Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Dom znajduje się w Wielkopolsce przy trasie Gniezno-Poznań :wink:

Witam

Po ponad półrocznym wyborze projektów w końcu zdecydowaliśmy się na ten projekt. Mieszkam we wschodniej Wielkopolsce. Jeżeli nie sprawiłoby to kłopotu, to chętnie obejrzelibyśm Twój domek. Proszę o kontakt [email protected].

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Jeśli jesteś zainteresowana to mogę przesłać na priva, numer telefonu do właścicielki M-110 z pojedynczym garażem, która w latach 2009-2010 wybudowała sposobem gospodarczym za 160.000,00 zł (za dwa tygodnie się wprowadza). Dom widziałem, mam zdjęcia i kilka innych namiarów. Ja z budową ruszam na wiosnę.Projekt kupuję za tydzień po zmianach(ściana kolankowa na 3 pustaki, schody szer. 110 cm, garaż 6.60 metr. szer. wewnętrzna-wjazd 5 metrów, brak podpór krokwi, wieksza ilość pomieszczeń na poddaszu, zadaszony cały taras 5 metr.szer. 4 dł., drugie okno obok łazienki). Pozdrawiam

Witam

Bardzo proszę o kontakt i o namiary na tą Panią

Pozdrawiam

[email protected]

GG 1110028

• 3 weeks później...
Witam wszystkich zainteresowanych budową M-110. Sprostowanie co do ceny wybudowania domu. Dzisiaj byłem oglądć wybudowany dom w Nowych Tłokach koło Wolsztyna stan tj. parter wykończony zamieszkany, garaż z bramą garażową w trakcie ocieplania poddasza (bez palenia 6 stopni w plusie), taras w trakcie wylewania, bez schodów na poddasze, poddasze nie użytkowe dach deskowany, strop teriva wylewka, styropian 8 cm i wylewka - w domu bardzo ciepło, korytarz bez drzwi z wiatrołapu i z garażu zwykłe drzwi, mimo to w domu bardzo ciepło. Styropian na domku 12 cm siatka i klej bez struktury. Dom wybudowany sposobem gospodarczym, głównie przez pojedyńczych wykonawców za cenę 230000 zł w tym działka za około 20000 zł. Jak masz pytania to pisz. Pozdrawiam Edytowane przez fedzbi

• 3 weeks później...
Witam wszystkich zainteresowanych budową M-110. Sprostowanie co do ceny wybudowania domu. Dzisiaj byłem oglądć wybudowany dom w Nowych Tłokach koło Wolsztyna stan tj. parter wykończony zamieszkany, garaż z bramą garażową w trakcie ocieplania poddasza (bez palenia 6 stopni w plusie), taras w trakcie wylewania, bez schodów na poddasze, poddasze nie użytkowe dach deskowany, strop teriva wylewka, styropian 8 cm i wylewka - w domu bardzo ciepło, korytarz bez drzwi z wiatrołapu i z garażu zwykłe drzwi, mimo to w domu bardzo ciepło. Styropian na domku 12 cm siatka i klej bez struktury. Dom wybudowany sposobem gospodarczym, głównie przez pojedyńczych wykonawców za cenę 230000 zł w tym działka za około 20000 zł. Jak masz pytania to pisz. Pozdrawiam

Hej apropos - domu z wątku o m110 - wspomniałeś o możliwości zadzwonienia do właścicielki - czy byłaby szansa skorzystać? mieszkam w Poznaniu i w okolicach będę budował tej jesieni/przyszłej wiosny. Chętnie obejrzałbym i porozmaiwał z kimś kto buduje ten dom.

mój mail: [email protected]

pozdrowienia!!

• 3 weeks później...
Jak tam Szanowni Państwo przygotowania do budowy?? :)

My zaczynamy przygotowanie działki.. jak narazie wycinamy kilka drzew.. i czekamy aż śnieg zginie :)

Ja na razie dzwonie po ludziach, którzy mogą wykonać prace ziemne tzn zebranie humusu + wykop po fundament. U nas na działce nie było drzew, natomiast bardzo wysokiego zielska pełno :D. Tak przy okazji jaka jest średnia stawka za zebranie humusu ?

Mamy ten komfort że nie musimy szukać koparki do wykopu, bo mieszka u nas ekipa budowlana która w okolicy robi kanalizacje więc nie będzie problemu. Więźbę dachowa też już mamy kompletną tak więc coś już jest. Trzeba być dobrej myśli :)

Rozumiem, że materiały na więźbę dachową już macie :D Ile metrów tego drewna potrzeba ?

witam

proszę o wiadomość na temat wentylacji łazienek i kuchni. Z tego co zobaczyłem na rysunkach w ogóle brakuje wentylacji łazienki na parterze. Brakuju też chyba przewodów do kuchni chyba że jest tylko jeden wentylacyjny a spaliny znad kuchenki są wyciągane tylko przez pochłaniacz z filtrem. Dobudować następny komin? projekt prościutki a takie mi się podobają tylko że wydaje się niedopracowany

witam

proszę o wiadomość na temat wentylacji łazienek i kuchni. Z tego co zobaczyłem na rysunkach w ogóle brakuje wentylacji łazienki na parterze. Brakuju też chyba przewodów do kuchni chyba że jest tylko jeden wentylacyjny a spaliny znad kuchenki są wyciągane tylko przez pochłaniacz z filtrem. Dobudować następny komin? projekt prościutki a takie mi się podobają tylko że wydaje się niedopracowany

Dla kuchni i łazienki jest przewidziany kanał wentylacyjny wywiewny pod wiecem. Dla łazienki na ścianie frontowej, dla kuchni na ścianie bocznej od spiżarni

Witam, też zdecydowaliśmy się na ten projekt - wersja B z garażem jednostanowiskowym. Bez żadnych zmian i adaptacji poddasza. Jesteśmy na razie na etapie kompletowania dokumentacji. Ciekawa jestem, co słychać na Waszych budowach. Z jakich materiałów budujecie?

(kujawsko-pomorskie)

• 3 weeks później...
Humus 350 zł, geodeta 750 zł, deski do tyczenia (40 zł większość moich) rowy pod ławy fundamentowe 500 zł, stal zbrojeniowa fi 12 450 m + drut do wiązania + transport 1240 zł, strzemiona w ilości 350sztuk 250 zł, (robocizna za pełne zbrojenie 300 zł), beton B 20 ( 15 m3) 3690 zł, pompa 250 zł, transport pompy 200 zł. Wszystkie ceny brutto. Suma ok. 7570 zł