karolakr25 05.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ty już doświadczona po pierwszej budowie która mnie wykończyła psychicznie i fizycznie właśnie, ale byłam w zaawansowanej ciąży (nie obyło się też bez komplikacji) więc na to wiele kwestii się nałożyło ale wprowadzając sie do domu (częściowo tylko wykończonego) byłam tym zmęczona i nie cieszyło mnie to tak jak sądziłam, że będzie Teraz planuję wszystko wykończyć i dopiero sie wprowadzić. Jakoś nie wyobrażam sobie, by ekipy miały sie przez dom przewijać , a 2 dzieci (1,5 roczne i 3 letnie) też miałaby być w tym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Widzę, że "delikatna skarga" u szefa pomogła. I tak powinno być. Proszę jak dokładnie, równiutko. Szkoda tylko, że w ogóle była potrzebna. Nadal jest mało takich ekip, które nieważne czy jest inwestor, czy jest szef robią tak jak się należy. Ale miejmy nadzieję, że idzie ku lepszemu. Kurcze, dziwnie piszę, ale dziecko stoi nade mną i beczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
80aha 20.10.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam Cię Emilko,pozwoliłam sobie podpatrzeć co nieco w Twoim dzienniku. My również budujemy Bellę, jesteśmy po oknach, instalacjach, tynkach, a teraz szpachlujemy. Nie mamy jeszcze elewacji, ale Wasza będzie inspiracją dla mojego domku. Bardzo podobają mi się ozdoby wokół okien, całość wygląda super. Te ozdoby są proste, ale dom wygląda bardzo elegancko.Podczas przeglądania tego forum nasunęło mi się kilka pytań do Ciebie, ale to później - na razie upajam się widokiem domku. Pozdrowienia, Aśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.10.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Emilia poddasze już dokończone? Kiedy nowe fotki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Emilko -widze że nie tylko zaniedbałaś czytanie dzienników innych ale także pisanie swojego.... Oj nieładnie, nieładnie.... Kiedy wstawisz nowe fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 30.10.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam Cię Emilko, pozwoliłam sobie podpatrzeć co nieco w Twoim dzienniku. My również budujemy Bellę, jesteśmy po oknach, instalacjach, tynkach, a teraz szpachlujemy. Nie mamy jeszcze elewacji, ale Wasza będzie inspiracją dla mojego domku. Bardzo podobają mi się ozdoby wokół okien, całość wygląda super. Te ozdoby są proste, ale dom wygląda bardzo elegancko. Podczas przeglądania tego forum nasunęło mi się kilka pytań do Ciebie, ale to później - na razie upajam się widokiem domku. Pozdrowienia, Aśka. Cześć Asiu, Dziękuję za miłe komentarze, oczywiście pytaj o co chcesz, odpowiem w miarę możliwości;) P.S. Zapraszam do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 30.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Cześć Emilko Fajnie,że poddasze się już dociepla, czekam na nowe zdjątka z niecierpliwością!!! My ostatecznie zdecydowaliśmy się na docieplanie pianą, zobaczymy jak to wyjdzie .... narazie osoby które mają w ten sposób dociplony dom sa zadowolone... OBY! Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Widzę, że "delikatna skarga" u szefa pomogła. I tak powinno być. Proszę jak dokładnie, równiutko. Szkoda tylko, że w ogóle była potrzebna. Nadal jest mało takich ekip, które nieważne czy jest inwestor, czy jest szef robią tak jak się należy. Ale miejmy nadzieję, że idzie ku lepszemu. Kurcze, dziwnie piszę, ale dziecko stoi nade mną i beczy... Witaj Rocia, Poddasze prawie skończone, wszystko jest ocieplone, płyty poprzykręcane już wiem jakiej wielkości są pokoje;) Pierwszego dnia nie wygladoło to za fajnie ale dalsze etapy i postępy panów wzbudziły moje zaufanie. Panowie wrócą jeszcze mam nadzieje za około tydzień, bo czekają na hydraulika, który ma wyprowadzić jakieś rureczki z łazienki a oni maja zrobić tam zabudowę. Pozdrawiam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Emilia poddasze już dokończone? Kiedy nowe fotki? Pozdrawiam Dokończone, dokończone fotki są ale jakoś ciężko mi się zebrać Jak tam postępy u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Emilko - widze że nie tylko zaniedbałaś czytanie dzienników innych ale także pisanie swojego.... Oj nieładnie, nieładnie.... Kiedy wstawisz nowe fotki? Oj zaniedbałam, aż wstyd:oops: Jakoś nie mam natchnienia na pisanie a i na forum rzadziej zaglądam:oops: ale obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Cześć Emilko Fajnie,że poddasze się już dociepla, czekam na nowe zdjątka z niecierpliwością!!! My ostatecznie zdecydowaliśmy się na docieplanie pianą, zobaczymy jak to wyjdzie .... narazie osoby które mają w ten sposób dociplony dom sa zadowolone... OBY! Pozdrawiam serdecznie!!! Wszystko jest już docieplone , płyty OSB położone, KG tez na swoim miejscu. Panowie wrócą jeszcze za około dwóch tygodni i wykonają zabudoy z płyt KG. Jeżeli Twoi fachowcy znają sie na pracy i wszystko dobrze uszczelnią to napewno będziesz zadowolona. Wydaje mi się że taką pianką jest miejsze ryzyko popełnienia błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 31.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Dokończone, dokończone fotki są ale jakoś ciężko mi się zebrać Jak tam postępy u ciebie? Cześć Emilko, a u mnie brak postępów. Długa historia, gdzieś już o niej pisałam. Zaczynamy po połowie listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Cześć Emilko, a u mnie brak postępów. Długa historia, gdzieś już o niej pisałam. Zaczynamy po połowie listopada. Hmm:-? Mam nadzieję że wszystko ok? U nas czeka nas montaż pieca i to tyle na ten rok, w między czasie chcemy poszpachlować poddasze:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 31.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Hmm:-? Mam nadzieję że wszystko ok? U nas czeka nas montaż pieca i to tyle na ten rok, w między czasie chcemy poszpachlować poddasze:rolleyes: Jasne że wszystko ok. Tylko fachowcy nie słowni. A teraz jadę do męża i dlatego dopiero zaczynamy po połowie listopada. U nas piec już jest tylko jeszcze nie uruchomiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Jasne że wszystko ok. Tylko fachowcy nie słowni. A teraz jadę do męża i dlatego dopiero zaczynamy po połowie listopada. U nas piec już jest tylko jeszcze nie uruchomiony. A będzecie ogrzewać w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 31.10.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 A będzecie ogrzewać w tym roku? Na razie było ciepło, ale jak wrócę to odpalamy. Węgiel już dawno czeka. Również zmieniliśmy zdanie i kupiliśmy wkład do kominka. Montaż na początku grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 31.10.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Wy nie będziecie odpalać pieca w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.10.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 W planach jest odpalenie, narazie czekamy na piec który ma być na dniach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
80aha 04.11.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Zastanawiam się co to za styropian w kropki, czy on ma jakieś specjalne właściwości? Muszę przyznać, że pierwszy raz spotykam się z takim styropianem. Proszę jeszcze o informacje na temat tych ozdób wokół okien. Czy zamawialiście je sami, czy ekipa od ocieplenia? Jakie wymiary mają te ozdoby (jaka jest szerokość tego paska i jaka grubość)? Pozdr, Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.12.2011 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 http://img405.imageshack.us/img405/5268/swietax.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts