Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Arniki

Recommended Posts

Łazienka glamur w Arnikowym domu :rolleyes:

Choć fakt, te lampki determinują mocno wnetrze.

Ale glamur , te drzwi i koszyczki wiklinowe ???

ja serio wymiękam :lol2:

Idę na ten paskudny deszcz, rzucić okiem co tam na moich włościach się dzieje.

• Odpowiedzi 23,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Arnika

8418

• TAR

2586

• wu

1633

• markoto

1360

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiola, przecież i tak zrobisz jak Tobie się podoba :) i jak Wam będzie wygodnie.

Jeden lubi góry, a inny morze i raczej nie pojedzie odpoczywać tam gdzie nie lubi.

Tak i z Twoją łazienką.

Rób ją pod siebie, a nie "pod forum"

szafki w układzie glamurowym biały lakier :) Ja bym dała długi biały blat z nablatową umywalką w stylu Efilo a kosz na bieliznę i inne duperele w jakimś niewidocznym słupku z boku kabiny.

Ale to są moje przemyślenia na bazie twojej lampy i wcale nie muszą ci pasować :)

Inna opcja to iść w drzewo ale wtedy już z jakąś konsekwencją, blat, lustro w drewnie, może drewniany słupek??? A lampy nie wiem :)

Widzisz Malcia.. piszesz ,że " glamur w moim dom:rolleyes:''

Ale nie dajesz propozycji żadnej i nie uzasadniasz dlaczego..

Jak nie te światełka to jakie?

Jak nie to to co...

Ewa lampa mi wpadła w oko już dawno, ale może a nie musi być...

pisałam też , że mogą być najzwyklejsze oczka, najtańsze i też będzie dobrze...

Chcę poznać Wasze zdanie bo ja widzę to inaczej, inaczej spostrzega ktoś , kto stoi obok, bez emocji i presji czasu i zamawiania... bo ja już muszę zamówić...

Dobra była dyskusja o koszykach, bo nie wiedziałam, nie mam doświadczenia , bo nie użytkowałam...

No i właśnie dlatego ja ci podpowiadam tylko możliwe style. A wybrać musisz pod siebie. Sądzę, że Malka nie widziała łazienki w stylu glamour w stosunku do całego domu. Czyli klimat domu sielski a tu kryształy. Może ma rację a może nie. Sam kominek sielski nie jest tylko pałacowy. No, belki stropowe nie są pałacowe a dworkowe , więc łazienka może być jeszcze inna :) :) . Ta lampa też mi się podoba. Ale ja pisałam jedynie o konsekwencji. Czyli jeżeli taka lampa, no to już na bogato, nie ledy a kryształy, duuże lustro bez ramy (no, ewentualnie w delikatnej srebrnej ale raczej bez za to może być frezowane), ba mogą być nawet dwa lustra, będzie jasno i rzęsiście. Drzwi przemalować na szlachetną biel, dać białe meble "rozpływające" się na tle płytek albo odwrotnie, jakieś staroświeckie komody, ale białe i wtedy można ramę lustra nawet taką staroświecką dać. Chodzi tylko o to, że jeżeli masz jakiś pomysł, to resztę musisz do niego dostosować :) Edytowane przez EZS

Przedyskutowałam z mężem ....

Najprawdopodobniej będzie tak

12.jpg

ściana z umywalką cała wykafelkowana... szafka pod umywalkę i lustro (szafkę trzeba dopasować/wymyślić czy nablatowa umywalka i np białe meble blat drewno i lustro jakie...? w drewnie, wklejane, okrągłe, najzwyklejsze..?)

1.jpg

Ściana nad wc i bidetem cała bez lustra i gzymsików i półeczek. Jak da się przenieść miejscami bidet z WC to OKi .. będzie gdzie zawiesić papier na ścianie...

16.jpg

Ściany przy drzwiach z jednej i drugiej strony w kaflach do góry, ale bez lustra przy drzwiach

Oświetlenie .. nam i mnie i mężowi podobają się te zbudowane z kg nawisy.. mogą być, a nie muszą... nie wiem tylko jak lepiej by wyglądało.

Oczka w suficie, albo/czy w zabudowie z GK.

Co do zwisów.. mogą być 2 sztuki przy lustrze ale jakie ( propozycje mile widziane...) ale też nie muszą być

Jakby była zabudowa z gk to moze być czarna.. tylko czy nad drzwiami też i nad oknem i na tej ścianie gdzie prysznic? na wizce jest tylko od drzwi, nad wc i bidetem i nad umywalką...

Jak dać i czy dawać..

Może być i tak i tak...

Widzisz Malcia.. piszesz ,że " glamur w moim dom:rolleyes:''

Ale nie dajesz propozycji żadnej i nie uzasadniasz dlaczego..

Jak nie te światełka to jakie?

Jak nie to to co...

Wiola, ja juz proponowałam,

Ale to mnie przerosło.

To o czym mówisz,mnie zupełnie nie leży i nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić

To nie moje klimaty zupełnie i nie potrafię doradzić.

Ot tyle

Pracuję nad mężem.. ojjj pracuję.

Wczoraj jeszcze dostałam propozycje przełożenia umywalki z kabiną...

No i też super.. ale kabina szklana.. a to podraża koszty.. :mad:

No i mąż chce murowaną kabinę.. a nie szkło... i po co ja mu nagadałam o czyszczeniu szkła w kabinie.. fajnie by to mogło wyglądać..

W tej wersji jest aby przedsionka nie kafelkować po lewej str. i przy umywalce tylko jakby lamperia... a umywalka byłaby tu gdzie na wizkach jest kabina.. miejsca sporo na blat i sporo na szafki...

I tu już była burza słów.. DO SUFITU...

Po lewej stronie mogły by być zdjęcia/grafiki fototapeta, tynk i pomalowane.. od drzwi do WC .. no i to może by przełknął.. ale..

Po ile są fototapety? takie do łazienki nadające się..

Z niezłych wieści.. starszak jest po rozmowie o pracę w nie najgorszej firmie( mam taką nadzieję, ale obserwuję ją od dawna i panuje tam duuży porządek, flota samochodowa dobra, na placu wszystko poukładane, i hale bdb.. ).. czeka na tel i na badania..

Może dobrze dostanie się do pracy.....

I najważniejsze... z 15 minut od naszego domu, ale czasami jak jest praca to i jest w terenie i w delegacjach.... ale co on ma innego do roboty?

TARcia.. Ty wiesz.. ja jak torpeda.. pytań i wątpliwości tysiąc i natychmiast...

Jaki styl?????? a skąd ja mam to wiedzieć???? ja się na tym nie znam...

Marta , tam gdzie Ty pisałaś namiary to on już dwa dni wcześniej zawiózł CV.. ale tam na razie ciiisza...

Szkoda..

U nas na dzielnicy.

Arnika, patrz jaka ładna murowana, ale nie do końca Awasome-Bathroom-Design.jpg

A może matowa szyba bathroom-furniture-11.jpg

Albo taka częściowo odgrodzona przestrzeń fix it zen bathroom.jpg

I popatrz sobie jeszcze tu http://www.projektmb.pl/galeria/projekty_prywatne

Jest zestaw łazienek, ale poza tym w każdej prezentacji projektów prywatnych jest łazienka. Projekt „domu 140 m2” ma nawet kształt podobny jak u ciebie. Nie mówię o stylu, ale może rozplanowanie Cie natchnie

Maciej Bołtruczyk-IMG_20.jpg Tam jest więcej zdjęć

Edytowane przez pestka56