Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bez ma piękny kolor, lubię takie fioletowe bzy ciemniejsze. :yes:

A czemu opitoliłas moigdałka, zgniliznę pestkową ma?

Mój też, ale obcięcie nawet całości do zera nic nie dało.

Obcięliśmy, odrósł od nowa, ma dalej tę zgniliznę... :(

Ale ja go do łysa ogoliłam prawie...

Topsinu nie mam.. nie zdążyłam podjechać i kupić, bo młodego na cito musiałam zabrać ze szkoły..

Jutro pewnie też nie nabędę , bo oddaję samochód na warsztat..

W domu mam tylko miedzian, amistar, magus, polysect i decis.... Będzie dobry któryś z tych dwóch pierwszych?

Przyszedł czas aby mu rozrząd wymienić.. i wszystkie płyny i oleje i filtry...

Kuźwa.. jak ja będę bez auta.. w sumie niby jeden dzień,.... ale jednak...

Hallo! Wiola wszystko piknie rośnie:yes: ,,podoba mi się strasznie kalina:yes:mojego migdałka w starym ogrodzie też ciachnęłam .Mam pytanie na cito.

Czy jesteście dziewczyny za takimi obrzeżami? warto w to wchodzić ?

http://allegro.pl/geoborder-45-eko-obrzeza-trawnikowe-obrzeze-bord-i3241243200.html

Noooo,psze pani....rondo wymiata! :eek::eek:W ogóle pięknie u Ciebie Wiolu:yes:takie zadbane i przejrzyste!

Powiedz mi ,czy pod ten kamyczek na rondzie dawałaś agrowłókninę ?

Ja podlewam zawzięcie swój warzywniaczek ,bo u nas susza niesamowita ,,,miało padać od dwóch dni a tu nic ,deszcz omija nas szerokim łukiem.

I jestem mega wnerwiona ,bo coś zezarło wschodzące listki rzodkiewki,,,juz dzisiaj upatrzyłam ,para dzikich gołębi.Łobuzy jedne...:mad:musiałam grządki poprzykrywać gałązkami:yes: Naiwna ,myślałam ,że wsadzę i będzie rosło...a tu tyle zewsząd zagrożeń czyha:D

Podpisuję się że pięknie i że wymiata;):lol2:

Mi Nitka w zeszłym roku z rabaty warzywnej rzodkiewki wyrywała ze sprawnością jubilerską jedna po drugiej i zjadała obok na trawniczku... :bash::lol2:

Ale ja go do łysa ogoliłam prawie...

Topsinu nie mam.. nie zdążyłam podjechać i kupić, bo młodego na cito musiałam zabrać ze szkoły..

Jutro pewnie też nie nabędę , bo oddaję samochód na warsztat..

W domu mam tylko miedzian, amistar, magus, polysect i decis.... Będzie dobry któryś z tych dwóch pierwszych?

Przyszedł czas aby mu rozrząd wymienić.. i wszystkie płyny i oleje i filtry...

Kuźwa.. jak ja będę bez auta.. w sumie niby jeden dzień,.... ale jednak...

Ja dzisiaj byłam bez auta... bo diagnozowali... i zdiagnozowali tak, że części dojadą dopiero na piątek i znowu będę cały dzień bez auta... tulę w bólu:hug:.

Muszę dzisiaj iść na grządki, jeśli pogoda pozwoli i poprzerywać rzodkiewki, choć nie bardzo jest co przerywać, już drugi rok z rzędu rzodkiewek naszych z lupą szukać trzeba. :bash:

Pięknie tu u Ciebie Arniko -kwiatowo-pachnąco-zielono-leśnie:)

A mogę zapytać czemu Się zmartwiłaś obciachaniem migdałka?Kupiłam pierwszy raz,pan sam mi go obsmyczył,bo podobno tak trzeba i tylko odrastające pędy za rok zakwitną.Zdrowe migdały też się pryska?

Nie nadążam za Wami z tymi nazwami roślin,ale się uczę (ponoć nigdy za późno:)

Napisałam posta i mi zjadło....

Migdałek był 5,05 był taki

DSC00209.JPG

Teraz jest taki :(

DSC00390.JPG

Dopadła go zgnilizna pestkowa czyli pryskać czymś na grzyba.. topsin albo amistar.

Nie miałam pojęcia, ze po 2-3 latach padają migdałki... trzeba pryskać jeszcze jak łyse gałązki...

Jak uratuje się ten migdałek to OK, jak padnie to będzie miejsce dla buka penduli;)

Nie padnie:)U mojego sąsiada rośnie sobie 10 lat,i żyje:)Zabezpiecza tylko przed psami-butelka plastikowa z wodą zakopana wąską stroną w ziemi:)serio,skuteczna ochrona:)

Ja ciągle szukam małych roślin-wszystkie "miniaturowe" rosnaą jak głupie a mój ogródek to 2 Twoje Ronda Emila:).A co parę lat iglaki wszystkie padają w ciągu paru tygodni.Nie wiem co za zaraza je gubi,ale falami tak się u nas dzieje:(

Możliwe,markoto,ale byłoby widac pajęczynkę.a nie ma:( I to się trochę dziwnie dzieje-pada jeden gatunek-najpierw koniki.innego roku wszystkie jałowce(miał to być żywopłot),w tamtym roku zdechł cyprys a w tym jakieś resztki-tuje:(Pryskamy ,odbrązawiamy a to i tak szybko pada:(

Rasia,DPS-ia,dzięki Zobaczę:yes:Ostatnio mąż skosił małego berberysa,ja już nie mam czasu na przyglądanie się czy odbije:)wsadzając nowego zobaczyliśmu głeboko w ziemi mrówki(na wierzchu ich nie ma:eek:Możliwe ,że pod ziemią są mrówki,które nie wychodzą na wierzch?A co wtedy?