Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, Agnieszka, DPSia i TARcia dziękuję :)

Czeka mnie jeszcze parę wyzwań.. i kilka rabat...

Na razie budżet baardzo okrojony i już nic do lata nie kupię.. no chyba, żeby..;)

Muszę jeszcze pomyśleć nad tą rabatą przy ścieżce.. bo mi nie leży... mąż uparł się na te płożące jałowce, których ja nie chcę... już... nie miałam pojęcia jak one urosną...

Druga rabata po lewej stronie wjazdu do garażu.. mało ją zwykle widać, bo stoi mężowy samochód.. nie bardzo mi się tam chce cokolwiek robić.. Na razie wsadziłam tam kany i dalie, przesadziłam jałowca z ronda i wairegaty.. i jest tam jeden misz masz... najlepiej jakby tam trawa rosła.. prosto, nieskomplikowanie i skoszone, czysto.. itd.. Może tam skalniak jakiś wymodzę.. może .. bo taki cudny jest u TARci.. mąż zachwycony jest.. Trzecia n szczytowej ścianie tej od zachodu co są dwa okienka salonowe... tam też jest misz masz... choć może nie aż taki wielki...

Na dzisiaj mi się już nic nie chce...

Padam.. i tylko powiem, że od dwóch/trzech dni napierdziela mi kręgosłup.. i na prochach jadę w sumie od piątku...

Mąż drinka wypił przy pracy, ja o suchym pysku.. noo w sumie o prochach...

Noooo,psze pani....rondo wymiata! :eek::eek:W ogóle pięknie u Ciebie Wiolu:yes:takie zadbane i przejrzyste!

Powiedz mi ,czy pod ten kamyczek na rondzie dawałaś agrowłókninę ?

Ja podlewam zawzięcie swój warzywniaczek ,bo u nas susza niesamowita ,,,miało padać od dwóch dni a tu nic ,deszcz omija nas szerokim łukiem.

I jestem mega wnerwiona ,bo coś zezarło wschodzące listki rzodkiewki,,,juz dzisiaj upatrzyłam ,para dzikich gołębi.Łobuzy jedne...:mad:musiałam grządki poprzykrywać gałązkami:yes: Naiwna ,myślałam ,że wsadzę i będzie rosło...a tu tyle zewsząd zagrożeń czyha:D

Dzięki :)

Beata.. wszędzie mam włókninę, tę grubą, ale na rondzie porządnie odchwaszczonym, przekopanym tysiąc razy nie dałam..

Te kamyczki są to te same co na opasce, nie jest ich dużo... więc z całą świadomością to raczej podłoże pod kamyczki właściwe..

Ja chciałam korę.. mąż się uparł..

Ma kupić ładne... cokolwiek to znaczy...

A, że budżet raczej na ogród skończony to pewnie jakiś czas tak jeszcze będzie..

I nie martw się.. ja też leję.. szczególnie dzisiaj czekałam od południa aby móc polać to co posadziłam... w dzień był niesamowity upał...

No i ciut ciut opaliłam się.. znaczy trochę plecy.. a mąż kwiczy bo bardzo go zjarało...

Pytam dlatego ,bo chcemy zrobić niejako przedłużenie podjazdu ,a raczej poszerzenie :yes:z przeznaczeniem na parking.Jak się parę samochodów najedzie ,to nie ma gdzie parkować .W związku z tym chcemy położyć włókninę .coby chwast nie wyłaził i wysypać drobny kamień .Posadzę tam pewnie lawendę ,juki wzdłuż ścieżki i tak m.w,w 2/3 będzie jeszcze obrzeże zrobione a w środku jakieś większe drzewo.Nawadnianie mam już działające ,ale tylko póki co z przodu domu ...z tyłu jeszcze nie możemy uruchomić bo teraz trzeba wszystko przelecieć glebogryzarką i posiać trawę .:yes:Warzywniak więc podlewam osobiście:D

A słońce dzisiaj faktycznie mocno dawało ,Córcia się opaliła,,ja nie wyłaziłam na słońce ,bo zaczęłam w końcu brać ten hormon i jakoś tak dziwnie się czułam.Pewnie nakręciłam się czytając o objawach ubocznych:lol2:

A Ty, czytałam walczysz z kręgosłupem?

Edytowane przez Beauty

Pod parking to OK.. ubić mocno zagęszczarką, na to włóknina i kamień.. to zda egzamin...

DPSia.. wiesz... ale zrobić trzeba było.. maż kopał, ja trzymałam co nieco przeniosłam małą hortensje, maleńkie lawendy sama wsadzałam.. ale cały dzień na nogach... z tym, że od trzech dni mnie boli... do prochów wróciłam... oby szybko przeszło...

Jamles.. noooo bez przesady.. rondo jest moje i w wyłącznie naszym użytkowaniu.. najwięcej z niego korzysta Emil , bo w kółko koło niego jeździ...

Hej Wiolu,

wreszcie docieram powoli do dzienników...

CUDNE to rondo:jawdrop::jawdrop: Zawsze chciałam takie mieć, tylko działkę mamy za małą:bash:

Azalie są boskie- mam nadzieję, że nie będą Ci marzły zimą...

i trawka jaka zieloniutka:cool:

Co słychać u Ciebie- jak zdrówko?:hug:

Raz lepiej innym razem ciut gorzej... ale żyję i mam się w miarę dobrze.. tylko czasami prochy muszę brać...

Aga dzięki z pochwały ronda...

Jednym się podoba, inni milczą... Najważniejsze, że my jesteśmy zadowoleni...:yes:

Ale u nas wczoraj były burze i ulewy.. normalnie oberwanie chmury,...

Ulice pozalewane, samochody zalane, studzienki wody nie odbierały...

Nie muszę więc podlewać przez najbliższy czas...

mnie się podoba :D ale czy to rondo w słońcu czy cieniowane jest czasem, bo te cudne azalie to wolą półcień.... przynajmnie tak u mnie wychodzi. W słońcu były ładne, ale teraz w półcieniu krzewy jakby piękniejsze, choć jeszcze tak nie kwitną, bo w zeszłym roku przeniesione były

rh i azalka była.. i sukcesywnie kosiarką były traktowane...

No i jest tam niby północ.. ale w pełnym słońcu.. Bo od wschodu jest nasłonecznione, w południe jak słonko wysoko to też słonecznie, bo dom nie zasłania, raz, że dalej , dwa że niski, i od zachodu do zmroku słonko... Czyli słonecznie...

Ale jak ma coś rosnąć to będzie rosło... :yes:

Mam iść opitolić migdałka.. nie mam topsinu czy innego takiego środka...

Jak migdałkowi nie teges.. to trudno...

Spróbuję go reanimować.. ale jak padnie to już wiem co na to miejsce wsadzę... buka czerwonego ;)

Nie idę bo mi zimno....

Wczoraj zmarzłam i zmokłam... i katar mam... i wkurzam się bo zimno mi cały czas..

Palić będę w kominku... ale później...