Nelli Sza 21.02.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Bardzo mi się spodobało, pasowałoby do mojej szarej łazienki Jak coś znajdziesz, to daj znać. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam pierwszy raz u Ciebie My budujemy inny domek, ale chciałam zapytać o wyceny, które robiłaś u hydraulika czy elektryka. Mam ogromny dylemat co do hydraulika. Nie wiem czy 20 tysięcy za materiały hydrauliczne to mało czy dużo. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 02.03.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam pierwszy raz u Ciebie My budujemy inny domek, ale chciałam zapytać o wyceny, które robiłaś u hydraulika czy elektryka. Mam ogromny dylemat co do hydraulika. Nie wiem czy 20 tysięcy za materiały hydrauliczne to mało czy dużo. Dzięki Witaj, Pierwszy, mam nadzieję ze nie ostatni Jak widać w dzienniku, jesteśmy na etapie elektryki a hydraulika troche później Braliśmy wyceny z kilku firm ( trzech ) i wszystkie ceny były zbliżone. Zaczynały się od 20 tys.do około 25 tys. wraz z materiałami i robocizną. Do tego rozprowadzenie rur do odkurzacza centralnego i podłączenie pod solary. W kwietniu bedziemy musieli zdecydować sie na ostateczną wersje instalacji hydraulicznej, ale znając życie bedzie to droższa wersja Czy drogo czy mało hmm Myśle, że 20 tys. nie jest jeszcze straszną ceną, można ja zminimalizować jeśli materiały kupi się samemu gdzieś na stronach internetowych lub przy promocjach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Może cena nie duża, ale na tym etapie budowy próbujemy oszczędzać jak się da (oczywiście żeby domek nie ucierpiał na jakości, oszczędzanie ale z głową). Dlatego szukam i pytam, żeby mieć duże rozeznanie w temacie. Kiedy planujecie wprowadzić się do waszego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A zaglądać do Ciebie na pewno będę, choćby pooglądać ciekawe inspiracje. My też mieliśmy z tej samej firmy kupić projekt co wy, ale ten co nam się podobał był ciągle w przygotowaniu i w końcu zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 04.03.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Może cena nie duża, ale na tym etapie budowy próbujemy oszczędzać jak się da (oczywiście żeby domek nie ucierpiał na jakości, oszczędzanie ale z głową). Dlatego szukam i pytam, żeby mieć duże rozeznanie w temacie. Kiedy planujecie wprowadzić się do waszego domku? Witaj, Nie mamy konkretnej daty wprowadzenia, na pewno nie nastąpi to w tym roku Co prawda nie śpieszy nam się, ale fajnie by było już mieć wszystko skończone, a końca jeszcze nie widać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja bym chciała mieć już swój domek. Ciągle albo u rodziców albo wynajmowałam i fajnie było by w końcu zamieszkać na swoim. Chcemy się wprowadzić latem następnego roku, ale znając życie pewnie przeciągnie się do świąt Bożego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.03.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Widzę ogromne postępy, pan elektryk dobrze się sprawuje. A czy myśleliście o alarmie? My swój domek mamy trochę na uboczu i czasami pojawiają się tam nie proszeni gości. Na wiosnę robimy ogrodzenie, ale wydaje mi się, że może to nie wystarczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 04.03.2010 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Widzę ogromne postępy, pan elektryk dobrze się sprawuje. A czy myśleliście o alarmie? My swój domek mamy trochę na uboczu i czasami pojawiają się tam nie proszeni gości. Na wiosnę robimy ogrodzenie, ale wydaje mi się, że może to nie wystarczyć! My już alarm mamy, założyliśmy od razu po wstawieniu okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 04.03.2010 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 A w sprawie elektryki to już jest skończine Trochę uzbieralo sie tych kabelków Jeszcze przy tynkach pan elektryk nas odwiedzi przymocować wszystkie puszki tak żeby było dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A może coś więcej byś powiedziała o tych alarmach? Cena i ile miejsca zajmują? My w grudniu wstawiliśmy okna i od tamtej pory nic się nie działo na działce, ale w kwietniu ruszamy z kolejnymi pracami no i alarm będzie niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.03.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 A może coś więcej byś powiedziała o tych alarmach? Cena i ile miejsca zajmują? My w grudniu wstawiliśmy okna i od tamtej pory nic się nie działo na działce, ale w kwietniu ruszamy z kolejnymi pracami no i alarm będzie niezbędny. Witam, My chcelismy załozyć alarm jeszcze przed tynkami, zeby łatwiej było schować kabelki Cały alarm nie zajmje dużo miejsca, w porównaniu do elektryki jest nie widoczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.03.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ja też już rozmawiałam na temat alarmu z elektrykiem i też będziemy go zakładali przed tynkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 16.03.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ja też już rozmawiałam na temat alarmu z elektrykiem i też będziemy go zakładali przed tynkami. Pozdrawiam Cześć O to super, a kiedy ruszacie z tynkami i na jakie się zdecydowaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 16.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Hej mam nadzieję, że ruszamy pełną parą po świętach. Chociaż może światło, przynajmniej skrzynkę uda się zrobić przed świętami. Ale póki co jest jeszcze duża warstwa śniegu więc na pewno nie da rady. A u Was jak pracę idą? PS Zapomniałabym tynki robimy tradycyjne. Zrobi nam nasz murarz. A czy będziemy musieli położyć gładź na to, jeszcze nie wiem. Ale płyt kar-gip nie chcem. Nie mam przekonania do takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 17.03.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Cześć My teraz czekamy na tynki, podobny termin jak u Ciebie czyli po świętach. W tym samym czasie jak panowie bedą działać z tynkami, my postaramy się uprzątnąć posesję Trawki nie będziemy jeszcze siać, bo i tak będziemy musieli kopać pod oczyszczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 17.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witaj:)My chcemy zrobić ogrodzenie, jeszcze nam została oczyszczalnia i wodę podłączyć. Dopiero po wszystkich wykopach zaczniemy myśleć o trawce. Może trochę tujek posadzę jak już będzie ogrodzenie. A trawka pewnie wyjdzie na wiosnę następnego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Przychodzę z rewizytą Bardzo mi się podobają Wasze inspiracje - w sumie widzę, że podobne do moich, więc kibicuje Wam i będę zaglądać do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.03.2010 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Przychodzę z rewizytą Bardzo mi się podobają Wasze inspiracje - w sumie widzę, że podobne do moich, więc kibicuje Wam i będę zaglądać do dziennika Witam, witam Na razie tylko inspiracje, zobaczymy kiedyś czy coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.03.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jeszcze raz przejrzałam Twój dziennik. Wnętrza u Was są super. Klatka schodowa pewnie będzie cudnie wyglądała jaką ją zrobicie. Zewnątrz domek prosty, a środek zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts