DPS 24.04.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jakichś specjalnych sposobów to ja nie znam, miałam na mysli powszechnie stosowane, czyli: trutki, elektroniczne odstraszacze, pułapki i zabezpieczanie cenniejszych cebul doniczkami/koszykami plastikowymi. co do chwastów - na wsi nauczyli mnie, że wcale nie trzeba ryć w ziemi ciągle i szarpać się z nimi. Wystarczy mieć motyczkę i być czujnym. Ilekroć chwast wysadza łeb z ziemi, trzeba mu go uciąć, nie bawiąc się w szukanie korzenia. Po wierzchu, po wierzchu, ale stale, cały czas, czujnie i upierdliwie. I po roku - alleluja, chwast się udusił, już nie wylezie! Działa oczywiście tylko na rabatach i na grządkach warzywnych, nie na trawniczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Dzieki TARciu...Jak Ty to znalazłaś.. ja szukałam trochę i się poddałam.. a to już tak dawno było... Twój mi się podoba i ten od Ali... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=142187&d=1350302282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tam są płożący wiltoni czy coś podobnego.. bo mam już 3 sztuki właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Starszak oleuje (nie wiem jak się pisze.. nic mi nie pasuje ) maluje olejem taras... Ja plewię, ale mam lenia dzisiaj... podlałam warzywnik.. rzodkiewki kiełkują... I dumam co z tym rondem... wiedziałam, wiedziałam , ze tak będzie... Gdzie kupi w necie dużego ładnego buka? Tarci .. u Ciebie są tanie szkółki? u mnie niby są.. ale mogę nie dostać to co chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 W sumie masz racje... A ja chcę buka pendule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Właśnie oplewiłam rabatki, chwastu cała taczka.. skąd tego dziadostwa się bierze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.04.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) ... Gdzie kupi w necie dużego ładnego buka?... do Sędziszowa dojedziesz BUK Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez jamles link długaśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.04.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 moje typy to buk płaczący: Purple Foutain (Nr 1) buk Purpurea Pendula (wysokosc zalezy od pkt. szczepienia) buk kolumnowy Dawyck Purple - takiego ja mam jeszcze mozesz tricolora wziac. ale ten pierwszy ma najladniejsza forme naturalna, jak uginajaca sie paniusia a ja miałam:cry: weź mi nie przypominaj co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 JAmles, jak ona takiego buka posadzi na rondzie to chyba piechotą będzie chodzic, bo samochód się nie zmieści Rysunki i wizualizacje są piękne a potem przychodzi rzeczywistość i po pierwsze te wybrane rosliny są jakieś takie nie tego w realu, a po drugie rosną jak chcą a nie jak my chcemy, bo żeby rosły jak my chcemy, to się trzeba na etet ogrodnika przerzucić. U mnie nawet głupie berberysy są nieobliczalne i z kolumnowych robią się płożące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ewa.. to fakt.. aby mieć ładny ogród to trzeba albo to kochać, albo być na etacie... Ja właśnie dniówkę odwaliłam .. i to taką, że hooo ho... Mogę napisać, że mam ładnie.. Co prawda nie robiłam jeszcze ronda.. ale do połowy maja mam czas.. teraz to tylko przygotuję.. wraz z rondem muszę zrobić rabatę koło ścieżki do domu .. czyli to też front... ale to bedzie raczej kontynuacja/przeniesienie z ronda... I muszę zacząć robić koło podjazdu do garażu jakiś trawnik... Nie chcę tam już żadnych krzoków.. Nooo chyba, żeby... Trawa mi absolutnie wystarczy... Ja naprawdę lubię trawnik.. bez względu czy mam perz czy trawę.. dla mnie i to i to jest zielonym do góry... No i powiem, ze niby nic nie robiłam... skubałam maleńkie chwaściki... i podlewałam trawnik ... ale szyja napierdziela... Duży jeździł z taczką... ja się tylko schylałam po chwaścik... Rzodkiewka mi wykiełkowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.04.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ewa.. zmieszczą się dwa samochody w tym duuuży mężowy... Podjazd jest naprawdę duży i szeroki... Buk ma być szczepiony na pniu i w formie zwisającej... Koło niego jeszcze inne krzaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.04.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) a taki z Ustronia inne szczepione na patyku Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez jamles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.04.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 też w Nierodzimiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.04.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 No i Jamlesik został encyklopedią linków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.04.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) . Edytowane 4 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts