Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skarpetki żyją własnym życiem. Moja córa, już w końcu stara gropa z własnym domem, nadal nie doszła z nimi do porozumienia. Zawsze z wakacji wracała z częścią skarpetek i tylko część z nich była do pary. To jeszcze mogłam zrozumieć, ale gdzie ginęły w domu :confused: Lekarstwem na mojego J. okazało się kupowanie większych ilości jednej firmy i jednego koloru ;)

Arniko, ja już wcześniej u Ciebie bywałam, ale nie pamiętam, czy zostawiłam ślad.

Uroczy domek i otoczenie :) A sufity w salonie mamy podobne, tyle, że mój ciemny i czeka na dołożenie na nim krokwi (atrapy).

Kominek - znalazłam i obejrzałam.

Nie wiem od czego zacząć :). Może najpierw kilka informacji o obudowie. Jeśli chcesz, żeby kominek w chłodniejsze dni dogrzał salon nawiewając ciepłe powietrze przez kratki wentylacyjne w obudowie, to można to zrobić dosyć prosto. Obudowa to nie jest jakaś straszna filozofia i można to zrobić nawet samemu. Nawet tzw. ciepłą (szamotową) obudowę można zrobić samodzielnie. Wszystkie materiały są dostępne także drogą internetową. To jest kwestia staranności wykonania. Natomiast jeśli chcesz użyć kafli, albo kamienia w obudowie, robi się większy problem – potrzebujesz fachowca. Jednak całość można zrobić na raty - najpierw obudowa, a potem okładzina. Podzielisz koszty.

Jest tak strona http://www.kominki.org/katalog-firm/w,forest-natura-pracownia-zdunska-ziemowit-nowakowski,354,orzesze.html Tu znajdziesz firmy kominkowe w Twojej okolicy. Mnie w mojej okolicy wypisało ich 46. Foresta znam akurat z fm.

A wracając do skarpetek - ja mam córkę a problem ten sam . Ma w szufladzie 30 pojedynczych skarpetek. Stwierdziłam, ze niech sobie dobiera PODOBNE bo ja już mam dość kupowania. Jeżeli zjada te skarpetki, to niech choć zjada w parach!!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Emil odstawiony już w pociągu, my już mieliśmy pierwszych gości jak chata pusta...

Pestko dzięki za pochwała :)

Nie wiem co mam powiedzieć nt kominka..

Wcale to nie jest takie proste bo ja wiem, że sama nic nie wiem.. ale ma być i prosto aby do wszystkiego pasowało.. Forest.. chodziło mi o marmur Forest brown lub green.. w moim przypadku brązowy.. nie chodziło mi o firmę... znaną też z FM , bo nie wiem czy na nią by było mnie stać..

Znaczy, że Ty gdzieś blisko mieszkasz.. w każdym bądź razie niedaleko?

I chyba poszłabym w kierunku ciepłego kominka,... bo w razie czego ma zagrzać przynajmniej część domu.. mieliśmy przykład zeszłej zimy, mrozy -25*C i padła pompa.. grzaliśmy kominkiem.. dał radę...

Niestety maż mój nie jest typem Macgajwera i sam tego niestety nie zrobi...

Stąd poszukiwania majstra.. ale tyle kasy to niestety i nie mam i nie dam.. wkład i czarną rurą mamy i w razie chłodniejszych dni dogrzewamy salon i część domku,, w każdym bądź razie robi się przyjemnie...

pod łóżkiem to bym zobaczyła i ochrzaniła. W szafie to trochę potrwało. Jakby jeszcze przypomniała sobie i zniosła na dół w przerwie, to by nie było problemu :)

Już kiedyś pisałam - moje najpiękniejsze wakacje to jak miałam bodaj 10 tomów "diuny", siedziałam na brzegu jeziora i czytałam. Mój wówczas narzeczony omal szału nie dostał, wtedy pierwszy raz zrozumiał, że z czymś przegrał :)