malka 28.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 eeeeee, gdzie tam od zamiaru do działania , daleko ale myślałam o ociepleniu wełną (z zewnątrz), Yankowa ekipa się nie podjęła, bo nie bedą sobie na mnie eksperymentować, a te, które to wcześniej robiły - ceny miały z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.03.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 A jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 za styro jeśli dobrze pamietam ok 35 zł/m2, natomiast wełnna ok 50zł/m2, suma sumarum styro nie jest zły i przy tym zostałam, wolę kupic lepszy materiał i mieć pewność ,że zrobione bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mnie majstry powiedzieli za styro 30zł/m2Robią dobrze.A za wełnę nie mówili, bo i nie pytałam.... A styro miałam kupić 20cm i to jakieś szare... cokolwiek to znaczy.... A jaką wełnę stosuje się do ocieplenia, żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 ja rozważałam ecoroca z Rockwoola, 15 cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.03.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Arnika to jakieś szare znaczy że z dodatkiem grafitu czyli cieplejsze ale i droższe od białego do wełny musi byż bardzo dobra ekipa a że trudno o taką małż sam styropkiem obklei domek przynajmniej rózno i dokładnie i zaciagnie siatkę z klejem a to bardzo duża oszczędnosć kiedyś tylko ekipę do tynku weźmiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 29.03.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 cześć Arnika, piekny ten odkryty salon. i brama. idziesz jak burza. a jakie masz grube ściany że chcesz dać 20 cm styro? czy masz namiary na jakąs tanią kostke granitową? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Dzień dobry :P Zakupiłam właśnie na rynku Kiku-shidare-zakura http://www.keele.ac.uk/university/nathist/trees/cherries/images/prunus%20kaiku-shidare-sakura2.jpg I migdłka .... http://images21.fotosik.pl/176/178ee45420729cbc.jpg Po róże , magnolie i inne krzewy zajrzę w poniedziałek po świętach... czyli za dwa tygodnie. Rozmawiałam też z panem ogrodnikiem i podjedzie ze mną na działkę... i doradzi co wybrać.... Ale kupię też kilka krzewów owocowych i kilka drzewek owocowych... niech będzie co skubnąć na działce... W końcu jest to wszystko gdzie posadzić.... Monia budowałam z porotermu 25cm grubość ścian... ale chcemy dom wysoko energooszczędzny...Stąd to grube ocieplenie... ale to zależy jeszcze co kupimy i jakie będzie mieć parametry.... Chciałam ocieplać styro, ale później zastanawialiśmy się nad szarym styro, a teraz zastanawiam się nad wełną... I już sama nie wiem.... Co do kostki to będę ją ściągać ze Strzegomia.... Na allegro jest mnóstwo sprzedawców kostki granitowej... Tylko transport drogi... ale i to się opłaci, bo u nas kosztuje duuużo więcej za tonę niż kostka + transport ze Strzegomia.... Ale ceny są niższe zimą niż przez okres wiosenno-letni... No cóż sezon, to sezon... A tak przywiozę w mrozy i poczeka kosteczka na położenie na wiosnę przyszłego roku.... Teraz to tylko chodniczki będą wytyczone i wysypane z kamienia..... Już nie będzie się chodzić przynajmniej po błocie..... Muszę jeszcze kupić duuużo kamyczków do obsypania w okół domu.... Wiecie gdzie są w dobrej cenie? Bo kupowałam do betonu, ale były po 40zł za tonę... 10 ton to mała kupka a ja potrzebować będę tego duuużo... W końcu dom dookoła ma jakieś 80metrów.... Dziewczyny ... jak kładziecie kafle w łazience to najpierw kładzie się kartongipsy na suficie i później kafle, czy najpierw kafle i dopiero kartongipsy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Arnika, zalezy jak kładziesz kafle, bo jak np. masz kafle do sufitu, to lepiej położyć kafle a potem dorabiać sufit, wtedy możesz zrobić tak, żeby docinek nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Arnika, zalezy jak kładziesz kafle, bo jak np. masz kafle do sufitu, to lepiej położyć kafle a potem dorabiać sufit, wtedy możesz zrobić tak, żeby docinek nie było. Kafle będą do sufitu...Takie jak Le Rale.... To w małej łazience... Dla kontrastu meble brązowe drewniane... tylko nie wiem czy teek, czy merbau, czy coś innego kupię... Tzn... kupię blaty i dam do zrobienia... Wanna Kaldewei taka normalna, bateria w ścianie... Wanna obudowana kaflami.... A Wc też do sufitu... ale nie wiem za bardzo jak rozmieścić... Kafle to gres szary z dekorem takim wyżynanym w esy floresy... I tak rząd dekorów, następnie gładkie srebrne rząd lub dwa rzędy gładkich kąt i znowu dwa rzędy gładkich i dekory... Te srebrne będą w kącie z góry na dół.. a resztę WC będzie jasna... i nie wiem jak dać na podłogę.. czy cała srebrna, czy srebrno beżowa.... http://www.polcolorit.pl/produkty/plytki/logo/13,12,n,UG_300x600_Silver.jpg dekor http://www.polcolorit.pl/produkty/plytki/logo/62,12,n,DS_300x600_Inserto_Silver_Klucz.jpg Jasna płytka http://www.polcolorit.pl/produkty/plytki/logo/10,12,n,UG_300x600_Beige-.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Arnika weź papier linijkę i rysuj, każdą ścianę oddzielnie wtedy samo Ci się wyklaruje co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A w praktyce ładnie wygląda dwukolorowa podłoga? Myślałam o całej szarej podłodze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 jak łazienka jest duża to ładnieale też zalezy, musi się zgrywać ze ścianami - to najważniejsze. Nie może być podłoga sobie a ściany sobie. bezpieczniej dać na podłogę jeden kolor, trudniej o błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Te szare kafle są do WC... a ono jest małe.I nie chciałabym zrobić też za ponure.... Myślałam o tym, że w kącie, w którym będzie wc to dam szare kafle, a reszta jasna będzie ... Na szarym kaflu dam przycisk geberita, dame senso i będzie Ok...Ale kawałek kwadratowy szary na podłodze a reszta jasna wyszła by w L to jakoś mi się nie widzi... Zwłaszcza, że Wc ma jakieś ~2m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 to sobie daruj, lepiej zbyt prosto niz zbyt pstrokatonarysuj coś, wrzuć do komputera to podumamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Irma... gdybym umiała na komputerze, to już bym to rozwiązała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.03.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Arnika kibelek w tych kaflach malutki ma kachna28 http://kachna28.fotosik.pl/albumy/462389-150.html tam pare innych zdjec powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Markotka dzięki. Kafle na podłodze to są te co ja kupiłam. A na ścianie ma inne. Ale podobają mi się. Ja myślałam, żeby dać po lewej stronie tak...jasne płytki, potem pionowo dekor, później dwa rzędy srebrnych i jest kąt... i znowu na wprost odbicie lustrzane... czyli dwie srebrne i pas dekoru i następnie wszystko dalej jasne.... czyli po prawej stronie (będzie też po prawej stronie umywalka) i nad drzwiami jasne.Tylko zastanawiałam się nad podłogą... Ale chyba dam całą srebrną... Mniej pstrokato będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jak to nie umiesz na komputerze? To jak Ty tu piszesz na forum? Na maszynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Chodzi mi o wizualki na kompie...Tego nie potrafię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts