wu 02.06.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 no bo ja leniwa jezdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Ja najleniwsza chyba, mam zwykły stalowy, płynem do naczyń przetrę i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 02.06.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Mój jest wielki-2 komory +mała na owoce?+ociekacz;beżowy nie wali tak po oczach.15 lat temu był taki śłczny:oBo dłuugo nie chciałam zmywarki(durna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.06.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Prababko... (czemu akurat Prababka??????) ... Ogrzewanie nie kosztuje nas krocia.. W tą zimę spaliliśmy 5 ton węgla.. a zima była długa, zimna i wilgotna to i zużycie spore. W salonie szczyt dachu jest sufitem i jest wysoko do 5,5m.O temp pisałam wcześniej.. lubię ciepełko.. naprawdę mam takie temperatury i nie oszczędzamy na ogrzewaniu.Dał nam w kość węgiel .. myślimy nad założeniem pompy ciepła.. Może damy radę na sezon jesienny już węgla nie kupować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.06.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Pestka .. jeśli tu zaglądasz i widziałaś jakieś podobne ustawienia kominka do mojego , jakieś inspiracje to proszę wklej. Nie mam pojęcia czy zrobić na wprost wejścia do kuchni , czy na salon i kanapy, czy pod kątem tak jak teraz stoi.. No i jak zrobić obudowę aby raz dobrze wyglądała, była prosta i elegancka, i pasowała do salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Pewnie, że zaglądam, a co Jutro powklejam coś więcej. Tu masz kominek Anitki z czasów wymyślania: Wklejam, bo narożny jest. Stanęło na jasnej wersji z 4-tego obrazka. Tylko jeszcze pewnie trochę poczeka na stalową ramę. Edytowane 2 Czerwca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.06.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Pestka.. nic nie widać Proszę wklejaj .. czekam z niecierpliwością... Basi nie ma na FM, i nic nie wiem.. jutro może przejadę się po firmach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Sorry, kliknęło mi się za wcześnie. Basiowy kominek jest póki co w obudowie z płyt, nie obłożony: mam taką fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Pokażę Ci co kiedyś wymyśliłam dla siebie, chociaż już takiego nie chcę. Zmieniło mi się Jutro podrzucę Ci różne inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Pestka.... W drugim zdjęciu/inspiracji zamiast ognia z boku musi być miejsce na drewno, bo tam jest wyczystka... Dopiero wstałam... Nie ma dziecka, nie ma krzyku, jest spokój i Wiolusia śpi... Choć trudne to jest do uwierzenia dla niektórych... Obudził mnie mąż telefonem... Nic to.. jest dzień.. wcale nie ładny bo znowu pada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Wiem... wiem... mam zdjąć włókninę... 'Aż się boję... Raz co powie mąż.. dwa.. jak ja te hektary obrobię.. z boku domu z motyczką nie weszłam chyba już z miesiąc.. zarosłam tam.. a na rabatach tez już dawno mnie nie było bo leje.. O rabatach z włókniną nie wspomnę... TARcia... u nas znowu pada...I jest od groma komarów...Bez muggi nie wyjdziesz... Co to będzie dalej... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.06.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 A gadajcie sobie co chcecie o szmatach w ogrodzie:POsobiście przetestowałam i stwierdzam iż rośliny rosną trzy razy lepiej na szmatach niż bez nich. Może tony kory by podobnie działały, ale nie wszystkie roślinki korę lubią no i moja kieszeń też nie bardzo. Wiem, włóknina też kosztuje, ale tylko raz, a nie co wiosny! Zresztą nawet w tym ogrodzie, wiejskim, potagranym z trawą do kolan i pokrzywami (miejscami) mam miejscami rozłożoną. To jak przejdzie burza (znów pada:mad:) zrobię Wam zdjęcie dwóch pęcherznic. Razem sadzone, z półtora metra od siebie. Jedna rośnie na agro, druga nie... Ta podszmatowana jest trzy razy większa, pomimo cięcia... tej drugiej nawet nie było co ciąć. Podobnie z krzewuszkami wariegatami. Po położeniu włókniny ruszyły jak oszalałe... Arni... skoro już masz to bym nie ruszała:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.06.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Zrobię większa dziurki koło roślin... Ale jeszcze nie w tym roku.. Nie dam rady na kręgosłup... No i my nie ściągaliśmy darni.. zaczęliśmy ale to nas na tej glinie przerosło... nie daliśmy rady... więc na trawę położyliśmy maty.. i jest dobrze... Przynajmniej nam było dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.06.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Nie stosowałam, więc nie wiem, nie mam zdania co do agrowłókniny, posłucham bardziej doświadczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.06.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jak ktoś ma czas na pielenie to ok, ja wolałam pokwitnąć z roślinkami niż zachetać się z zielskiem. W poprzednim ogrodzie mam wyszmatowane całe 1000 m2, no poza 20m2 trawniczka. WSZYSTKO rośnie jak na drożdżach, a porównuję do sąsiadki za płotem, z którą razem sadziłyśmy dużo takich samych roślinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Każda musi sama zdecydować co najlepiej pasuje, ale agro to niestety zło konieczne. Też myślałam,że mi wszystkie problemy rozwiąże i gdzie tam, jeszcze się darła. Agro przysypane korą lub kamyczkami wygląda ładnie tyle, że nasionka chwastów i tak zostaną tam naniesione i w tedy co... wracamy do ręcznej roboty, bo kamyczków nawet nie przegrabi się tak, żeby agro nie zaczepić. Chwastów też nie tłumi całkowicie, bo nie jest idealnie szczelna i pod nią nie wytwarza się wysoka temperatura. Lepiej działa parę warstw gazet, a najlepiej czarna folia budowlana. Tylko na to trzeba mieć sztywne założenia czasowe. Położyć na cały sezon i mieć taką czarną plamę w ogrodzie nie każdy chce. Ale słońce zagotuje wszystko co pod tą folią i potem jest święty spokój z chwastami. Arctica, u Ciebie rośnie jak na drożdżach bo pewnie ziemię masz bogatą w składniki pokarmowe, a u sąsiadki już bryndza. Tylko Ci zazdrościć, farciaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts