Szaruś 15.11.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Czy można używać suchych liści na rozpałkę w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 15.11.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Mielismy kominek z płaszczem wodnym przez dwa sezony i jak nam sie bardzo nie chciało walczyć to uzywalismy liści, ale nie polecam - duzo kurzu a radości niewiele. Osobiście na umór używałam rozpałki do grilla, tak że nawet znajomy twierdził, że robie olejaka z kominka:) Ale efekt był zadowalający, tylko smrodziło, jak był fatalnej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 15.11.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 uzywam do rozpałki brykietów + z rzadka polewam lekko rozpałką do grila - jeszcze nigdy nie musiałam powtarzac czynności rozpalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.11.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Zrywam trochę białej kory z brzozy (podczas rąbania). Po wysuszeniu pali sie prawie jak celuloid. Czasami, jesli drzewo jest wilgotne, polewam rozpałką do grilla. Lepsze są te spirytusowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 15.11.2003 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Bo liści to teraz od groma. Chodziło mi o to, czy to jakoś nie szkodzi kominkowi czy kominowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts