Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Byłam dzisiaj młodego odwieźć ii przywieźć do M.. z całym mnóstwem bębnów...

Jego pani pokazała mi ekstra butik...

No i ... wpadłam do niego sama , a wyszłam z parą klapeczek i sandałków.. Boooski sklepik.. były tam inne cudne klapki.. ale albo za szerokie... albo za duże albo za małe...

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie sarna biegała pod moim oknem.. wcześniej z łowów przechadzał się kot sąsiadki...

Dzień wstał...

A mnie napierdziela bark/kręgosłup...Prochy wzięłam.. Oby szybko zadziałały...

Kocham sarenki. U mnie całe stadko wizytuje. W zeszłym roku prawie mnie jedna przez płot za drogą obwąchała. Pracowałam sobie w ogrodzie i nagle... szelest. Patrzę a tu 8 m ode mnie stoi sarnina i się gapi. Nie uciekła, gdy się poruszyłam. Reszta stada pasła się ze 20 m dalej. :D

Ale miałam też straty z powodu wizyt w ogrodzie. Jedna taka oddarła mi całą gałąź z młodej jodły, a łoś przedarł na pół ozdobną śliwkę. Śliwkę odratowałam, choć dopiero po 2 latach zaczyna kształt odzyskiwać, a jodła po długiej chorobie padła.

Coś za coś.

Arnika, masaż rączkami przystojnego faceta...

Mnie tam tyłek nap....la od siedzenia przy kompie. Na szczęście ostatni dzień i hulaj dusza. Od jutra łamię paznokcie i wyrabiam mięśnie a'la Pudzian zasuwając w ogrodzie.

Dziś przy śniadanku mieliśmy dyskurs o długowieczności. Ja już swoje latka mam, a mój jest starszy ode mnie o 3 lata, więc czasem...

Robiono badania nad długowiecznością i zdrowiem. Skąd bierze się, że tam, gdzie ludzie odżywiają się bardzo skromnie (nie przejadają), są zdrowsi i żyją dużo dłużej.

Wyszło, że jeśli utrzymać dobrą dietę na poziomie 900 kalorii dziennie, to można żyć o 40% dłużej, być sprawniejszym fizycznie i umysłowo, i także zdrowszym. Mniej jest przypadków chorób cywilizacyjnych, raków, kłopotów z sercem itd.

To ja w zeszłym czy dwa tyg niecałe temu też toreb sobie nabyłam... o taką http://allegro.pl/promocja-ciemny-popiel-torebka-skora-super-cena-i3331865912.html

W swoich nic nie mogę znaleźć.. wszystko się mnie i czasami złoszczę się.. chyba będę musiała jakieś etui, albo okładki nosić w torebce, żeby np nie mięły się zaświadczenia, albo recepty...

Depsia.. jakoś słabo mi to przechodzi..

A ja mam w torebce taką kosmetyczkę wielkości torebki i w niej sa wszelkie kieszonki i całe dobro. Jak zmieniam torebkę, to tylko przekładam kosmetyczkę i już. Jak nosiłam po kieszonkach to zawsze czegoś nie przełożyłam.