Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FAS

tapken1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale zaniemówić zaniemówiła, przynajmniej pod tym nickiem :wink:

kluczowe słowa :wink: Co najmniej dwa nowe wątki utrzymane są w stylu osoby pokroju tapken, ale stwierdziłam, że nie będę psuć zabawy. Zresztą pewnie wcześniej też ich tu trochę było i pewnie kolejne się pojawią. Skoro to komuś sprawia frajdę :-? :roll: A i być może udzielanie rad jest dla kogoś ważniejsze niż świadomość komu ich udziela.

Ziaba masz rację:historyjka łzawo-depresyjna 8)

Zawsze i wszedzie znajda sie tacy "udawacze". Tez zastanawiam sie czasami jak czytam podobne posty, czy to nie "jakis taki" :roll:

Ale odpisuje bo..., uznalam tak:

Jesli to na prawde ktos potrzebujacy pomocy, a ja nie "udziele" to bedzie, ze tak powiem "moj grzech".., a jesli to jakis "oszukiwacz" ktory chce nas nabrac i ma z tego wielka zabawe - to wtedy to "jego grzech" a moja tylko naiwnosc.

Nie mam watpliwosci co jest gorsze - zabawa winikajaca z oszukiwania ludzi czy naiwnosc winikajaca z checi pomocy. :wink:

Wiem doskonale, ze tacy udawacze czesto maja ludzi za glupkow i cala ich zabawa na tym polega.., aby w ten sposob podniesc poczucie wlasnej wartosci..., ale kim ja bym byla jakbym tym sie przejmowala. :D :wink:

• 7 months później...
lSlub odbył się w lipcu, dziewczyna jest w ciązy, dziecko na świat przyjdzie w kwietniu,on nie pracuje poniewaz nikt go nie chce zatrudnić /obciążenie chorobą jest widoczne a jednocześnie rodzaj choroby nie preferuje go do renty/, ona nie może podjąć pracy w obecnym stanie,żyją z pomocy socjalnej i z pomocy całej rodziny, która była pzrecież przeciwna temu małżeństwu.Nikt nie wie, co będzie dalej, sytuacja ich po prostu przerosła.Z niepokojem rodzina patrzy w ich przyszłośc.Tak skończyła się ta "miłość", ona teraz żałuje wyboru i tego, że jest w nieplanowanej ciąży, on nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji i obowiązków, jakie na nich spadły, ma mentalność max.10 letniego beztroskiego i bezwolnego dziecka.Nie winimy jego - on jest chorym czlowiekiem,niestety - nieprzywidywalną okazała się jego żona.To proszę traktowac jako namacalny finał nieprzemyślanych decyzji.

Szanowna Pani

Życie dopisało historii ciąg dalszy ...i teraz jedyna rzecz jaką może Pani zrobić to doszukiwać się pozytywów ...A jest ich mnóstwo - proszę mi wierzyć :

- zostanie Pani babcią - super rzecz ..

- dzieci 50 % dziedziczą po dziadkach ....

- cała rodzina pomaga córce - to dobrze ....

- zięć ma jeszcze czas na szukanie pracy ..

- i jak wynika z postu jest dobrym i niekłopotliwym człowiekiem , a mogła córka trafić zupełnie źle (na sadystę np.) i jest to ewidentny plus

- biorąc pod uwagę fakt ,iż przewiduje Pani i się zadręcza przyszłością córki - w sytuacji mnóstwa zajęć z maluchem - tudzież spacerów - zapewniam wszystkie te troski znikną.... i radość z bycia babcią będzie pani czerpać całymi garściami ....

Dodatkowo już teraz proponuję przestawić swój tok myślenia na baardzo pozytywny (okazja Świąt doskonała) i myśleć pozytywnie o WSZYSTKICH ,a przedewszystkim o Zięciu - w ten sposób znikną uprzedzenia , rozsieje się dobra aura i POKÓJ zagości temu Domowi ...

BO ŻYJE SIĘ TYLKO RAZ......

on nie pracuje poniewaz nikt go nie chce zatrudnić /obciążenie chorobą jest widoczne a jednocześnie rodzaj choroby nie preferuje go do renty/, ona nie może podjąć pracy w obecnym stanie,żyją z pomocy socjalnej i z pomocy całej rodziny,

A rodzina nie mogłaby zamiast ryby dać wędki?