Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam,

nieskromnie się zapytam jakie widełki kosztowe trzeba założyć by postawić stan surowy otwarty/zamknięty? Nie jest to skomplikowany domek, nie mniej jednak, nie wiemy z mężem czy nie porywamy się z motyką na słońce. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego finishu! :)

Witam,

nieskromnie się zapytam jakie widełki kosztowe trzeba założyć by postawić stan surowy otwarty/zamknięty? Nie jest to skomplikowany domek, nie mniej jednak, nie wiemy z mężem czy nie porywamy się z motyką na słońce. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego finishu! :)

Witam .ja jestem na etapie wylewania stropu i mam już materiał na ściany szczytowe i zamówioną więźbe i wychodzi mi systemem gospodarczy tj.bez firmy około 85 000 PLN.Duże koszty pochłaniają papierkowe sprawy( ok 8000 tyś do dnia dzisiejszego)i nie mam jeszcze prądu i wody na działce. Trochę towaru udało mi się kupić bez faktury a na dach kładę blachodachówkę,ściany mam z YTONGA , strop TERIVA.

Belki terivy kładłeś bezpośrednio na ytong??

nie chciałeś garażu?

to wersja B z tego co widze prawda?

Witam, belki są na podbitych od środka deskach ( ok 4 centymetry nad murem) inaczej wieniec wystawał by nad gary.Wylewka na YTONGA wychodziła drożej i zeszło by trochę dłużej,a chcę do jesieni zadaszyć.Garaż mam ale jednostanowiskowy z dachem od budynku.

Tak to wersja B bo po tej stronie pasował mi wjazd przez rów od strony drogi.Garaż.jpgStrop.jpgStrop2.jpgStrop3.jpg

A to moja ekipa Tato ,brat (pomagał przy stropie)szwagier i ja.

Witam,

Przymierzamy się do kupna m110, który jest jak dla nas idealny, ale blokuje nas koszt budowy, czy mógłbym prosić o podanie linku na bloga, bo podana kwota 190,000 bardzo nam się spodobał.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Sebastian

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...

Witamy wszystkich,

trochę nie na temat ale... Nie ma chyba tego projektu na Forum a szkoda - jest ciekawy i bardzo podobny do omawianego tutaj M-110 autorstwa Konrada Matuszewskiego. Długo szukaliśmy projektu domu, ostatecznie zdecydowaliśmy się jednak na M-90.

Podoba nam się możliwość wykończenia poddasza w 2 etapie. Czy ktoś budował może ten dom w pobliżu Warszawy lub ew. na Podlasiu? I jeszcze jedno ważne pytanie - czy ktokolwiek montował wentylację mechaniczną (z rekuperatorem)? Jakie są dodatkowe koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Z góry dziękujemy za odpowiedzi.

Pozdrawiamy,

D&D

• 2 weeks później...
  • 10 months później...
Temat zamarł a szkoda, u nas ssz ( porotherm 25, dachowka ceramiczna koramic, okna veka alphaline pakiet 3 szybowy) w srodku ogrzewanie podlogowe w kuchni, korytarzu i dwoch lazienkach, kable do pradu rozlozone jeszcze bez podlaczenia rozdzielni i bez przylacza, instalacje wod-kan zrobione wraz z przylaczem, tynki, posadzki latem ruszamy dalej koszt na dzisiaj 180000 moge wyslac zdjecia na priva lub dodam tu jak mi sie uda Edytowane przez dzwoneczek1

• 1 year później...