pestka56 11.06.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A u nas wczoraj i po tęczy polało. Dziś już bez deszczowo i niebo wieczorem było piękne. Arnika, coś na poprawę humoru: to mój ulubiony piecyk Szukałam dla Yeti, a znalazłam inspirki dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ten jest piękny ale duże znaczenie ma tu kolor ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie mogłam nie wkleić tego fioletka. Jest taki zadziorny Kolorki jak u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) . Edytowane 5 Lipca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Te dwa mają dodatkowo zainstalowane metalowe pełne drzwiczki. To pomaga zatrzymać ciepło. Więcej jest kumulowane przez piec. Nie wiem, czy masz świadomość, że ponad 30% ciepła jest emitowane z paleniska przez szybę. Ciekawe połączenie – białe kafle i łupkowa (chyba) ściana. Ładne. Wszystkie fotki są z kolekcji dołączonej kiedyś przez Muratora do gazety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A u nas wczoraj i po tęczy polało. Dziś już bez deszczowo i niebo wieczorem było piękne. [ATTACH=CONFIG]195252[/ATTACH] ten jest fajny. Kafle tylko na dole (czyli taniej), ten rancik na górze nadaje szyku no i jest taki "lżejszy" optycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Mam jeszcze kilka z kolorowych kafli i kaflowe w odsłonie nowoczesnej bardzo. Jeśli Arnika zezwoli, dorzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=195252&d=1370980645 Ciut niższy i z półka pod wkładem... ...i to prawie ideał.. bo mają te wykończenie wianuszkiem... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=195261&d=1370980838 Ten też cudny i póa pod wkładem... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=195262&d=1370980931 Ten też ciut niższy... Pestka .. DZIĘKI I kto mówi, że kominki nie są boskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Arnika, te półki pod wkładem może i są wygodne ale kominek robi się taki.... marketowy.... może przemyśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Oczywiście Pestko pozwalam... Tu wszystko można ... nooo oprócz pokazywania języka, bo mama mówiła mi, że to nieładnie.. i tak mi zostało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Może i tak.. nie wiem Ewa,, nie znam się.. ale z drugiej strony to gdzie w marketach masz kominek z kafli cały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 wszędzie. Są takie kozy obłożone kaflami, wypisz wymaluj. Nawet patrzyliśmy na taką, ale one mają kiepskie wkłady. Potem są obudowy gotowe właśnie kaflami obłożone i z półeczką i dziurą na drzewo. ja nie mówię, że to nie ładne, ale jak się buduje samemu to chyba nie ma sensu iść w masówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ..no tak.. kozy z kaflami po bokach są.. ale całych kominków/obudów nie ma kaflowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jak gdzieś widziałam, to musiały być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 11.06.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (...)Szukałam dla Yeti, a znalazłam inspirki dla Ciebie Dzięki za pamięć i chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Yeti, mam i dla Ciebie co nieco, ale na razie to te fotki zadziałały na moją wyobraźnie, bo do Twojego kominka nie są dopasowane idealnie.Skoro jesteś to zaraz jedziemy z tym koksem, będę opisywać, co mię chwyciło za serducho i jak bym to dopasowała do Twojego domku. EZS, to musiał być jakiś cud w tym markecie, bo ja o paru lat ślepię po kominkach i żadnej godnej zabudowy nie widziałam. Kafle, piękne, i obudowy pokazywał mi Zdun z podwarszawskiej Żabiej Woli, ale za drogie na moje możliwości. Arnika czułam, że te właśnie spodobają Ci się najbardziej. Ta półka na dole, to piecowa klasyka. Sprawia, że bryła „siedzi”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 YETI Zacznijmy o tego wnętrza. Jako całość ma świetnie połączone ze sobą elementy tradycyjne, wręcz wiejskie i nowoczesne. Ściana kominkowa to główny element. Nie da się spojrzeć na fotkę nie patrząc najpierw na kominek. Ja bym zwyczajnie ściągnęła ten pomysł i zrobiła u Ciebie taką właśnie zabudowę. Zabudowę bym poszerzyła tyle, żeby zakryła rurę u góry. To poprawi proporcje, bo tak jak teraz jest zbyt wąsko. Wkład trzeba by podnieść nieco wyżej, a pod nim zrobić wnękę ze stalowymi czarnymi drzwiczkami. To będzie jakby przedłużenie obudowy wkładu w dół. Półka z szarego kamienia jest świetna. Genialne są murowane otwory wywiewne – za nimi w głębi mogą być zwyczajne kratki, których na szczęście nie widać. Zauważ, że krawędzie obudowy są lekko zaokrąglone, zupełnie jakby była tynkowana dłońmi. Idąc dalej obniżyłabym fragment sufitu i zrobiła w nim światło. Kominek to po kuchni drugie serce domu. W ten sposób podkreśliło by się jego obecność w salonie. Na lewo od kominka można zrobić, jak tu, niską nadbudowę przy podłodze. powstałaby fajna wnęka , w której uzasadnione byłoby umieszczenie tv. Na tej nadbudowie można postawić resztę audio-video szpejów. Nawet spróbowałabym namówić Cię na deski na suficie, bo na podłodze chyba masz drewno. No, to świetnie wyglądałoby powtórzone na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Chyba poszliście spać, albo Was przymulił ten amerykański cud w budowie. Ja pracuję, więc dla relaksu jeszcze coś dla Yeti. Kolej na belki drzewienne, a jakże: Kompozycja kominek + ściana po lewej. Na dole obudowa tynkowana. Potem belka-półka przeciągnięta w lewo do końca ściany i reszta obłożona deskami. Deski również na obudowie kominka powyżej belki. Tv można umieścić poniżej półki. Tym bardziej, że można korzystając z konieczności nałożenia na ścianę listw do montażu desek, zrobić zagłębienie-wnękę ma tv. Ekran tym sposobem można zlicować z deskami. To niby bardzo zwyczajna, tradycyjna zabudowa, ale ma prztyczek nowoczesności Tu do wykorzystania belka-półka przeciągnięta z kominka na ścianę. Podoba mi się też to lekkie podcięcie obudowy u dołu. Nadaje lekkości. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.06.2013 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Oooo, ten ostatni bardzo pomyślany, świetnie rozwiązuje połączenie z tv! I fajne te półki pod przedłużoną belką. Ten wcześniejszy z przedłużoną belką też fajny, ale to wnętrze mu robi fajność, te ogromne tafle szkła, zieleń i potem drewno na ścianie, temu to tak gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts