CitroCerber 14.04.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Deski powinny załatwić wszystkie problemy. Wystarczy dać je gęściej. Jest to też tańsze, ale w tym przypadku to już po zawodach. Co do taniości to kwestia dyskusyjna - płyta OSB zasłaniająca całość była znacznie tańsza niż żebrowanie z listew o podobnej grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Co do taniości to kwestia dyskusyjna - płyta OSB zasłaniająca całość była znacznie tańsza niż żebrowanie z listew o podobnej grubości Ale żebrowanie i to z odstępami chyba jednak lepsze (zdrowsze) niż OSB plus folia Pytanie. Co się bardziej liczy, taniość, czy zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ale żebrowanie i to z odstępami chyba jednak lepsze (zdrowsze) niż OSB plus folia Pytanie. Co się bardziej liczy, taniość, czy zdrowie Nie - no wtym momencie to się zgadzam - mam zamiar wywalić płytę, ale w momencie konstruowania nie byłem świadom i wybrałem wariant tańszy a wytrzymalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Deski powinny załatwić wszystkie problemy. Wystarczy dać je gęściej. Jest to też tańsze, ale w tym przypadku to już po zawodach. Co do taniości to kwestia dyskusyjna - płyta OSB zasłaniająca całość była znacznie tańsza niż żebrowanie z listew o podobnej grubości Zależy może gdzie. Deski 2cm grubości kupowałem po 40 zł/m2 i użyłem prawie bez odpadów. Płyta cała (bo całą trzeba kupić) kosztuje w zależności od grubości podobnie jak pokrycie całej powierzchni deskami. Dochodzi kwestia transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Zależy może gdzie. Deski 2cm grubości kupowałem po 40 zł/m2 i użyłem prawie bez odpadów. Płyta cała (bo całą trzeba kupić) kosztuje w zależności od grubości podobnie jak pokrycie całej powierzchni deskami. Dochodzi kwestia transportu. No właśnie nie wszędzie trzeba kupować całą Transport własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Zależy może gdzie. Deski 2cm grubości kupowałem po 40 zł/m2 i użyłem prawie bez odpadów. Płyta cała (bo całą trzeba kupić) kosztuje w zależności od grubości podobnie jak pokrycie całej powierzchni deskami. Dochodzi kwestia transportu. No właśnie nie wszędzie trzeba kupować całą Transport własny. Całą może nie trzeba kupić, ale pewnie za całą trzeba zapłacić. Tego odpadu za dużo nie ma, żeby ktoś inny go kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Zależy może gdzie. Deski 2cm grubości kupowałem po 40 zł/m2 i użyłem prawie bez odpadów. Płyta cała (bo całą trzeba kupić) kosztuje w zależności od grubości podobnie jak pokrycie całej powierzchni deskami. Dochodzi kwestia transportu. No właśnie nie wszędzie trzeba kupować całą Transport własny. Całą może nie trzeba kupić, ale pewnie za całą trzeba zapłacić. Tego odpadu za dużo nie ma, żeby ktoś inny go kupił. Nie - ja płaciłem tylko za powierzchnię zakupioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Zależy może gdzie. Deski 2cm grubości kupowałem po 40 zł/m2 i użyłem prawie bez odpadów. Płyta cała (bo całą trzeba kupić) kosztuje w zależności od grubości podobnie jak pokrycie całej powierzchni deskami. Dochodzi kwestia transportu. No właśnie nie wszędzie trzeba kupować całą Transport własny. Całą może nie trzeba kupić, ale pewnie za całą trzeba zapłacić. Tego odpadu za dużo nie ma, żeby ktoś inny go kupił. Nie - ja płaciłem tylko za powierzchnię zakupioną A reszta płyty jak to w przypadku innych produktów była "gratis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.04.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Nie - ja płaciłem tylko za powierzchnię zakupioną A reszta płyty jak to w przypadku innych produktów była "gratis" Nie - została w sklepie. Może ktoś inny dostał ten gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 16.04.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wydaje mi sie (znajac dzieci) ze ten przod z HDF-u nie pozyje dlugo tymbardziej ze sa tam otwory Ja zrobilbym to z grubszego mdf-u albo sklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 16.04.2009 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wydaje mi sie (znajac dzieci) ze ten przod z HDF-u nie pozyje dlugo tymbardziej ze sa tam otwory Jest wygięty w łuk i ma dodatkowe podpórki przy mocowaniu do boków - znacznie sztywniejsza konstrukcja niż sama płyta HDF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 16.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 superaśne łóżeczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 16.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 W lozku powinny byc zebra nie ze wzgledu ze plyta osb jest be, tylko ze wzgledu na cyrkulacje powietrza. Czlowiek, nawet maly, wydziela przez noc ogromne ilosci pary i wszystko ze wzgledu na roznice temperatur wykropli sie na plycie osb i wewnetrznej stronie materaca. Co sie robi tam gdzie jest wilgoto i nie ma przeplywu powietrza kazdy doskonale wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts