Arnika 07.06.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 U mojego wujka jest kominek z belką drewnianą a ma obudowany GK + belka drewniana jako półka nad kominkiem + marmur... U kilku dziewczyn na FM też widziałam drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.06.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) jeden piekny kaflowy robil forest sprobuje go poszukac tu pare kominkow http://foto3.m.onet.pl/_m/59d734e2b4259dbb8cd4997d55e2fbaf,10,19,0.jpg tylko bez tego wzorka na srodkuhttp://foto1.m.onet.pl/_m/365b12c7f6dd2f342c596f7e559bfed5,10,19,0.jpg Edytowane 7 Czerwca 2013 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.06.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A sam kształ kominka to jaki będzie? Mnie się podoba ten pierwszy, juz pisałam. Arni, a dasz mi namiary na te kominki z drewnianą półeczką?? Yetuś mi się po nocach już śni, nie mogę za cholerę wyobrazić sobie tego Jego kominka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Marta.. ten pierwszy mnie się podoba, ale ciut prostsze kafle i pod kominkiem na drewno... Ten drugi za wąski i za wysoki ciut.. i też bym dała prostsze kafle... O oo o coś takiego mi chodzi po głowie.. tylko dołem szersze... Proszę znajdź foresta kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) ,. Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Braza.. ale ja nie mam namiarów na te kominki.. tu na forum je widywałam.. i za nic nie pamiętam gdzie ... dawno to było i pomiędzy wpisami różnymi... Ale w marketach jest mnóstwo kominków z drewnianą belką.. podjedź do Castoramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.06.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Większość marketowych ma drewnianą belkę, nasz też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A sam kształ kominka to jaki będzie? Mnie się podoba ten pierwszy, juz pisałam. Arni, a dasz mi namiary na te kominki z drewnianą półeczką?? Yetuś mi się po nocach już śni, nie mogę za cholerę wyobrazić sobie tego Jego kominka!!!!! a Yetusiowa o tym wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A jeszcze jedna nowinka...Przymierzamy się do skończenia "brudnych" robut w domu... czyli wykafelkowanie duzej łazienki... Oj.. wiem, że nic nie wiem.. mam kilka typów kafli .. i są rozbieżne.. Podobają mi się muggaty, i Versal Beige i Brown i szary polcolorituhttp://www.sklep.glazurastrzelin.pl/86321,lazienka-polcolorit-marconi-versal/86402,versal-beige-30x60-glazura-sm-gat-1http://www.sklep.glazurastrzelin.pl/86321,lazienka-polcolorit-marconi-versal/100177,versal-grafit-witraz-3-x6-centro-gat-aaDekory "witraż" baardzo mi się podobają... Chociaż wiem co che..I trzeci typ to białe i czarne kafle, zwykłe, a dekory z amonitów.. nie pamiętam jak ta kolekcja się nazywa, ale jest to coś na wzór tych bardzo drogich... Dzwoniłam do pana kafelkowego.. ma zobaczyć "robotę" i ma mi dać odp ile za pracę sobie życzy.Oczywiście polecenia kafelkarzy mile widziane.. Tylko jak zaplanować tą łazienkę.. to nie mam pojęcia.. jak to wszystko dobrać żeby dobrze było... No i będę też szukała dużej szklanej kabiny z szybą samoczyszczącą się... oczywiście wersja tylko ekonomiczna wchodzi w grę... Proszę, jak macie linki i nazwy to mi podesłać...Pracę nad łazienką planuję albo sierpień, albo wrzesień październik.. Obym tylko w tym czasie na reha nie musiała pójść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.06.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 o stelle ci szlo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 No, Arnika, ja też lubię kafle i moje pobabciowe czekają, aż będzie właściwy kominek. Wtedy położę je na kominie od strony kuchni. Tylko, że one nie takie piękne jak te Twoje białe, bo beżowe A może wykorzystam je gdzie indziej, a na kominie położę białe. Z drewnem takiego kominko-pieca się nie łączy niestety. Chodzi o wysokie różnice temperatur. Mogłoby pękać - drewno na pewno. Poza tym drewno nabiera trochę wilgoci jak się nie grzeje i pęcznieje. To mogłoby zniszczyć kafle. Arnika, pogniewam się jeśli nie będziesz regularnie składała kominkowych relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Jeszcze o drewnie i kominku.Marketowe obudowy są do tzw zimnych, czyli obudowa się nie nagrzewa. Wtedy drewno może być. Znam też takie kominki, które całe, od podłogi do sufitu, obłożono drewnem. Ale musi być wtedy izolacja chroniąca przed nagrzewaniem.Arniki kominek będzie grzał przez ściany - drewno odpada, bo temperatura takiej ściany to może być nawet 70 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 TARcia.. tak na szybciora mierzone 170X180 chyba.. bo zepsuła mi się miarka... Braza.. byłam specjalnie w Casto o te kominki... i zdjęcia kilku pstryknęłam... ale wieczorem wrzucę, bo teraz nie mam czasu... Psetka.. ale drewno to jest do kominka Yetka , a nie do mojego..Ja nie chcę drewna.. nic a nic.. no chyba, że pod spodem do ozdoby i palenia... Dziś u nas nie pada... Jest ciepło , coraz cieplej...Wyjechałam w kurtce, kamizelce i bluzeczce.. i zdychałam z gorąca...Przebrałam się .. i lecę się wymuggować i kosić i nie wiem co jeszcze zdążę na dzisiaj.. Starszaka nie ma, jest w Krakowie, młody nad morzem, a mąż zajęty wyjazdami... A kosić trzeba natychmiast... bo w sumie nie wiadomo czy jutro padać nie będzie... Jakbym nie skosiła to później bym kosa musiała .. tak bym zarosła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Pestka.. i obiecuję fotorelacje z stawiania pieca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 U nas też wylazło słoneczko, więc pogoniłam mojego J. z kosiarką. Trawnik w połowie przystrzyżony, ale jest paskudny, nierówny. To efekt przerośnięcia trawy. Trzeba będzie drugi raz jutro, jak się podniesie, przejechać w poprzek dzisiejszego koszenia. Arnika, wiem, że Ty nie chcesz drewna na obudowie, ale Dziewczyny pisały, więc wetknęłam swoje 3 grosze. Masz kwiatka ode mnie Właśnie rozkwitł pierwszy pąk na jednej z moich dwu pnących róż. Listki niestety grad uszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 TARcia,... jak będzie miał kto Ci zrobić regały to dobrze, bo rozmiar wsio rybka... Jak nie to tak aby mieściły się gotowe regały np te z Ikei.. 78X53 ; 78X34 i 50X34 lub wielokrotność... Są tanie a w miarę dobre.. wystarczające... + segregatory śmieci i jak chcesz zmieścić zamrażarkę skrzyniowa czy stojącą to i miejsce na zamrażarkę... Mnie moja spiżarka wystarcza, choć ją tak zapełniam, że masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Pestko dzięki za kwiatuszka Właśnie skosiłam trawę... ' kosiarka nie dawała rady.. stawał, blokowała się.. skosiła tak nierówno, że w wielu miejscach jechałam dwa razy... Nic to.. trzeba za dwa trzy dni kosić znowu bo mnie się nie podoba... Nie mam siły na prace ogrodowe... Koszenie trawy nie jest wysiłkiem tyko biegiem za kosiarką.. ale odpalenie jej dla mnie to już nie lada wyczyn.. Od kilu dni znów boli mnie kręgosłup a właściwie pewnie mięśnie.. no nic to albo prochy trzeba wziąć albo znieczulacz... A tu jeszcze wszystkie rabaty trzeba odchwaścić... A komary tną.. nawet mugga nie daje rady... brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts