuła się indukcja albo bezpiecznik od indukcji... mamy zonk.. Indukcja ma 3 lata, jest po gwarancji...

Gotować nie ma na czym...

i nie wiem co myśleć,...

Mąż jedzie z odsieczą.. i z kolegą.. zobaczą czy t o tylko bezpiecznik... oby oby...

Gpdz19.00

I co się okazało... ot blondynka ze mnie.. różnicówkę wybiło... a ja jej nie sprawdziłam;)

Pietruszka posiana, cukinia posadzona, rzodkiewka posiana, koperek posiany..

Mam na dzisiaj dość.. już daaawno tak się nie naschylałam i nie nachodziłam.. caluteńki dzień...

I gryzą chyba meszki...