Rocia 04.08.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja znowu z wizytą. Witam wszystkich! Płytki na taras piękne, takie naturalne. A wjazd z kostki jak do dworku. Widzę, że w tej kwestii mamy podobny gust. Przeciwnie jest w wizji kuchni, ja myślę o kolorach jasnego drewna, coś w typie buku. Też ma być jasno, ale nie biało. Ale pewnie jak zobaczę Twoją kuchnię znowu mnie zachwyci:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.08.2011 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Emilcia ..... Twoje pomysly zblizone do moich ..... uwielbiam drewno ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.08.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja znowu z wizytą. Witam wszystkich! Płytki na taras piękne, takie naturalne. A wjazd z kostki jak do dworku. Widzę, że w tej kwestii mamy podobny gust. Przeciwnie jest w wizji kuchni, ja myślę o kolorach jasnego drewna, coś w typie buku. Też ma być jasno, ale nie biało. Ale pewnie jak zobaczę Twoją kuchnię znowu mnie zachwyci:yes: Hej Rocia fajnie że wpadłaś z wizytą, Mi te płytki też się strasznie podobają, co do kostki to chciałabym zrobić tak jak na inspiracjach w żółtym kolorku z domieszką szarego a to dlatego że komin i parapety mamy w tym kolorku. Co do kuchni i wnętrz to ja lubie proste nowoczesne rozwiązania aczkolwiek przytulne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.08.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Emilcia ..... Twoje pomysly zblizone do moich ..... uwielbiam drewno ....... Ja też i trochę go planuje u siebie, ale nie dużo:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 05.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Witaj mariomili widzę, że sporo mamy podobnych inspiracji;). masz może fotkę tych płytek bianco carrara - jakąś inspirację? też mi się podobają a puki co moim faworytem jest liazo bianco, ale przed zakupem chciałabym zobaczyć te obie i porównać. Ty piszesz o łazience a ja myślę o kuchni, jadalni i holu. Inspirację z kamienną ścianą też mam:D sama jestem ciekawa co to dokładnie jest? u siebie planuję zrobić taką grafitową ścianę - jak nie znajdę fajnego kamienia, położe tapetę. Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.08.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Hej Oldzia, Ja ich też jeszcze nie wisziałam na żywo więc myślę o zakupie pojedyńczych sztuk bianco carrara i liazo bianko, bo też o tej myślę Inspiracji jako takich żadnych nie mam, ciągle szukam, ale jeśli Ty je masz to śmiało wklejaj. Będziemy kombinowały:stirthepot: Z tą inspiracją na ścianie to chyba przejdę się do jakiegoś kamieniarza może będzie wiedział Co u ciebie, ogrodzenie zakończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 06.08.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Z naszym ogrodzeniem nie idzie tak prosto, jak się to wydawało:rolleyes: teren jest nierówny i trochę kombinowania;). Mój m z moim bratem walczą już tydzień, dziś chyba zaciągną część siatki a w przyszłym tyg. może zaczną murować przęsła betonowe.... łącznie mamy ok.250m, więc jest co robić. No z płytkami najlepiej obejrzeć i porównać. Ja puki co widziałam tylko u MarJel liazo bianco i bardzo mi się podobają, ale te drugie też mogą być ciekawe, więc trzeba zobaczyć jak się dowiesz coś o tym kamieniu daj znać ok. Ciągle się zastanawiam co zrobić - kamień, czy po prostu jakąś fajną tapetę. Chciałabym na ścianie w salonie i klatce schodowej dać to samo, żeby ze sobą współgrało...... dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do tego etapu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.08.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Marjel ma te płytki?? gdzie, czyżbym przegapiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.08.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 wklej fotki ogrodzenia w jakim stylu będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 07.08.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 no MarJel ma liazo bianco na całym parterze:yes: spójrz sobie do jej galerii - wyglądają pięknie i dlatego są moimi faworytami, bo widziałam u niej a tych drugich niestety nie:( co do ogrodzenia to wytrzymaj jeszcze troszkę ok.2tyg. powinno być gotowe (no bez przęseł jeszcze), bo to pewnie też potrwa.... Jak pisałam boki to zwykła siatka ogrodzeniowa a 20m frontu będzie murowana - nic szczególnego (na pewno pokaże;)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 27.08.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam,piękny słoneczny domek z zewnątrz wyszedł i elegancki do tego.Kuchnie białą też będę miała z drewnianym lub fornirowanym drewnem blatem.Boje się tego użytkowania drewnianego blatu,olejowania.Ja z tych co nie oszczędzają sprzętów za bardzo-coś puknie,stuknie i do tego dwójka dzieci,zawsze coś się wyleje.Wolałabym blat bardziej praktyczny,tak mi sie zdaje.Inspiracje schodów z drewnianą ścianką super.Też będę miała białe listwy i drzwi(juz w przyszłym tygodniu).Pozdrawiam i czekam na dalsze inspiracje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.08.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 no MarJel ma liazo bianco na całym parterze:yes: spójrz sobie do jej galerii - wyglądają pięknie i dlatego są moimi faworytami, bo widziałam u niej a tych drugich niestety nie:( co do ogrodzenia to wytrzymaj jeszcze troszkę ok.2tyg. powinno być gotowe (no bez przęseł jeszcze), bo to pewnie też potrwa.... Jak pisałam boki to zwykła siatka ogrodzeniowa a 20m frontu będzie murowana - nic szczególnego (na pewno pokaże;)). Czekam na obiecane foteczki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.08.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam,piękny słoneczny domek z zewnątrz wyszedł i elegancki do tego.Kuchnie białą też będę miała z drewnianym lub fornirowanym drewnem blatem.Boje się tego użytkowania drewnianego blatu,olejowania.Ja z tych co nie oszczędzają sprzętów za bardzo-coś puknie,stuknie i do tego dwójka dzieci,zawsze coś się wyleje.Wolałabym blat bardziej praktyczny,tak mi sie zdaje.Inspiracje schodów z drewnianą ścianką super.Też będę miała białe listwy i drzwi(juz w przyszłym tygodniu).Pozdrawiam i czekam na dalsze inspiracje:) Hej Madzikma dzieki za mile slowa;) Widze ze mamy podobny gust wiec ciekawa jestem Twoich wnetrz. Co za dom budujesz i czemu nie masz swojego dziennika? Co do blatu to u mnie jest 50 na 50 czarny granitowy lub drewniany:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.09.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witaj, wpadłam z rewizytą po inspiracjach widzę że podobają nam się podobne rzeczy bardzo fajny domek budujecie, prosty, niezbyt duży, ale myślę że jednocześnie bardzo funkcjonalny kiedy zamierzacie się do niego wprowadzić? i czy pamiętasz jakie szerokie macie schody? zastanawiam sie czy u siebie dać ażurowe czy murowane, a jeśli murowane to wtedy jaką szerokość stopnia dać, by były wygodne, no i jeśli murowane, to zajmą jednak mniej miejsca niż ażurowe i mimo wszystko bezpieczniejsze dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.09.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witaj, wpadłam z rewizytą po inspiracjach widzę że podobają nam się podobne rzeczy bardzo fajny domek budujecie, prosty, niezbyt duży, ale myślę że jednocześnie bardzo funkcjonalny kiedy zamierzacie się do niego wprowadzić? i czy pamiętasz jakie szerokie macie schody? zastanawiam sie czy u siebie dać ażurowe czy murowane, a jeśli murowane to wtedy jaką szerokość stopnia dać, by były wygodne, no i jeśli murowane, to zajmą jednak mniej miejsca niż ażurowe i mimo wszystko bezpieczniejsze dla dzieci Witaj, miło że zajrzałaś. Domek co prawda nie jest duży ale taki miał być, może następny będzie większy;) Działeczkę mamy nie dużą a do tego decyzję o jej kupnie i budowie podjeliśmy w ekspresowym tempie nie mając dużej wiedzy na ten temat więc postawiliśmy na mały, prosty, oszczędny (mam nadzieję) dom. Budujemy też bez pomocy banków więc trochę to wszystko sie wlecze:yes: Co do schodów to chcielibyśmy uzyskać taki efekt tylko balustrada ma być szklana http://img93.imageshack.us/img93/9821/06626077c0587ac9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mnie bardziej interesuje co jest na ścianie przy tych schodach, bo może zamiast tapety na ścianie przy schodach wykończyć ją tak To super, że (być może) znaleźliście ekipę zwłaszcza jeśli byliście z niej zadowoleni, no i termin nie tak odległy, biorąc pod uwagę że sezon budowlany w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.09.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Przy schodach na ścianie do zwyczajny łupek, mi też się ta ściana podoba i chyba praktyczniejsze niż byłaby tam tapeta. Ja u siebie na ścianie przy schodach planuje dać jakiś fornir. Z tynków jesteśmy zadowoleni, więc mam cichą nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie przy poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.09.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja myślałam o jasnej tapecie, która odbijałaby światło. Schody są w środku domu, bez dostępu naturalnego światła, więc nic ciemnego dać nie mogę.Tutaj na forum ktoś ma taką, która mi się podoba. Tylko muszę ją odszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.09.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 To szukaj kobieto, szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Cześć Dawno mnie nie było u Ciebie. Też nie miałam ostatnio czasu na forum. Ach Ci fachowcy. Ręce niekiedy opadają. Mi też obiecywali że w połowie września zaczną a teraz już przełożyli na październik. Trzymaj się i oby udało się zrobić poddasze jak najszybciej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts