anetina 12.04.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 jak to jest w użytkowaniu drewnianych? w bloku mam metalowe i jakoś nie miałam okazji tak naprawdę na żywo sprawdzić gdzieś, jak się sprawują drewniane futryny czy po iluś latach nadal wyglądają tak samo? czy łatwo da się je porysować? bo to jednak drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 12.04.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 w bloku tez miałem metalowe. Teraz mam drewniane robione na wymiar i nie wyobrażam sobie innych, a szczególnie metalowych. Wszystko się niszczy i starzeje. O wszystko trzeba dbać, czyścić i odświeżać. Chyba, że chcesz je zamontować do jakiegoś zakładu produkcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 metalowe futra w domu?trochę to popsuje wystrój domu , nie rób takiej maniany u sie w domu , w blokach to normalne , to typowe klatki sklepniete by ludzi gdzies pomiescic w piwnicy jeszcze obleci ale nie w pomieszczeniach mieszkalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 12.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 jak to jest w użytkowaniu drewnianych? w bloku mam metalowe i jakoś nie miałam okazji tak naprawdę na żywo sprawdzić gdzieś, jak się sprawują drewniane futryny czy po iluś latach nadal wyglądają tak samo? czy łatwo da się je porysować? bo to jednak drzewo rzecz gustu, mam w mieszkaniu jedne i drugie (opaskowe) kazdymi z nich mozna solidnie trzasnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 cenowo jednak widać różnice patrzyłam, że metalowe około 80 zł, drewniane od praktycznie 170 do nawet 400 zł - chyba w zależności od drewna i czegoś tam jeszcze więc patrząc na wnętrza to już kwota za drewniane około 2-4,5 tys. zł a za metalowe jednak niecałe 900 zł oj dużo przed nami decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 13.04.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 ale metalowe . no weź przestań dzis drzwi kupuje sie z futrynami , albo stolarz wszystko robi na zamówienie koszt jednych drzwi u stolarza to około 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 to cena drzwi wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 jak ktoś chce mieć takie drzwi "barokowe" fikumiku nie normalne "stolbudy" to spokojnie może tyle sobie wydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 13.04.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 wewnętrzne , a jakie niby ja za 8 drzwi wewnętrznych i 1 drzwi zewnętrzne płace 11 000zł i to cena naprawdę niska za drzwi robione na miarę i według mojego widzi mi sie jak ktoś nazwał to drzwi oczywiście całe z drzewa nie jakieś papierowe zewnętrzne - dąb a wewnętrzne- jawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 w cenach drzwi wewnętrznych się jeszcze nie orientowałam na razie jestesmy na etapie wyboru drzwi zewnętrznych no i futryn, bo to byśmy chcieli zaraz przed tynkowaniem (chyba) mieć teraz to mnie się już kolejność całkowicie myli co, kiedy, gdzie i dlaczego - mam już oczopląs i misz masz w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 13.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Kris2222 napisał wewnętrzne , a jakie niby ja za 8 drzwi wewnętrznych i 1 drzwi zewnętrzne płace 11 000zł i to cena naprawdę niska za drzwi robione na miarę i według mojego widzi mi sie jak ktoś nazwał to drzwi oczywiście całe z drzewa nie jakieś papierowe ale bubek wewnętrzne , a jakie niby słyszałem o drzwiach z dykty ale o papierowych ? no chyba że ty do tej pory takie miałeś a wogóle co sie sadzisz bidaku sasiad kupił trzy drzwi za 13 tys zgadnij które zewn. czy wewnetrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 13.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 jesteś takim dupkiem że sie odpisywać nawet nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 oooo... jak ładnie się podnosi poziom wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.04.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 a ja się tylko zapytałam o różnicę pomiędzy metalem a drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a ja się tylko zapytałam o różnicę pomiędzy metalem a drewnem Metalowe tańsze i trwalsze. Drewniane ładniejsze i droższe. Każdy sam musi ocenić swoje potrzeby i możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 17.04.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 cenowo jednak widać różnice patrzyłam, że metalowe około 80 zł, drewniane od praktycznie 170 do nawet 400 zł - chyba w zależności od drewna i czegoś tam jeszcze więc patrząc na wnętrza to już kwota za drewniane około 2-4,5 tys. zł a za metalowe jednak niecałe 900 zł oj dużo przed nami decyzji jest jeszcze taka opcja: drewniane z praktikera(nie są to opaski tylko takie zwykłe): koszt 90zł + listwy + ćwierćwałki licz ok 50zł - ale trzeba poszukać + papier ścierny + lakier + własna praca (dużo) - żeby ładnie wyglądało trzeba ze 3 razy polakierować, podobnie z drzwiami - można mieć drewniane drzwi+ościeżnice za ~500zł + praca własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts