Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pies - przyjaciel człowieka? Zobacz!!

oxa

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Aż mi się słabo zrobiło :o mój pies jest jak członek rodziny i mam świadomość że jego byt zależy tylko ode mnie. Moim zdaniem powinna powstać instytucja taka jak w stanach, która ma prawa jak policja i porządnie wziąć się za karanie osób łamiących prawa zwierząt. Myślałam też że po wejściu do unii prawa zwierząt oraz kontrola narodzin będą bardziej przestrzegane :( bez komentarza...

Poryczalam sie :cry: :cry: :cry: .Spojrzalam na moje futerko spiace w swoim lozeczku i zrobilo mi sie bardzo smutno ,ze inne zwierzaki tak strasznie cierpia :cry:

Od dawna marze o psie i wiem jedno ,kiedy ten dzien nastapi i bede mogla wziac do domu psiaka ,to pojade do schroniska i zaadoptuje pieska ,ktoremu stworze cieply i mily kat ,w ktorym bedzie szczesliwy, najedzony i zniknie strach i smutek z jego oczu.

ja jakbym zobaczył kogos kto tak nieludzko pastwi sie nad pieskami lub innymi zwierzetami to bym normalnie zapie$%&^&%^&%%&ił !!!!!!!!!!

one same sie nie obronia, przeciez to my mamy o nie dbac i sznowac bo same sobie rady nie dadza jak sa troszke schorowane itd...

a najlepiej kupic dziecku pas/kota/świnke a pozniej po wakacjach lub nawet w trakcie wyrzuci sie/zakopie itd... tak wiele ludzi robi i traktuje zwierzątka !!!!

na poczatku rodzice tak robia a pozniej dziecko widzac to wpozniejszym czasie bedzie świadomie lub nieświadomie traktowało swoja zwierzątka !!!!!!!!

ja bede od "mąłego" (bo w czerwcu bede TATĄ :) nie dosłaownie od "amłego" ale od najmłodszych lat) uczył córke ze trzeba dbac i nie mozna krzywdzic zwierzatek wszelkiego rodzaju!!!!!

• 1 month później...