Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdun skończył , ale poczyścić i za fugować jutro to zrobi..

Właśnie z Krakowa wróciłam..

Zamordowana jestem...

Co Ci wszyscy ludzie w tym mieście widzą..

Owszem fajne , klimatyczne kamienice.. ale od pierwszego piętra i wyżej.. dół.. porażka..., ale komercha rządzi, wszędzie stragany i ogródki z piwem po 12zł.., na rynku kwiaciarki mają żółte parasole z RMF-fm, w kamieniczkach sklepiki ale jakie.. wszystko zagraniczne, drogie, i nie ma na czym oka zawiesić, u jubilerów sam bursztyn i ta taki, ze też nie miałam na czym oka zawiesić... wszystko na jedno kopyto, a ze srebra to tylko masówka , nic fajnego...

W sukiennicach sztuki ludowej już nie ma.. wszystko to samo i już chyba z Chin...

Gdzie jest ten klimatyczny Kraków z przed ponad ćwierć wieku????

No gdzie ja się pytam.. no i jeszcze niech mi ktoś powie, że za komuny było źle.. wówczas to był klimat.. teraz.. już niestety nie.. nie dla mnie...

Szkoda gadać...

O stokroć mi się lepiej Gdańsk podoba...

Dziękuję.... :)

Pan zdun czyści już kominek, będzie szorowany i myty, potem fugowany...

Ogień maleńki już dzisiaj zapali.. musi być przepalany, alby sechł i aby woda się odparowywała... ale nie na cały hajs...

Mnie się podoba, choć może bardziej prosta forma była by lepsza.. ta też nie jest zła, ..

Jednym słowem i mnie i mężowi się podoba...

Miło usłyszeć słowa pochwały, choć wiem, że to nie dla wszystkich ich bajka.

Ktoś już pisał, że to nie jego bajka i bardzo dobrze, bo byśmy miały te same kominki w domach, te same meble, kafelki, kuchnie...

To ja wolę być inna... ;)

Pestka .. okrągłe kominki też mi się baaarzo podobają, ale ta cena:rolleyes: a co lubisz..? kafle czy szczękę zbierać z podłogi;)

Gumisiowa.. no to wpadaj na tą kawkę.. ale może od września, bo teraz jeszcze nie bardzo mam czas...

TARcia.. już za niedługo... będzie ogień...

WUsia, Nelcia, Pestka, Gumisiowa, Gosia, Prababka, DPSia, TARcia:hug:

Arni,na szcęście są różne gusta:)Masz to,co chciałaś:)Skąd nasze dzieci wezmą zduna???Ja jestem ciekawa ,czy będą się kafle rozchodziły przy nagrzaniu fest,tak jak kiedyś w piecach?Mam mówić teraz :księżna czy pozwalasz po staremu???:)Będziesz miała jesienią i cudnie i cieplutko:)

Dziękuję Ewa i TARcia :)

Właśnie starszak maluje ściany, mąż szpachluje to co jest do szpachlowania, wydłubał rowki na kable do głośników wiszących ( za wysoko były i trzeba było powiesić głośniki niżej)...

No to ma starszak na jutro zajęcie...

Może i za przedpokój się weżmie.. choć wątpię... bo może przedpokój pomalować po kafelkowaniu łazienki.....?

A my do Zakopca.. tym razem wycieczkowo.. tylko dlaczego mnie to nie cieszy;)

Piecyk PALCE LIZAĆ :)

A spróbuj nie sprawić sobie czarnych żeliwnych drzwiczek do wyczystki kominowej, to się pogniewam i piecyk Ci będę buntowała, żeby kopcił przy otwartych drzwiczkach :p To pogroziłam, bo za nic nie pasują te co masz teraz.

Z tym zbieraniem, to tak, że jak jest taki fajny powód to lubię :wiggle: