Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIK EMILII & MARCINA. NASZA BELLA

Recommended Posts

Emilko na 100% będziecie mieli cieplutko! :)

U nas w projekcie docieplenie miało być 10 cm, ale daliśmy 15 i nie żałujemy :) Belit też jest 30cm a nie 24cm, duża warstwa wełny mineralnej i teraz mam nadzieję,że nie zmarzniemy ;)

Na ociepleniu nie wolno oszczędzać , bo zainwestowane pieniążki szybko się zwrócą i zaprocentują :) :) :)

Hello,

Ocieplając dom wiemy, że sam styropian nie ociepli domu tak jak byśmy chcieli. Ale mamy nadzieję, że bedzie trzymał cepło Zwłaszcza zimą, kiedy temperatura dochodzą do -25. :jawdrop:

Karolina, już niedługo czeka Cię pierwsza zima w Beniu, więc relacje napewno będą zdane;)

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nooo Kochana ale już pięknie chałupka się prezentuje, szybko robota idzie, jak bedzie cieplo w domku to całą zime bedziecie mogli cos działać.

Jeszcze około tygodnia i może będzie skończone. Oby pogoda była;)

Zimą planujemy ocieplić poddasze, mam nadzieję że do tego czasu bedą zamontowane grzejniki:)

Pozdrawiam

Cześć mariomili! Piękna ta wasza Bella :) .Muszę Ci powiedzieć że przed wybudowaniem naszego domku zastanawialismy się nad tym projektem i poprosiliśmy projektanta aby cos przemycił z Belli i tak powstał Nasz domek.Prace u Was posuwają sie szybciutko tak trzymać.Śliczne masz tez inspiracje wnętrz będę podglądac i wpadać do ciebie. Pozdrowionka :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Ktoś chyba lubi ciepełko ?:rolleyes: Wydaje mi się, że 15 w zupełności Ci wystarczy. Ale masz jeszcze trochę czasu do namysłu.

Pozdrawiam

Hejka Emilcia :)

Chcialabym , aby domek byl na maxa cieplunki , cieplusi , cieplutenki ..... lubie ciepelko to fakt ..... :wave:

Buziaki :wiggle:

Cześć mariomili! Piękna ta wasza Bella :) .Muszę Ci powiedzieć że przed wybudowaniem naszego domku zastanawialismy się nad tym projektem i poprosiliśmy projektanta aby cos przemycił z Belli i tak powstał Nasz domek.Prace u Was posuwają sie szybciutko tak trzymać.Śliczne masz tez inspiracje wnętrz będę podglądac i wpadać do ciebie. Pozdrowionka :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

:welcome: Fajnie, że zajrzałaś :)

Prace idą stopniowo.Wszystko robimy etapami ale już widać efekty z czego jesteśmy zadowoleni :) Jeszcze dużo przed nami:rolleyes:

A ja najbardziej obawiam sie wykończeniówki :jawdrop:

Pozdrawiam i zapraszam :bye:

Hejka:)

My też dajemy 20cm styropianu na ściany:D Takie są plany na razie:D:D:D

Yuka Siostra :wiggle:

Jak bedzie mi zimno to na " mur i beton " gnam do Ciebie Kochana i w zimie sie gdzies przy kominku lokuje !!!!! 20 cm.... !!!!!!! :jawdrop: moze i mnie sie uda przerobic Kierownika $$$$$$$$$ i zgodzi sie na 20 - stke ;)

mariomil powiedz (jeśli to nie tajemnica) gdzie będziecie zamawiać kuchnie bo wypatrzyłem ze gdzieś już oglądałaś takowa?

Pozdrawiam a zapomniałbym fajne parapety :D

Cześć,

Co do kuchni to narazie nie mam zielonego pojęcia :bash: Jeszcze mamy trochę czasu więc zbieram inspiracje, ale nie będzie łatwo. Wydaje mi się, że Ty będziesz z tym przed nami, my prawdopodobnie będziemy robić projekt w następnym roku:rolleyes:

A Ty masz kogoś godnego polecenia w naszych okolicach?

Pozdrawiam i dzięki ;)

Hej!!!

Ale domek super już wygląda.............ja już też tak chcę...........mam już dość widoku cegły:sick:

Miłej niedzieli:bye:

Olunia :wiggle:

Cegla tez piekna ......

Milej niedzieli ;)

Witaj Emilko :)

Podobają mi się "opaski" wokół twoich okien. Czy to styropian? Ja również myślę o czymś podobnym.

Pozdrawiam - spokojnej niedzieli :)

Czesc Jolu :wiggle:

Tak, wokol okien mamy styropian szeroki na 12 cm. Poczatkowo obawialismy sie, ze moze byc za szeroko ale kiedy ujrzelismy je w takim stanie az lezka sie zakrecila :cry: :) Myslelismy, zeby kupic ' prawdziwe' ozdoby ale zostalismy przy styropianie i jest fajnie :);)

Pozdrawiam i rowniez zycze milej niedzieli.

Hej!!!

Ale domek super już wygląda.............ja już też tak chcę...........mam już dość widoku cegły:sick:

Miłej niedzieli:bye:

Hej -

Dzieki za mile slowo :cool:

Ktos chyba sie niecierpliwi, poczekaj juz niedlugo Twoj domek bedzie podobnie wygladal.

My sie smiejemy ze nasza Belka przytyla po przylkejeniu styropianu :D

:bye: