sylwiaradek 26.09.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witaj:)Jeszcze dwa tygodnie temu nie wiedziałabym o co chodzi z tymi rureczkami ! A teraz już wiem co to znaczy mieć rurki w domku. Wszystko wygląda coraz piękniej. Teraz chyba czas na kolejny etap hydrauliki i posadzki?? Już tak nie wiele brakuje do końcówki:) Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 27.09.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Temat hydrauliki na tym etapie, tak jak chcieliśmy jest zakończony za kilka tygodni ciąg dalszy prac - etap drugi. Przez ostatnie tygodnie kończona była podbitka i ocieplenie. Panowie od elewacji ocieplili nam balkony i zrobili ala wylewki. My w międzyczasie postanowiliśmy posprzątać górę śmieci i gruzu na którą nie mogliśmy już patrzeć Poszło nam to bardzo zwinnie, a ja zaprawiona w boju wzięłam się za mycie okien Nawet nie myślałam, że mycie okien sprawia taką radochę Przegoniliście nas z dociepleniem, podbitką i grzejnikami:) U nas też trochę posprzątane, a okna myłam z radochą, chociaż ciężko było odskrobać pozostałości pobudowlane. Będziecie tynkować w tym roku czy na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 27.09.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 mariomili byłem z małym na wycieczce rowerowej w poszukiwaniu inspiracji płotowych i chyba to twój domek oglądałem za płota?http://img213.imageshack.us/img213/169/23929460.jpg http://img826.imageshack.us/img826/3165/15795953.jpg mam racje?? jeżeli tak to pikny ten twój domek i osiedle bardzo mi się spodobało małemu także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witaj:) Jeszcze dwa tygodnie temu nie wiedziałabym o co chodzi z tymi rureczkami ! A teraz już wiem co to znaczy mieć rurki w domku. Wszystko wygląda coraz piękniej. Teraz chyba czas na kolejny etap hydrauliki i posadzki?? Już tak nie wiele brakuje do końcówki:) Buźka Cześć Sylwia, Może do tej ostatecznej końcówki to jeszcze nie tak szybko Ale zaczyna" to" mnieć" ręce i nogi " Teraz musimy rozłożyć styropian pod podłogówkę i czekać na wylewki. Do końca roku chcemy uzbroić całą kotłownię żeby na zimę było cieplutko. A ja widziałam ładne ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Przegoniliście nas z dociepleniem, podbitką i grzejnikami:) U nas też trochę posprzątane, a okna myłam z radochą, chociaż ciężko było odskrobać pozostałości pobudowlane. Będziecie tynkować w tym roku czy na wiosnę? Hej, W tym roku na zewnątrz domu już nie przewidujemy żadnych prac. Z ocieplenia zostało nam tylko położyć kolorek na który nie jesteśmy jeszcze zdecydowani na 100% napewno będzie to coś z jasnych odcieni. A Ty jaki kolor elewacji będziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Cześć Makawel Mam nadzieję, że znalazłeś inspiracje ogrodzeniową, pewnie spodobała Ci się moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Hej, ale domek juz wygląda elegancko, nawet bez koloru to i tak fajnie bo już nie widac opatrzonych fug zaprawy cementowej, wszędzie czyściutko, pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 27.09.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Też jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji, ale jasne: ecru, kremowy, śmietankowy- tylko takie mi się podobają po odrzuceniu białego i szarego przez mojego lubego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.09.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 dziewczyny a powiedzcie jak sie kształtują ceny za farby na elewacje, drogo to wychodzi na cały domek? bo w okolicy juz od kilku sezonów ludzie ocieplaja domy, tynkują a kolor ma mało kto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam, zajrzałam do dziennika i jedno mnie zastanowiło ... czy ja dobrze widzę, że macie grzejniki przed wylewką??? Nie szkoda wam? I dlaczego zdecydowaliście się na tynk bez docelowego koloru? Nakładanie tynku + późniejsze dodatkowe malowanie elewacji chyba jest sporo droższe . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Też jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji, ale jasne: ecru, kremowy, śmietankowy- tylko takie mi się podobają po odrzuceniu białego i szarego przez mojego lubego:) Ja też stawiam na kremowy, śmietankowy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 dziewczyny a powiedzcie jak sie kształtują ceny za farby na elewacje, drogo to wychodzi na cały domek? bo w okolicy juz od kilku sezonów ludzie ocieplaja domy, tynkują a kolor ma mało kto.. Szczerze powiem, że nie wiem bo kiedy zdecydowaliśmy, że nie bedziemy robić kolorku nawet nie patrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam, zajrzałam do dziennika i jedno mnie zastanowiło ... czy ja dobrze widzę, że macie grzejniki przed wylewką??? Nie szkoda wam? I dlaczego zdecydowaliście się na tynk bez docelowego koloru? Nakładanie tynku + późniejsze dodatkowe malowanie elewacji chyba jest sporo droższe . pozdrawiam Cześć Tofee Fajnie, że zajrzałaś bo dobre oko wszystko wypatrzy, a tego czasem trzeba. Masz rację grzejniki mamy już zamontowane, ale na czas wylewek będa dobrze zabezpieczone I jestem pełna nadzieji, że nic im się nie stanie. Co do ocieplenia to początkowo mieliśmy robić całość, ale stwierdziliśmy że zrobimy ją bliżej zamieszkania. Wykonawca odliczył nam koszty kolorku a kiedy bedziemy go robili dostanie resztę, tak żeby cena końcowa wyszła na taką samą jak się umawialiśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 27.09.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam Ujawnia się kolejny wierny czytacz powieści o Waszej "Belce";) Bardzo ładny domek. Od razu widać, że macie wszystko przemyślane i dopracowane w najdrobniejszym szczególe. Ale, ale... ja nie do końca tu tak bezinteresownie:rolleyes: Mam pytanko o nazwę i rodzaj kleju zastosowanego na elewacji. Jest taki fajny bielutki. Czy na balkonach, ta listwa to jest jakiś okapnik, czy tylko taka ozdoba? Z czego to jest zrobione? Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.09.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Cześć Tofee Fajnie, że zajrzałaś bo dobre oko wszystko wypatrzy, a tego czasem trzeba. Masz rację grzejniki mamy już zamontowane, ale na czas wylewek będa dobrze zabezpieczone I jestem pełna nadzieji, że nic im się nie stanie. Co do ocieplenia to początkowo mieliśmy robić całość, ale stwierdziliśmy że zrobimy ją bliżej zamieszkania. Wykonawca odliczył nam koszty kolorku a kiedy bedziemy go robili dostanie resztę, tak żeby cena końcowa wyszła na taką samą jak się umawialiśmy. Pozdrawiam No to ciekawe, nie słyszałam o takich rozwiązaniach ale skoro ma wyjść na to samo to faktycznie lepiej mieć świeży kolor tuż przed zamieszkaniem. Powiem tylko tyle że jak z naszym fachowcem od ocieplenia umawialiśmy się na prace w etapach to później niejednokrotnie dostawał amnezji z pierwotnych ustaleń i wyszliśmy na tym trochę jak Zabłocki na mydle ... więc uważaj na takie bajeczki . Trzymam kciuki żeby było ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.10.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 cześć, co tutaj tak cichutko??co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.10.2010 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Hejka Emilka Bella jest po prostu BELLISSIMA ..... piekny ten Wasz domek nic dodac nic ujac Slicznie Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.10.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 hej, hej, co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 17.10.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Hejka Emilka Bella jest po prostu BELLISSIMA ..... piekny ten Wasz domek nic dodac nic ujac Slicznie Pozdrawiam cieplutko Czesc Edytko, Dzieki za odwiedzinki, fajnie ze jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 17.10.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 hej, hej, co słychać? Hej, hej Jestem, jestem... W belli maly przestoj i nic sie nie dzieje. Ostatnio pomalowane zostaly tylko balkony folia w plynie. Nie mam zadnych nowych fotek, zbieram nowe inspiracje do domku. Zastanawiamy sie co robic z ogrzewaniem, czy grzac przez zime w domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts