Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIK EMILII & MARCINA. NASZA BELLA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze w jednej sprawie musze sie Was poradzic. Co myslicie o odgromowce?? Czy ktoß z Was ja robi i czy warto. My mamy wstepne wyceny i sie zastanawiamy.

Co myslicie?

Hejka EMILKA :)

Zdecydowanie TAK !!!!

Ja mam w planach budowy domu instalacje odgromowa , ale nawet gdyby nie bylo to i tak planowalam zrobic . U mnie czesc byla robiona na etapie law fundamentowych ( uziom fundamentowy ) , jak zerkniesz do mojego dziennika to zobaczysz na zdjeciu takie " metalowe paski " ktore elektryk kladl na lawach pod zbrojenia przed wylaniem fundamentow . W domku gospodarczym rowniez robie " odgromowke " .

Moja Babcia miala dom z lat 60-tych i na tym jej starym chociaz murowanym domku tez pamietam , ze byly instalacje odgromowe ..... mysle ze na takie cos nie ma co zalowac . Instalacje odgromowa musisz zrobic jeszcze przed elewacja :)

Buziaki

Cześć Edyta

My też uważamy że na to nie ma co żałować, bo to jak z ubezpieczeniem . My nie mamy zrobionego umiomu fundamentowego wiec trzeba bedzie kopac na ok 1 m głęboko:jawdrop: a za to elektryk duzo sobie liczy. Więc bedziemy musieli sami kopac ;) No i właśnie zastanawiamy sie czy zrobic to przed elewacja ( raczej nie zdążymy ), czy już po.

Pan przesłal nam zdjecia jak to wygląda na elewacji i nie jest tak źle:wiggle:

Pozdrawiam

Mariomili hejka :cool:

No wlasnie szkoda , ze nie zrobiliscie tego wczesniej :bash:... ale co zrobic jak to mowia lepiej pozno niz wcale .... dobrze , ze z tym odkopaniem ziemi sami sobie poradzicie zawsze to jakas oszczednosc pieniazkow , a fakt faktem fachowcy za taka " brudna robote " licza sobie podwojnie .

Pozdrawiam ;)

Cześć Mariomili:D

Ja uważam, że to bardzo dobra decyzja z tym klorkiem (że nie robicie od razu). Jeżeli jast taka możliwość, to lepiej niech domek postoi w samym kleju, bo jeśli coś pęknie na elewacji, łatwiej naprawić bez kolorku jeszcze. A wiadomo, że nowy dom to osiąść trochę musi. My też tak planujemy:D Chociaż wiadomo, od razu z kolorkiem to ładniej wygląda:):):)

Cześć Kobitki:wiggle:

Dzięki za odwiedzinki.

W domku narazie nic się nie dzieje:bash: Elektryka już skończona, mam jakieś nowe fotki ale cieżko wstawić ( rozumiecie to te upały );)

Ekipa z ociepleniem prawdopodobnie zacznie pod koniec lipca a może i z opoznieniem tyle mają pracy:jawdrop: Nie wyrabiają się, ale każdy korzysta z pogody i chce jak najwiecej zrobić.

Ja już pomału myślę o pakowaniu jeszcze tydzień i kilka dni i urlopik:wiggle::stereo:

Pozdrawiam

Witam :)

Pieknie Wam idzie budowa. Oj chciałabym już być na tym etapie.

Bella była naszym pierwszym projektem, który wybraliśmy. Przypadkowo trafiliśmy na Klasykę, która bardzo przypomina Belle, jest tylko wieksza. I dlatego właśnie na ten projekt się zdecydowaliśmy.

Będę często zaglądać, bo to tak jakbyś budowała mniejszy mój dom :)

Pozdrawiam :)

Cześć Edyto.

Jak tam po weekendzie?

Ja zakupy, zakupy i zakupy i tak wszystkiego nie kupiłam:bash:

Hejka :)

Jesli myslisz , ze imprezowalam to ...:no::no: pracowalam Kochana w sobote i w niedziele ...... tak to bywa jak sie samemu dla siebie BOSSEM ;) jest

Ale dosc o mnie ..... mow lepiej o swoich zakupach

Hejka Dziewczyny

Zakupy to tylko na wyjazd, nic do domku:bash:

Troche tego jest;) bluzeczki, klapeczki, sukieneczki no i oczywiście strój!!! A ja jeszcze nie spakowana:jawdrop: a w nocy wyjeżdzamy!! Ale nic dam radę.

Teraz lecę bo muszę sie przyszykować,

Pozdrawiam cieplutko.

Buziaki:wiggle: