Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIK EMILII & MARCINA. NASZA BELLA

Recommended Posts

Ja znowu z wizytą. Witam wszystkich!:D

Płytki na taras piękne, takie naturalne. A wjazd z kostki jak do dworku.:cool: Widzę, że w tej kwestii mamy podobny gust. Przeciwnie jest w wizji kuchni, ja myślę o kolorach jasnego drewna, coś w typie buku. Też ma być jasno, ale nie biało. Ale pewnie jak zobaczę Twoją kuchnię znowu mnie zachwyci:yes:

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja znowu z wizytą. Witam wszystkich!:D

Płytki na taras piękne, takie naturalne. A wjazd z kostki jak do dworku.:cool: Widzę, że w tej kwestii mamy podobny gust. Przeciwnie jest w wizji kuchni, ja myślę o kolorach jasnego drewna, coś w typie buku. Też ma być jasno, ale nie biało. Ale pewnie jak zobaczę Twoją kuchnię znowu mnie zachwyci:yes:

Hej Rocia fajnie że wpadłaś z wizytą,

Mi te płytki też się strasznie podobają, co do kostki to chciałabym zrobić tak jak na inspiracjach w żółtym kolorku z domieszką szarego a to dlatego że komin i parapety mamy w tym kolorku.

Co do kuchni i wnętrz to ja lubie proste nowoczesne rozwiązania aczkolwiek przytulne.

Pozdrawiam

Witaj mariomili :)

widzę, że sporo mamy podobnych inspiracji;). masz może fotkę tych płytek bianco carrara - jakąś inspirację? też mi się podobają a puki co moim faworytem jest liazo bianco, ale przed zakupem chciałabym zobaczyć te obie i porównać. Ty piszesz o łazience a ja myślę o kuchni, jadalni i holu.

Inspirację z kamienną ścianą też mam:D sama jestem ciekawa co to dokładnie jest? u siebie planuję zrobić taką grafitową ścianę - jak nie znajdę fajnego kamienia, położe tapetę.

Edytowane przez oldzia

Hej Oldzia,

Ja ich też jeszcze nie wisziałam na żywo więc myślę o zakupie pojedyńczych sztuk bianco carrara i liazo bianko, bo też o tej myślę:yes:

Inspiracji jako takich żadnych nie mam, ciągle szukam, ale jeśli Ty je masz to śmiało wklejaj. Będziemy kombinowały:stirthepot:

Z tą inspiracją na ścianie to chyba przejdę się do jakiegoś kamieniarza może będzie wiedział;)

Co u ciebie, ogrodzenie zakończone?

Z naszym ogrodzeniem nie idzie tak prosto, jak się to wydawało:rolleyes: teren jest nierówny i trochę kombinowania;). Mój m z moim bratem walczą już tydzień, dziś chyba zaciągną część siatki a w przyszłym tyg. może zaczną murować przęsła betonowe.... łącznie mamy ok.250m, więc jest co robić:).

No z płytkami najlepiej obejrzeć i porównać. Ja puki co widziałam tylko u MarJel liazo bianco i bardzo mi się podobają:yes:, ale te drugie też mogą być ciekawe, więc trzeba zobaczyć;)

jak się dowiesz coś o tym kamieniu daj znać ok. Ciągle się zastanawiam co zrobić - kamień, czy po prostu jakąś fajną tapetę. Chciałabym na ścianie w salonie i klatce schodowej dać to samo, żeby ze sobą współgrało...... dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do tego etapu;)

no MarJel ma liazo bianco na całym parterze:yes: spójrz sobie do jej galerii - wyglądają pięknie i dlatego są moimi faworytami, bo widziałam u niej a tych drugich niestety nie:(

co do ogrodzenia to wytrzymaj jeszcze troszkę;) ok.2tyg. powinno być gotowe (no bez przęseł jeszcze), bo to pewnie też potrwa.... Jak pisałam boki to zwykła siatka ogrodzeniowa a 20m frontu będzie murowana - nic szczególnego (na pewno pokaże;)).

• 3 weeks później...
Witam,piękny słoneczny domek z zewnątrz wyszedł i elegancki do tego.Kuchnie białą też będę miała z drewnianym lub fornirowanym drewnem blatem.Boje się tego użytkowania drewnianego blatu,olejowania.Ja z tych co nie oszczędzają sprzętów za bardzo-coś puknie,stuknie i do tego dwójka dzieci,zawsze coś się wyleje.Wolałabym blat bardziej praktyczny,tak mi sie zdaje.Inspiracje schodów z drewnianą ścianką super.Też będę miała białe listwy i drzwi(juz w przyszłym tygodniu).Pozdrawiam i czekam na dalsze inspiracje:)

no MarJel ma liazo bianco na całym parterze:yes: spójrz sobie do jej galerii - wyglądają pięknie i dlatego są moimi faworytami, bo widziałam u niej a tych drugich niestety nie:(

co do ogrodzenia to wytrzymaj jeszcze troszkę;) ok.2tyg. powinno być gotowe (no bez przęseł jeszcze), bo to pewnie też potrwa.... Jak pisałam boki to zwykła siatka ogrodzeniowa a 20m frontu będzie murowana - nic szczególnego (na pewno pokaże;)).

Czekam na obiecane foteczki:rolleyes:

Witam,piękny słoneczny domek z zewnątrz wyszedł i elegancki do tego.Kuchnie białą też będę miała z drewnianym lub fornirowanym drewnem blatem.Boje się tego użytkowania drewnianego blatu,olejowania.Ja z tych co nie oszczędzają sprzętów za bardzo-coś puknie,stuknie i do tego dwójka dzieci,zawsze coś się wyleje.Wolałabym blat bardziej praktyczny,tak mi sie zdaje.Inspiracje schodów z drewnianą ścianką super.Też będę miała białe listwy i drzwi(juz w przyszłym tygodniu).Pozdrawiam i czekam na dalsze inspiracje:)

Hej Madzikma dzieki za mile slowa;)

Widze ze mamy podobny gust wiec ciekawa jestem Twoich wnetrz. Co za dom budujesz i czemu nie masz swojego dziennika?

Co do blatu to u mnie jest 50 na 50 czarny granitowy lub drewniany:rolleyes:

• 2 weeks później...

Witaj, wpadłam z rewizytą :D

po inspiracjach widzę że podobają nam się podobne rzeczy

bardzo fajny domek budujecie, prosty, niezbyt duży, ale myślę że jednocześnie bardzo funkcjonalny

kiedy zamierzacie się do niego wprowadzić?

i czy pamiętasz jakie szerokie macie schody? zastanawiam sie czy u siebie dać ażurowe czy murowane, a jeśli murowane to wtedy jaką szerokość stopnia dać, by były wygodne, no i jeśli murowane, to zajmą jednak mniej miejsca niż ażurowe i mimo wszystko bezpieczniejsze dla dzieci

Witaj, wpadłam z rewizytą :D

po inspiracjach widzę że podobają nam się podobne rzeczy

bardzo fajny domek budujecie, prosty, niezbyt duży, ale myślę że jednocześnie bardzo funkcjonalny

kiedy zamierzacie się do niego wprowadzić?

i czy pamiętasz jakie szerokie macie schody? zastanawiam sie czy u siebie dać ażurowe czy murowane, a jeśli murowane to wtedy jaką szerokość stopnia dać, by były wygodne, no i jeśli murowane, to zajmą jednak mniej miejsca niż ażurowe i mimo wszystko bezpieczniejsze dla dzieci

Witaj, miło że zajrzałaś.

Domek co prawda nie jest duży ale taki miał być, może następny będzie większy;) Działeczkę mamy nie dużą a do tego decyzję o jej kupnie i budowie podjeliśmy w ekspresowym tempie nie mając dużej wiedzy na ten temat więc postawiliśmy na mały, prosty, oszczędny (mam nadzieję) dom. Budujemy też bez pomocy banków więc trochę to wszystko sie wlecze:yes:

Co do schodów to chcielibyśmy uzyskać taki efekt tylko balustrada ma być szklana

http://img93.imageshack.us/img93/9821/06626077c0587ac9.jpg

Mnie bardziej interesuje co jest na ścianie przy tych schodach, bo może zamiast tapety na ścianie przy schodach wykończyć ją tak :confused:

To super, że (być może) znaleźliście ekipę :) zwłaszcza jeśli byliście z niej zadowoleni, no i termin nie tak odległy, biorąc pod uwagę że sezon budowlany w pełni

Przy schodach na ścianie do zwyczajny łupek, mi też się ta ściana podoba i chyba praktyczniejsze niż byłaby tam tapeta. Ja u siebie na ścianie przy schodach planuje dać jakiś fornir.

Z tynków jesteśmy zadowoleni, więc mam cichą nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie przy poddaszu.