Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostałem ofertę na 39-40 palet na ok 17.5 tys bloczek YTONG 0.4 30 cm gr

Dzisiaj zakończyliśmy murowanie ścian fundamentowych - 7 warstw !! 1,5 tony cementu !!, ale na pewno woda nie wejdzie do domu. Teraz izolacje fundamentów robię sam, potem podsypie dookoła i zaczniemy zagęszczać (nie chce pękniętej ściany fundamentowej)

Edytowane przez Landcaster

• Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piotrus_78 jaki wariant projektu posiadasz A cz B ? Tzn gdzie będą schody na strych/poddasz ?

U mnie bloczki wymurowane, na razie po pracy podjeżdżam i maluje dysperbitem 2x zewnętrzne + 1x wewnętrzne ściany. Na weekend jestem ustawiony z ociepleniem fundamentu + folia kubełkowa. Planuję również na pon zasypywanie z zagęszczaniem + zalewanie betonem stan zero. No i jakoś od polowy maja start z YTONGIEM.

Edytowane przez Landcaster

Ja również mam projekt w wersji ze schodami z wiatrołapu. Natomiast przeraża mnie rozwiązanie tych schodów. Tzn w łazience jest taka wnęka która wynika z nachylenia schodów. Ściana oddzielająca schody od łazienki wg projektu i architekta powinna być wykonana z płyty kartonowo gipsowej. Ja zrezygnowałem z tego rozwiązania zmniejszając trochę łazienkę. Dla łatwiejszego wyobrażenia załączę 2 rzuty mojego modelu.

rzut 5.jpgrzut 2.jpg

Okno w łazience mam zmniejszone do ok 90 cm tak aby zmieścił się prysznic (ten bez brodzika).

Do piotrus_78

Rozważamy budowę domu M-110. Podoba nam się projekt, ale chcielibyśmy jednak najpierw zobaczyć domek - wiadomo inaczej wygląda na papierku, inaczej w rzeczywistości.

Jeśli nie będziesz miał nic przeciwko, chętnie podjedziemy zobaczyć domek, jak już mury staną ;) Proszę o kontakt na piva.