QWERTYPL 09.07.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 cz..1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 09.07.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 cz.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inessa11 22.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam, nieskromnie się zapytam jakie widełki kosztowe trzeba założyć by postawić stan surowy otwarty/zamknięty? Nie jest to skomplikowany domek, nie mniej jednak, nie wiemy z mężem czy nie porywamy się z motyką na słońce. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego finishu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 23.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam, nieskromnie się zapytam jakie widełki kosztowe trzeba założyć by postawić stan surowy otwarty/zamknięty? Nie jest to skomplikowany domek, nie mniej jednak, nie wiemy z mężem czy nie porywamy się z motyką na słońce. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego finishu! Witam .ja jestem na etapie wylewania stropu i mam już materiał na ściany szczytowe i zamówioną więźbe i wychodzi mi systemem gospodarczy tj.bez firmy około 85 000 PLN.Duże koszty pochłaniają papierkowe sprawy( ok 8000 tyś do dnia dzisiejszego)i nie mam jeszcze prądu i wody na działce. Trochę towaru udało mi się kupić bez faktury a na dach kładę blachodachówkę,ściany mam z YTONGA , strop TERIVA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 23.07.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Na dzień dzisiejszy nasz dom wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 23.07.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 To jest efekt pracy 3 ludzi od dnia 01-05-2013.W majowy wekend kopaliśmy wykop pod ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 24.07.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Belki terivy kładłeś bezpośrednio na ytong?? nie chciałeś garażu? to wersja B z tego co widze prawda? Witam, belki są na podbitych od środka deskach ( ok 4 centymetry nad murem) inaczej wieniec wystawał by nad gary.Wylewka na YTONGA wychodziła drożej i zeszło by trochę dłużej,a chcę do jesieni zadaszyć.Garaż mam ale jednostanowiskowy z dachem od budynku. Tak to wersja B bo po tej stronie pasował mi wjazd przez rów od strony drogi. A to moja ekipa Tato ,brat (pomagał przy stropie)szwagier i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 31.07.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 proszę bardzo, w razie wątpliwości pytać [ATTACH=CONFIG]154234[/ATTACH] Witam. Zainteresowały mnie te zmiany. Można prosić o bardziej widoczny skan? Lub szczegółowe wymiary pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian 1 08.08.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam,Przymierzamy się do kupna m110, który jest jak dla nas idealny, ale blokuje nas koszt budowy, czy mógłbym prosić o podanie linku na bloga, bo podana kwota 190,000 bardzo nam się spodobał.Z góry dziękuję za odpowiedź.PozdrawiamSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 18.08.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Aktualizacja dla Bonia cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 28.09.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 CD-dla Bonia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 29.09.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Widzę kolego że też deskujesz ! Foli paroprzepuszczalnej nie dawałeś pod deski ? Ponoć zalecają żeby była lepsza wentylacja,tak doradza mi znajomy dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 29.09.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witam. Za dużo by tego było. Zwykła papa , a później dachówka, gdyż krycie planuję na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 30.09.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Witam,ja też deskuję i potem papa zwykła a na wiosnę blachodachówkę.Tylko że majster od dachów podpowiada żeby dać membramę między deską a ociepleniem od wewnątrz (tzw.wentylacja ) żeby uniknąć skraplania się desek.Koszt to trochę ponad 900 pln ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 25.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Deskowanie zakończone ,chyba zdążę przed zimą z dachem . Dobrze że mamy ciepłą jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik1970 27.10.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Jeszcze trochę pracy i zima mi nie straszna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzisk 01.01.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witamy wszystkich, trochę nie na temat ale... Nie ma chyba tego projektu na Forum a szkoda - jest ciekawy i bardzo podobny do omawianego tutaj M-110 autorstwa Konrada Matuszewskiego. Długo szukaliśmy projektu domu, ostatecznie zdecydowaliśmy się jednak na M-90. Podoba nam się możliwość wykończenia poddasza w 2 etapie. Czy ktoś budował może ten dom w pobliżu Warszawy lub ew. na Podlasiu? I jeszcze jedno ważne pytanie - czy ktokolwiek montował wentylację mechaniczną (z rekuperatorem)? Jakie są dodatkowe koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy,D&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaidarek 16.01.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 D&D , my też jesteśmy D&D i witamy- załóżmy oddzielny wątek-też chcemy budować m 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzwoneczek1 05.12.2014 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Temat zamarł a szkoda, u nas ssz ( porotherm 25, dachowka ceramiczna koramic, okna veka alphaline pakiet 3 szybowy) w srodku ogrzewanie podlogowe w kuchni, korytarzu i dwoch lazienkach, kable do pradu rozlozone jeszcze bez podlaczenia rozdzielni i bez przylacza, instalacje wod-kan zrobione wraz z przylaczem, tynki, posadzki latem ruszamy dalej koszt na dzisiaj 180000 moge wyslac zdjecia na priva lub dodam tu jak mi sie uda Edytowane 5 Grudnia 2014 przez dzwoneczek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octinvest 02.06.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Dzień dobry, czy mógłby ktoś pokazać fotki poddasza (z zaznaczeniem jakie zmiany zostały wprowadzone w projekcie)? Chciałbym zobaczyć jaka jest jego użyteczność. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts