Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WC i bidet Duravit http://allegro.pl/duravit-durastyle-miska-deska-wolno-perf-czystosc-i3528182800.html

http://www.duravit.pl/dimg/1688184_web2_mil_normal_2.jpg

Umywalka też Duravit ale serii nie pamiętam.. może być też nablatowa...

Mebli nie będzie tylko umywalka nablatowa i półka pod umywalką a na niej koszyki z Ikei..

Prysznic będzie wymurowany bez brodzika , ale będzie szyba-drzwi.. bo ślubny stwierdził , że tak i koniec..

Denka ładne.. ale.. czy mi się nie znudzą za rok dwa.. a ta łazienka mam być na lata..

Zmienię ręczniki i już mam inną łazienkę.. turkusową, bordową, białą czarną czy pomarańczową...

Ot .. tak wymyśliłam..

Nie powiem, żeby mi się nie chciało tej wężowej/krokodylej skóry... ale nigdzie jej nie znalazłam, a u Irmy ją macałam i mnie się podobało.. ale.. coś za coś..

Dam w miarę dobrą ceramikę (duravit jest lepiej polewą zalany niż moja Roca.. ), w miarę dobą armaturę... i tanie płytki , ale ładne....

Będzie dobrze;)

I mam go w dobrej cenie :)

Okazuje się, że w Maxflizie mają duże upusty i bdb ceny..

Hiszpańska płytka poniżej 60zł to jest baaaardzo dobrze... ceramika też w super cenie z tego co widzę na necie.., może bym gdzieś znalazła z 20 zł tańszą.. ale przesyłka + stres.. czas.. nie warto...

Wszystko u nich nabędziemy bo w sieci też ceny czasami mocno przesadzone...

I najważniejsze.. nie przekroczymy budżetu zaplanowanego.. no chyba, że z lampami poszaleję.. ale na niewielkie przekroczenie budżetu dostałam zielone światło... ale nie chcę...

Dziewczyny .. czy pomożecie mi zaplanować/zaprojektować łazienkę czy muszę pójść do wątku łazienkowego... ? ale tam zjebki lecą, czasami ....

Widziałam, czytałam kiedyś.. też muszę poszukać..

W Max powiedzieli mi, że jak wszystko kupuję u nich to mam za free wizkę (jutro.. jadę jutro na wizkę.. zobaczymy co pani mi poradzi,, ale te sklepowe niewiele mogą czasami wiedzieć i umieć... no i zaliczkę muszę wpłacić, jak upuję wszystko zaliczka przelewana jest na kafle..)

Zawsze mogę skonfrontować na forumie...

Hej Arni,

Szkoda ze wezowej plytki nie wybralas :( U nas jest taka

http://i56.tinypic.com/w019g.jpg

http://i54.tinypic.com/1zco1z7.jpg

Swietnie sie czysci i wspaniale wyglada. Tylko ze sprowadzeniem byl problem bo robilismy to bezposrednio z Wloch. W Polsce nie moglismy kupic, ale wloski producent zaoferowal ze dostarczy nam dekory i plytki podstawowe :-)

Z plytkami matowymi jest czasami problem ze wygladaja jak wiecznie zabrudzone i z szarym odcieniem ... Ale na szczescie nie wszystkie i pewnie wybrane przez Ciebie beda eleganckie i piekne :-)]

Pozdrawiam :-)

Ambercia czyli masz Imola Finn.. nie znalazłam w PL jej, a sprowadzać i nie będę i nie umiem... i odpuściłam.. mnie się bardzo podoba, ale.. no właśnie to małe finansowe ale... Zień też ma podobną kolekcję.. ale tylko podobna i mnie już się nie bardzo widzi...

Te co wybraliśmy są w rzeczywistości OK, i to jest kompromis pomiędzy krokodylem, denkami, które po pewnym czasie się znudzą, a też szczerze bałam sie ich...... a łazienką na lata...

Jest jeszcze jeden aspekt.. muszę wszystko kupić teraz, bo zaraz wyjeżdżam na rehabilitacje.. i kto to zamówi, kupi... a po mojej reha przychodzi zaraz pan kafelkowy...

TARcia.. będzie do sufitu.. raczej.. mnie się podoba, a koszt nie jest oszałamiający... no i ślubny za nic nie chce tylko w miejscach mokrych... chce wszędzie...

Byłam w żyrandolowym sklepie.. pooglądałam kinkiety, zwisy ( kryształowe kule, cudne, mnie się podobają... ) 2 zwisy mogły by być nad lustrem przy umywalce, reszta oczka w suficie z żarówkami led...

Poprosiłam dziewczyny w wątku projektowym łazienek i ciiiisza...

Ja nerwus i choleryk już się denerwuję....

Nie potrafię za nic projektować, nie wiem co i jak zrobić...

Najprościej jak ja bym to widziała nie będzie pewnie i dobrze i ładnie.. Wiem, że nic nie wiem... :(

Najważniejsze , że nie dostaliśmy kręćka szukając kafli, bo obejrzałam w sieci milion kafli, i tylko amonity i wężowa skórka mi się podobały, + krateczka , w realu denka okrągłe, ale .. nie byłam do nich przekonana, i fale.. które w łazience ładnie na aranżacji wyglądały...

Padło na fale z podstawowymi gładkimi kaflami.

TARcia jeśli będę robiła do sufitu, to... gładkie kafle potraktujemy jako białe ściany...

Arni, a co Ty chcesz projektować ?

Płytki wybrane, armatura wybrana, wszystkie podejścia wody i kanalizy wyprowadzone.

O kształt kabiny chodzi i ilość luster i lampki ?

to wg mnie -kabina prostokątna, lustro duże nad umywalką, a lampki obojętne, byle nie w podwieszanym gzymsiku :no:

Arnika, bardzo mi się podoba i kolorystyka i wybór płytek i sanitariaty.

Matkozcórką, lata świetlne w wyborze asortymentu w porównaniu do tego, w czym ja wybierałam.

Jedno pewne, mam trzy łazienki do remontu, jedną na pewno chciałabym białą.

Jak dobrze, że kasa z kieszeni nie wystaje.

Wtedy musiałabym się zmierzyć z misją przekonania szanownego do nagłej zmiany koncepcji

i generalnego remontu trzech pomieszczeń.

A on by tego nie przeżył ;)