Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o mam fotki, wychodzi ze jakos 2.5 x2.5m przy czym ma sie tam zmiescic jeszcze trzmielina oskrzydlona i myslalam, ze na tyl pod plot dac cos wysokiego kolumnowego i iglastego, od bidy mam jakegos swierka white daisy czy jak mu tam conica ale z bialymi przyrostami, tam patrzac na plot z prawej mam studzienke przykryta wiec musialoby tam tez byc cos plozacego a w rogu tez jakies plozace roslinki nie za duze po 2 szt.

bok.jpgprzod.jpg

Edytowane przez markoto

Fajne Inwersy u Kapiasa widziałam po hmmm nie pamiętam dobrze 60 i 100zł duża.. możliwe czy pokręciłam?

Po 15 były gandiflory ale kupiłam jedną pink diamond... mnie się ona podobała w zeszłym roku, i kupiłam malenką, ale nie wiem która jest która. a ta wiem co ona za jedna..

Modrzewie tak na 120-140cm pendule mieli z zeszłego roku, ale.. marniutkie , tylko tyle że ogłowić i niech rosną... mała kasa , mała sadzonka...

U Tomki mieli fajny wybór, ale ceny nie fajne....

Właśnie skończyłam na dziś...

Niby tylko trochę popracowałam, ale mam dość...

Starszak niby przekopał.. ale matka dyrektorka przekopała jeszcze raz po swojemu... i perze jeszcze wyciągnęła...

Poustawiałam horty, i ościstą.. wkopałam wiltoni 3 szt.. właściwie przesadziłam.. wykopałam te pstrokate coś.. pójdą na bok działki..

Ustawiłam graba i modrzewia .. posypałam mrówki substralem, bo expela nie mieli , i zastała mnie noc...

Niby nic nie zrobiłam.. ale umordowałam się...

Inwersy nie wiem jakie były, bo stały w kupie.. ale pewnie coś do Twojej podobne.. metrowe, ponad metr.. nie wiem, bo nie przyglądałam się...

Ja obiecywałam sobie tyyyyle dzisiaj zrobić.. a wyszło jak zawsze...

Rano usypiałam po nieprzespanej nocy... więc wstałam o 10.00, potem kawka,, zakupy casto, LM, 2 szkółki zwiedziłam... po Emila.. obiad.. i wieczór...

A miałam dzisiaj cały dzień robić w ogrodzie...

Jutro do fryzjera, bo zarośnięta jestem jak dziki agrest i odrosty.. więc wrócę po południu, i znów nic nie narobię...

.... o skoro o agreście. ;) Ja się dziś mocno podbudowałam bo moje agresto-porzeczki czy porzeczko-agresty właśnie kwitną :o młode, szczepione na pniu, bez zabezpieczenia na zimę, na wygwizdowie totalnym w zasadzie spisane na straty - kwitnną ! ...

Moze to i będzie dobry rok. Ale ślimaków już mam niemal na kilogramy :mad:

.... o skoro o agreście. ;) Ja się dziś mocno podbudowałam bo moje agresto-porzeczki czy porzeczko-agresty właśnie kwitną :o młode, szczepione na pniu, bez zabezpieczenia na zimę, na wygwizdowie totalnym w zasadzie spisane na straty - kwitnną ! ...

Moze to i będzie dobry rok. Ale ślimaków już mam niemal na kilogramy :mad:

Nitu Chyba większość roślinek na szczęście dobrze przezimowała, w końcu śniegi były :lol2:

Na ślimaki albo wysyp granulki - tyle, że ślimak po nich rozkłada się w mokrą kupkę :( - okropieństwo (u ciebie to bezpieczne, bo nie masz zwierzątek głupków, które by wyżerały kulki z trawnika. Możesz też zrywać towarzystwo skoro świt (póki jest rosa) z łóżek, i mając na rączkach jednorazowe rękawiczki - KONIECZNIE! - wybierać ślimaki z liści, gałązek, trawy - do wiaderka i wywalić gdzieś dalej.

Myślę, że to dobra szkoła dla chłopaków - biologii i ekologii ;) Tylko nie można się guzdrać, włożone do wiaderka nie próżnują i zaraz pną się po ściankach do góry w celu ucieczki :lol2:

Tylko nie zrób jak moja sąsiadka - pozbierała do wiaderka, wiaderko powiesiła na drzewie - myślała chyba, że będą się bały skakać :lol2: miała potem ich zatrzęsienie na pniu