centrinoduo 01.03.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Tak naprawdę nie widać tego podniesienia. Myślałem, że wysokość jest tak jak w projekcie na stronie. Myślę, że śmiało podniosę dach o 2-3 bloczki. Życie i tak toczyć się będzie w dolnej części budynku, a góra ma być bardziej rezerwowa. To wszystko dopiero przed nami. Pytanie jeszcze też bardzo ważne. Co z podciągami pod lanym stopem? Czy występują w salonie i są widoczne? Pytałem Konrada odpowiedział, że konstrukcja jest tak zaprojektowana, że nic nie wystaje poniżej poziomu sufitu. Jak to wygląda u Ciebie? Projekt mam otrzymać w tygodniu i dziękuję za informacje wstępne. Nic takiego nie ma, jedynie między salonem a holem jest jakby wystająca belka, ale wygląda to tak jakby miało tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrinoduo 01.03.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niestety nie mam własnego kosztorysu, jedynie ten z projektu. Wiadomo, że zawsze wydaje się ok 30% więcej niż się zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqrczak 01.03.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niestety nie mam własnego kosztorysu, jedynie ten z projektu. Wiadomo, że zawsze wydaje się ok 30% więcej niż się zakłada. Ale ten z projektu masz pełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrinoduo 02.03.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Niestety nie. Mam tylko szacunkowy kosztorys z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqrczak 13.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Niestety nie. Mam tylko szacunkowy kosztorys z projektu. Szkoda. A nie wiesz czy można sobie kosztorys dokupić?? Bo bez tego, to jakiekolwiek kalkulacje i założenia można sobie na podstawie gwiazd robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fedzbi 14.03.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Do CentrinoduoWitam, Mieszkam w Zielonej Górze i mam zamiar budować M-110. Niedługo będę w Poznaniu w związku z czym mam pytanie, czy była by możliwość, aby podjechać i obejrzeć twój domek. Oglądałem już w Wolsztynie, lecz on jest w stanie surowym, bez ścianek działowych, i bez zagospodarowanego poddasza (ściana kolankowa na dwa pustaki). Miałbym parę pytań odnośnie podwójnego garażu, schodów, więźby dachowej itp. Proszę o odpowiedź mój e-mail [email protected] pozdrawiam Zbyszek[/url][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 05.04.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam.mam zamiar kupić ten projekt tylko wydaje mi się że 16 na 11m to bardzo duży dom.chciałbym go zobaczyć w rzeczywistości.jeśli ktoś w małopolsce lub w śląskim buduje ten dom albo wie gdzie stoi to bardzo bym prosił o informacje.(może być na gg 2764762)mieszkam w okolicy Żywca.I jeszcze jedno pytanie-Jakie są dokładne wymiary domu bo na dwóch stronach inaczej są podane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 10.04.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Do Centrinoduo.Czy możesz coś więcej napisać. mógłbys napisać ile kubików betonu poszło do ławic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqrczak 10.04.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 .I jeszcze jedno pytanie-Jakie są dokładne wymiary domu bo na dwóch stronach inaczej są podane? O którą wersję dokładnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 10.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 O którą wersję dokładnie pytasz? pytam o projekt M-110 wersja B z garażem na jeden samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqrczak 11.04.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 pytam o projekt M-110 wersja B z garażem na jeden samochód. 1600 x 1128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 11.04.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 1600 x 1128 dzięki bo na stronie podane jest 1670 a w przypadku mojej działki to ważne.jakbys miał szczegółowy kosztorys albo przynajmniej wykaz materiałów potrzebnych do budowy to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqrczak 11.04.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 dzięki bo na stronie podane jest 1670 a w przypadku mojej działki to ważne.jakbys miał szczegółowy kosztorys albo przynajmniej wykaz materiałów potrzebnych do budowy to bardzo proszę No niestety poza tym co jest na stronie, nie ma nic więcej. Dlatego zrezygnowałem z kupna tego projektu. Rzeczywiście na stronie jest 1670. Rysunek szczegółowy który dostałem od p. Matuszewskiego podaje jak byk 1600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QWERTYPL 15.04.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam wszystkich.Dla zainteresowanych mogę podać kompletne wymiary budynku. Posiadam projekt wersja "A"-z jednym garażem , tylko w chwili obecnej mam u architekta w celu naniesienia ewentualnych zmian. Jak tylko otrzymam mogę umieścić jakieś dane ewentualnie na maila.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krala 20.04.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 WitamDziś zamówiliśmy projekt M-110. Wprowadzamy małe zmiany. Połową domu będzie podpiwniczona, poddasze podnosimy o 3 pustaki. Żeby budynek nie stracił kształtu wydłużamy krokwie. Rezygnujemy z garażu i pomieszczenia gospodarczego.Czy ktoś może wypowiedzieć się czy dobrze robimy? Macie może jakieś zdjęcia? Jaki jest orientacyjny koszt budowy tego domu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.Gdyby ktoś raczył nam pomóc prosimy pisać na gg:6627742Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 26.04.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) myśle że jeden pokój na dole i dwa na poddaszu wystarczyłyby.żastanawiam się czy byłaby możliwośc kupienia projektu bez garażu i w miejscu tych dwóch pokoi zrobic garaż i kotłownie? Edytowane 4 Maja 2010 przez mundek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 11 29.04.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj krala.mam podobne zamiary co ty.Własnie zamawiam projekt bez garażu lustrzane odbicie.Myśle że pod kuchnią będzie kotłownia,dach podmuruje o 3 pustaki i krokwie wydłuże,kuchnia bedzie powiększona o pom.gosp. i wc a w miejscu pokoi 9 i 10 bedzie garaż i ewentualnie kotłownia jesli rozmysle sie z tym podpiwniczeniem a żeby garaż był szerszy to dom bedzie poszerzony o pół metra minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzwoneczek1 06.05.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witam serdecznie wszystkich budujących i tak jak ja marzących o budowie. Mnie również wpadł w oko ten projekt właśnie ze względu na jego prostotę no i nie ukrywam dość niski koszt budowy, ja dopiero na etapie załatwiania działki, szczerze zazdroszczę tym co już w trakcie budowy. Gorąca prośba do tych co posiadają szacunkowy kosztorys projektu bo już sama nie wiem czy jestem tak tępa że nie mogę go ściągnąć ze strony pracowni mój mail [email protected] z góry dziękuję i czekam na dalsze wpisy bo coś cicho ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutan 10.05.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam ponownie wszystkich zainteresowanych budow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutan 10.05.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Podaję przykładowy kosztorys obejmujący budowę do stanu surowego otwartego z dachem. Koszty robocizny: 67.000 netto. Koszty materiałowe: + - 115.000 zł brutto. Koszty robocizny z innych firm kształtują się od 40.000 do 80.000 zł. Tak więc koszt budowy M-110 z garażem na jeden samochód kształtuje się w granicach 160.000 do 190.000 zł na śląsku.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts