Malobert 13.04.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam niską ściankę kolankową.Chciałbym zrobić wyższą poprzez dostawienie drugiej ścianki z GK.Zastanawiam się, czy zamknięcie takiej przestrzeni jest poprawne, ta przestrzeń nie będzie wentylowana ani ogrzewana, czy nie pojawi tam się po pewnym czasie jakiś grzyb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.04.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A nie lepiej podnieś ściankę kolankową o jeden pustak - max. 2 jeśli to za bardzo nie zmieni wyglądu domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.04.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam niską ściankę kolankową. Chciałbym zrobić wyższą poprzez dostawienie drugiej ścianki z GK. Zastanawiam się, czy zamknięcie takiej przestrzeni jest poprawne, ta przestrzeń nie będzie wentylowana ani ogrzewana, czy nie pojawi tam się po pewnym czasie jakiś grzyb ? procza straty powierzchni nic sie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 13.04.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A nie lepiej podnieś ściankę kolankową o jeden pustak - max. 2 jeśli to za bardzo nie zmieni wyglądu domku nie ma sprawy, tylko zwołam sąsiadów i podniesiemy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 13.04.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam niską ściankę kolankową. Chciałbym zrobić wyższą poprzez dostawienie drugiej ścianki z GK. Zastanawiam się, czy zamknięcie takiej przestrzeni jest poprawne, ta przestrzeń nie będzie wentylowana ani ogrzewana, czy nie pojawi tam się po pewnym czasie jakiś grzyb ? procza straty powierzchni nic sie nie stanie. mam taką nadzieję.... na powierzchni mi nie zależy, ale gdzieś już tu ktoś pisał, żeby nie ocieplać pomieszczeń na nieogrzewanym stryszku bo grzybek i pleśń się pojawi a te pustki to właśnie będzie taka całkiem spora kubatura ocieplona, ale niewentylowana i nieogrzewana nie wiem co lepiej postawić tam ściankę z GK, moze lepiej z gazobetonu ? wykorzystywać tej pustki napewno nie będe, mam skosy az do podłogi, taka chłopska chata miała być z tą różnica ze u mnie na pietrze sie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 13.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A ja myślałem, że dopiero budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.04.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 mozesz spokojnie postawic scianke kolankowa z plyty g/k, jezeli powstaje duza pustka za scianka to wyloz w stelaz welne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 14.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Według norm takie przestrzenie muszą być wentylowane, pewnie coś ich twórców do tego skłoniło.Normalnie robi się wentylację "grzybkiem" w połaci dachu, ale pewnie nie chcesz go dziurawić.Proponuję połączyć trochę te przestrzenie z pokojem robiąc w kilku miejscach na górze i dole nowej ścianki kratki wentylacyjne, poza tym można tam zrobić bardzo funkcjonalne szafki, szuflady, itp tak by delikatnie pozwalały na cyrkulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts