superafi 11.04.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam, Od kilku dni, wewnątrz pod południowym oknem mam niespodziewanych gości, gniazdo os w celach kratówkach. Siedzą tam, ponieważ mają chłodniej niż na dworze i wychodzą z dziur kratówki wmurowanej "na stojąco". Są jakieś ospałe, więc narazie niewielkie to zagrożenie, ale nie chcę czekać aż nabiorą sił i staną się bardziej odważne;-). Czy ktoś miał podobne problemy? Jak je skutecznie wywabić? Czytałem że straż pożarna zajmuje się czymś takim, ale nie wiem czy nie będą chcieli kasy za przyjazd z takiego powodu. Noszę się z zamiarem "zafugowania" wszystkich otworów pod oknem zaprawą, ale nie wiem czy nie znajdą jakiegoś innego otworu do wyjścia. Dzięki za góry za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 11.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wpuść tam troche pianki montażowej Ja tak kiedyś zrobiłem i pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.04.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Czarny Raid na latające - zabija na śmierć, skuteczny, sprawdziliśmy u siebie w szczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemasek114 12.04.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Ja miałem całą rodzinę os w fugach między cegłami. Była straż pożarna, zamroziła je i "spakowała" do wora, ale na drugi rok pojawiły się w tym samym miejscu (nie skasowali). Pryskałem różnymi preparatami i też nic nie dało. W końcu wziąłem gips budowlany szybkoschnący i mam spokój od 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 13.04.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 zaklej czymś wszystkie dziury na szczelno i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.04.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Nie osy to pewno, a pszczoły (murarka) Warto hodować w ogródku, a chcecie truć Wrzuć porządne foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts