Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A zaczynam mieć chęć na twojego zduna :)

tak otwarcie:rolleyes:

aaa... mąż nie czyta:p

No, co się będę kryć :)

Dooobre.. :)

Ewa wpadniesz kiedyś to pomacasz...

:eek:

To przywiąż go do kaloryfera chociaż... bo ucieknie:rolleyes:

A Ty Ewa musisz się pośpieszyć bo ile chłopina ma czekać:lol:

W kwestii łazienki to jestem na tym etapie, że już wiem co chcę!!! Wymyśliłam wczoraj w nocy... strasznie niewyspana dziś jestem:p

A łaziło mi to po łepetynie dobrych parę miechów i błysk olśnienia koło trzeciej nad ranem przyszedł:rotfl:

A Ty Ewa musisz się pośpieszyć bo ile chłopina ma czekać:lol:

Arnika dobrze karmi a do wc chyba go puści, to wytrzyma ;) No chyba, ze łazienkę zacznie robić i wc nie będzie, to chłopina może mieć problem :(

pomysłów na łazienkę nie mam, w swojej miałam ramy - lilowo i jak najmniej płytek. Kabina z dachem. Koniec wytycznych. teraz mam ochotę przerobić kabinę. dach się wziął od obserwacji życia w domku moich rodziców - olbrzymia, wiecznie niedogrzana łazienka powodowała, że pod prysznicem marzłam. A tak się zamykam w pudełeczku. I wszystko byłoby OK, gdyby nie to, ze u mnie w domu jest ciepło a ja, zamiast dachu zaczynam doceniać podpórki dla niepełnosprawnych. Znaczy, jeszcze mi nie potrzeba, ale pamiętam, jak miałam kolano stłuczone, jak bardzo mi było brak. W związku z tym zamyślam, jak brodzik zamienić na taki murowany a szklane elementy kabiny wykorzystać do rekonstrukcji bezbrodzikowej, za to z rurą do trzymania :) Każdy ma swoje priorytety...

Jedną czynną łazienkę już mam, WC osobne też mam..., druga łazienka z prysznicem , WC , bidetem i umywalką ma się zacząć robić w październiku...

Ale to nie przeszkadza przyjmować gości i korzystać z WC i łazienki..;)

Nie wiem czy dobrze karmię, ale napitki mam...

przekonała się siostra męża z siostrzenicą, jak po drodze z lotniska wpadła do nas i na przywitanie dostały po kielichu..

Zrobiło im się ciepło w brzuszki ;)

Efekt kolejnego dnia pracy zduna...

IMG_0811.JPG

IMG_0812.JPG

Jeszcze dwie warstwy kafli i wykończenie i daszek.. może jutro będzie bliżej do końca niż dalej i fugowanie..

W środę powinien być koniec...

Aaaa zdun pojechał dziś kupić cyngwajs... cokolwiek to znaczy..

Czy Wiecie co to jest "cyngwajs"?

Ja wiem.. ale typy proszę pisać;)

W ogrodzie szleją hortensje...

Szkoda, że mam ich tak mało...

I wiem, że zakochana jestem w limonkach....

IMG_0813.JPG

IMG_0814.JPG

IMG_0815.JPG

To też horta, ale nie wiem co to...

IMG_0816.JPG

Rozchodniczek...

IMG_0818.JPG

I w rogu przy tarasie..

IMG_0819.JPG

Arnika, jest cudnie i w ogródku i kominek beautiful.

Tylko powiedz mi co to to co zaznaczyłam jest? IMG_0811.jpg To jakoś będzie wykończone?

Drzwiczki do komina musisz koniecznie takie „zawodowe” nabyć. Może takie 79199495_1_644x461_antyk-drzwi-drzwiczki-zeliwne-piec-kaflowy-komin-piecyk-kominek-swiebodzin_re.jpg żeby pasowały do tych pięknych kafli. W odlewniach żeliwa mają http://www.odlewgracja.pl/index.php?lng=pl&kid=1&pid=10&prod=60&pg=1

To jest wkład kominkowy i taki był, jest i będzie...

Kafle dochodzą do wkładu...

Ja nic innego i dziwnego w tym miejscu nie widzę, może na zdjęciach nie jest dobrze, ale w realu nie jest źle i to jest wkład...

Drzwiczek innych też nie przewiduję, ja chcę widzieć tańczący ogień...

Pewnie, że te na ścianie. Jakże bym Ci mogła proponować ogień zasłonić :confused:

Czyli to jest góra ramy wkładu. Na zdjęciu ją dziwnie widać. A możesz zrobić zbliżenie, albo fotkę pod innym kątem?

Marudzi i powinnyście się cieszyć, bo lepiej wypatrzeć coś nie tak zanim kominek stanie.

Arnika, zdun jak skończy to możliwe, że zrobi wstępne palenie – delikatne. albo umówi się za jakiś tydzień na przepalenie. I powinie to pierwsze palenie zrobić zdun dobrym suchym drewnem. Pewnie Was poinstruuje co i jak dalej, ale skoro marudzę to już na całego – kominek musi festnie wyschnąć zanim zacznie się w nim palić na 100%. :yes: