Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak naprawdę nie widać tego podniesienia. Myślałem, że wysokość jest tak jak w projekcie na stronie. Myślę, że śmiało podniosę dach o 2-3 bloczki. Życie i tak toczyć się będzie w dolnej części budynku, a góra ma być bardziej rezerwowa. To wszystko dopiero przed nami.

Pytanie jeszcze też bardzo ważne. Co z podciągami pod lanym stopem?

Czy występują w salonie i są widoczne? Pytałem Konrada odpowiedział, że konstrukcja jest tak zaprojektowana, że nic nie wystaje poniżej poziomu sufitu.

Jak to wygląda u Ciebie?

Projekt mam otrzymać w tygodniu i dziękuję za informacje wstępne.

Nic takiego nie ma, jedynie między salonem a holem jest jakby wystająca belka, ale wygląda to tak jakby miało tak być.

• Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Do Centrinoduo

Witam, Mieszkam w Zielonej Górze i mam zamiar budować M-110. Niedługo będę w Poznaniu w związku z czym mam pytanie, czy była by możliwość, aby podjechać i obejrzeć twój domek. Oglądałem już w Wolsztynie, lecz on jest w stanie surowym, bez ścianek działowych, i bez zagospodarowanego poddasza (ściana kolankowa na dwa pustaki). Miałbym parę pytań odnośnie podwójnego garażu, schodów, więźby dachowej itp. Proszę o odpowiedź mój e-mail [email protected]

pozdrawiam Zbyszek[/url]

[/code]

• 3 weeks później...
Witam.mam zamiar kupić ten projekt tylko wydaje mi się że 16 na 11m to bardzo duży dom.chciałbym go zobaczyć w rzeczywistości.jeśli ktoś w małopolsce lub w śląskim buduje ten dom albo wie gdzie stoi to bardzo bym prosił o informacje.(może być na gg 2764762)mieszkam w okolicy Żywca.I jeszcze jedno pytanie-Jakie są dokładne wymiary domu bo na dwóch stronach inaczej są podane?

dzięki bo na stronie podane jest 1670 a w przypadku mojej działki to ważne.jakbys miał szczegółowy kosztorys albo przynajmniej wykaz materiałów potrzebnych do budowy to bardzo proszę

No niestety poza tym co jest na stronie, nie ma nic więcej. Dlatego zrezygnowałem z kupna tego projektu.

Rzeczywiście na stronie jest 1670. Rysunek szczegółowy który dostałem od p. Matuszewskiego podaje jak byk 1600.

Witam

Dziś zamówiliśmy projekt M-110. Wprowadzamy małe zmiany. Połową domu będzie podpiwniczona, poddasze podnosimy o 3 pustaki. Żeby budynek nie stracił kształtu wydłużamy krokwie. Rezygnujemy z garażu i pomieszczenia gospodarczego.

Czy ktoś może wypowiedzieć się czy dobrze robimy? Macie może jakieś zdjęcia? Jaki jest orientacyjny koszt budowy tego domu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gdyby ktoś raczył nam pomóc prosimy pisać na gg:6627742

Pozdrawiamy

Witaj krala.mam podobne zamiary co ty.Własnie zamawiam projekt bez garażu lustrzane odbicie.Myśle że pod kuchnią będzie kotłownia,dach podmuruje o 3 pustaki i krokwie wydłuże,kuchnia bedzie powiększona o pom.gosp. i wc a w miejscu pokoi 9 i 10 bedzie garaż i ewentualnie kotłownia jesli rozmysle sie z tym podpiwniczeniem a żeby garaż był szerszy to dom bedzie poszerzony o pół metra minimum.

witam serdecznie wszystkich budujących i tak jak ja marzących o budowie. Mnie również wpadł w oko ten projekt właśnie ze względu na jego prostotę no i nie ukrywam dość niski koszt budowy, ja dopiero na etapie załatwiania działki, szczerze zazdroszczę tym co już w trakcie budowy. Gorąca prośba do tych co posiadają szacunkowy kosztorys projektu bo już sama nie wiem czy jestem tak tępa że nie mogę go ściągnąć ze strony pracowni mój mail [email protected] z góry dziękuję i czekam na dalsze wpisy bo coś cicho ostatnio

Podaję przykładowy kosztorys obejmujący budowę do stanu surowego otwartego z dachem. Koszty robocizny: 67.000 netto. Koszty materiałowe: + - 115.000 zł brutto. Koszty robocizny z innych firm kształtują się od 40.000 do 80.000 zł. Tak więc koszt budowy M-110 z garażem na jeden samochód kształtuje się w granicach 160.000 do 190.000 zł na śląsku.

Pozdrawaim