misiek3yy 03.04.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Myślę że do końca tygodnia powstanie ścianka w garażu i zaleje belki nad wjazdem. Po świętach kładziemy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razenkranc 27.04.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 @zhvir: na tym forum na temat kotłów 1 lub 2 funkc jest pewnie od cholery wątków, dyskusji i tak dalej. Ja polecałbym kocioł 1 funkc [u mnie będize DeDetrich] z zasobnikiem. Zalety przede wszystkim to ciepła woda zmagazynowana w zasobniku a nie dogrzewana jak w 2funkc. Wady to koszt większy niż 2 funkc. Polecam też wykonanie kotłowni w pomieszczeniu za garażem - zrobiłem tak u siebie dzięki czemu jest: 1. bezpieczniej bo cała instalacja włacznie z przyłączem gazu do kotła jest z zewnątrz części mieszkalnej. 2. wygodniej dla instalatora [szybkość wykonania instalacji] 3. odciążenie pomieszczenia gospodarczego w części mieszkalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 29.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam!Dawno nie zaglądałem (bo buduję, jestem na etapie zasypywania fundamentów). Dziękuje wszystkim za odpowiedzi odnośnie dachu. Co do zamiany konstrukcji to tak zmiany są zaproponowane przez konstruktora, ale rozmawiałem już z cieślą, który twierdzi że on bez płatwi to nawet nie bierze się za robotę, a słupy postawi tak że będzie je można w późniejszym terminie zastąpić jakąś ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 29.04.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Zapomniałem dodać że ja też planuję zrezygnować z HEB'ów. Wstępnie planuję żelbet czekam aż konstruktor to policzy, Pomysł z więźbą w formie kratownicy fajny ale ja poszerzyłem garaż do 6m, dwa chciałbym mieć w garażu możliwość zainstalowania czegoś na kształt suwnicy i trzecie zawsze jest możliwość na mały stryszek nad tymże garażem. Pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 19.05.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Witam. Wodę prowadzę tak samo, natomiast co do robocizny więźby to znajomy wycenił mi na min.10tys. Natomiast w tym temacie powinni wypowiedzieć się inni....Bardziej jestem ciekaw ile wyniosła więźba? Proszę i dziękuję za dop.Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 24.05.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 10tys. za samą więźbę WOW chyba przesadził!Ja mam ustalona więźbę na 16zł za m2. a pokrycie wstępnie 40 do negocjacji.Skąd taka ceną chyba z materiałem lub za całość z pokryciem?Co do stali - ile jej weszło Wam rzeczywiście? Bo te zestawienia zrobione przez Matuszewskiego są wg mnie mocno zaniżone. Chociaż ja dom poszerzyłem o 2m i może dlatego na fundament weszło mi więcej niż w projekcie.Jeżeli chodzi o cenę to polecam ROMOS - rawicz aktualna cena coś około 3000 za tonę pręta fi 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzwoneczek1 24.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 zgadzam się to bardzo drogo moja ekipa bierze 11000tys za cały dach na gotowo (więżba,łaty, deskowanie i położenie dachówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zhvir 25.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zdjęcie panoramiczne sprzed kilku dni... w tej chwili wygląda o niebo lepiej bo dziś kładli bloczki fundamentowe. BTW trochę dziwnie komórka scaliła poszczególne fragmenty, ale pewnie tak to już jest jak zdjęcie się robi z hałdy ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zhvir 20.07.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 a do mnie dziś dojechała więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 03.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Widzę temat zamarł... Jak tam u Was idą prace?? u Mnie dzis polozyli murłaty Witam Wszystkich faktycznie jakby wszyscy się wybudowali i zamieszkali, czego życzę i już "nikogo" nie znali. Zapodaj jakieś foyki . POzdrawiam Wszystkich Forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedzbi 06.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam, mój dom wygląda tak, a w środku już jest zrobona elektryka, tynki i wylewki, ogrzewanie i instalacje wodne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zhvir 08.09.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) To i ja pokażę ostatnie zdjęcia. Aktualnie panoszy się elektryk Edytowane 8 Września 2012 przez zhvir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zhvir 10.09.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 czy ktoś może podać w przybliżeniu jaka jest powierzchnia tynków wewnętrznych (samych ścian) na parterze? ile ewentualnie płaciliście za tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inessa11 07.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Witam Was serdecznie,powiedzcie proszę, jakie kąty dachu macie w swoich domkach? Oryginalnie w projekcie jest 30 stopni, a u Was? Ja osobiście zastanawiam się czy podnosić do 35 stopni czy też zostawić ten aspekt bez zmian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 09.10.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja zmieniłem na 35% ponieważ tak nakazywały warunki zabudowy. wg jest ok a poddasze wyszło ogromniaste i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zhvir 10.10.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 podniesione do 35 stopni nad główną bryłą budynku, 25 st. nad garażem - jak to wygląda 5 postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inessa11 12.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Noopik, możemy prosić o zdjęcia Twojego domku? jestem bardzo ciekawa Twojego 35-stopniowego dachu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedzbi 17.10.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) U mnie też jest 35 stopni nad domem, nad garażem jest mniej. Zdjęcia w poście nr 227. Pozdrawiam Edytowane 19 Października 2012 przez fedzbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 27.11.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ktoś prosił więc wrzucam.. nie są to zdjęcia aktualne ale o dach chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noopik 03.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 ciężko powiedzieć.. wersja B z mocnymi przeróbkami (część mieszkalną poszerzona o metr i garaż o metr)np. łązienka dostępna z sypialni. a za łazienką pralnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts