delor 22.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 ArniczkoPowycinaj większe otwory dookoła roślin w tej czarnej geowłókninie, bo ona generalnie szkodzi roślinom.Tak, żeby miały ok. 30 cm średnicy. Przy większych roślinach to nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Azalia pachnąca? I jeszcze tulipany kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Bez ma piękny kolor, lubię takie fioletowe bzy ciemniejsze. A czemu opitoliłas moigdałka, zgniliznę pestkową ma? Mój też, ale obcięcie nawet całości do zera nic nie dało. Obcięliśmy, odrósł od nowa, ma dalej tę zgniliznę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 22.05.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 U mnie w zeszłym roku migdałek po kwitnieniu wyglądał tragicznie. Po kilkukrotnym spryskaniu topsinem przeszło mu. A w tym roku pięknie zakwitł .Jest więc szansa, że Violi też przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.05.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Ale ja go do łysa ogoliłam prawie... Topsinu nie mam.. nie zdążyłam podjechać i kupić, bo młodego na cito musiałam zabrać ze szkoły.. Jutro pewnie też nie nabędę , bo oddaję samochód na warsztat.. W domu mam tylko miedzian, amistar, magus, polysect i decis.... Będzie dobry któryś z tych dwóch pierwszych?Przyszedł czas aby mu rozrząd wymienić.. i wszystkie płyny i oleje i filtry... Kuźwa.. jak ja będę bez auta.. w sumie niby jeden dzień,.... ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.05.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.05.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Hallo! Wiola wszystko piknie rośnie:yes: ,,podoba mi się strasznie kalina:yes:mojego migdałka w starym ogrodzie też ciachnęłam .Mam pytanie na cito. Czy jesteście dziewczyny za takimi obrzeżami? warto w to wchodzić ?http://allegro.pl/geoborder-45-eko-obrzeza-trawnikowe-obrzeze-bord-i3241243200.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.05.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Noooo,psze pani....rondo wymiata! :eek:W ogóle pięknie u Ciebie Wiolu:yes:takie zadbane i przejrzyste! Powiedz mi ,czy pod ten kamyczek na rondzie dawałaś agrowłókninę ? Ja podlewam zawzięcie swój warzywniaczek ,bo u nas susza niesamowita ,,,miało padać od dwóch dni a tu nic ,deszcz omija nas szerokim łukiem. I jestem mega wnerwiona ,bo coś zezarło wschodzące listki rzodkiewki,,,juz dzisiaj upatrzyłam ,para dzikich gołębi.Łobuzy jedne...:mad:musiałam grządki poprzykrywać gałązkami:yes: Naiwna ,myślałam ,że wsadzę i będzie rosło...a tu tyle zewsząd zagrożeń czyha:D Podpisuję się że pięknie i że wymiata;) Mi Nitka w zeszłym roku z rabaty warzywnej rzodkiewki wyrywała ze sprawnością jubilerską jedna po drugiej i zjadała obok na trawniczku... Ale ja go do łysa ogoliłam prawie... Topsinu nie mam.. nie zdążyłam podjechać i kupić, bo młodego na cito musiałam zabrać ze szkoły.. Jutro pewnie też nie nabędę , bo oddaję samochód na warsztat.. W domu mam tylko miedzian, amistar, magus, polysect i decis.... Będzie dobry któryś z tych dwóch pierwszych? Przyszedł czas aby mu rozrząd wymienić.. i wszystkie płyny i oleje i filtry... Kuźwa.. jak ja będę bez auta.. w sumie niby jeden dzień,.... ale jednak... Ja dzisiaj byłam bez auta... bo diagnozowali... i zdiagnozowali tak, że części dojadą dopiero na piątek i znowu będę cały dzień bez auta... tulę w bólu:hug:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Muszę dzisiaj iść na grządki, jeśli pogoda pozwoli i poprzerywać rzodkiewki, choć nie bardzo jest co przerywać, już drugi rok z rzędu rzodkiewek naszych z lupą szukać trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Beata... takie obrzeża (chyba takie) ma TARcia.. jej zapytaj..Ja zrobiłam rowek i wysypałam żwirkiem.. dobre do końca też nie jest, ale żwirek miałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.05.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pięknie tu u Ciebie Arniko -kwiatowo-pachnąco-zielono-leśnie:)A mogę zapytać czemu Się zmartwiłaś obciachaniem migdałka?Kupiłam pierwszy raz,pan sam mi go obsmyczył,bo podobno tak trzeba i tylko odrastające pędy za rok zakwitną.Zdrowe migdały też się pryska?Nie nadążam za Wami z tymi nazwami roślin,ale się uczę (ponoć nigdy za późno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.05.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Napisałam posta i mi zjadło.... Migdałek był 5,05 był taki Teraz jest taki Dopadła go zgnilizna pestkowa czyli pryskać czymś na grzyba.. topsin albo amistar. Nie miałam pojęcia, ze po 2-3 latach padają migdałki... trzeba pryskać jeszcze jak łyse gałązki... Jak uratuje się ten migdałek to OK, jak padnie to będzie miejsce dla buka penduli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.05.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Nie padnie:)U mojego sąsiada rośnie sobie 10 lat,i żyje:)Zabezpiecza tylko przed psami-butelka plastikowa z wodą zakopana wąską stroną w ziemi:)serio,skuteczna ochrona:)Ja ciągle szukam małych roślin-wszystkie "miniaturowe" rosnaą jak głupie a mój ogródek to 2 Twoje Ronda Emila:).A co parę lat iglaki wszystkie padają w ciągu paru tygodni.Nie wiem co za zaraza je gubi,ale falami tak się u nas dzieje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.05.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 moze te iglaki dopada przedziorek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.05.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Możliwe,markoto,ale byłoby widac pajęczynkę.a nie ma:( I to się trochę dziwnie dzieje-pada jeden gatunek-najpierw koniki.innego roku wszystkie jałowce(miał to być żywopłot),w tamtym roku zdechł cyprys a w tym jakieś resztki-tuje:(Pryskamy ,odbrązawiamy a to i tak szybko pada:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.05.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Prababko, zajrzyj pod korzenie... jeśli łatwo odchodzą i mają biały nalot = grzyb(np.opieńkowa zgnilizna korzeni). Pryskanie na igły nic nie da, trzeba doglebowo i w dodatku dwa preparaty na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 To prawda, opieńka to straszny zabójca drzew, wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 23.05.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Rasia,DPS-ia,dzięki Zobaczę:yes:Ostatnio mąż skosił małego berberysa,ja już nie mam czasu na przyglądanie się czy odbije:)wsadzając nowego zobaczyliśmu głeboko w ziemi mrówki(na wierzchu ich nie ma:eek:Możliwe ,że pod ziemią są mrówki,które nie wychodzą na wierzch?A co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts