Mały Mariusz 18.04.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Dziękuje bardzo za wyczerpująca odpowiedz . No cóz instrukcji swojego kotła nie mam , niestety zachciało mi sie słuchac znajomych i kupiłem go od pana Franka który go wyspawał w garażu , no mój błąd zaufałem wieloletniemu doświadczeniu P,Franka . Adam czytałem dużo tematów na temat palenia , szczęściem trafiłem na temat Last Rico i teraz pale od góry i staram sie aby paliwo było spalane jak najbardziej czysto . Niestety u mnie nawet przy 80* czopuch nie będzie gorący (po powrocie z pracy zmierze temp i dopisze ) , długość kanału w piecu na to nie pozwoli i dlatego nie ogrzeje komina. Można powiedziec że piec do bani ale taki właśnie chciałem oszczędny , które jak najwiecej ciepła wykozysta do ogrzania domu a nie komina. Mogę zmienic lub przerobić jakoś piec lub postawić drugi komin systemowy zaizolowany i przygotowany na kondenstat. ps Adam czytałem Twoje tematy o lodowni , obrzedach gromnicznych , bufor...i czyta sie to jak naprawdę fachową lekture ,. dzieki raz jeszcze i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts