zosia555 13.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Cześć, Mój majster okleił kominy sytyropianem 2cm (po to aby wyrównać powierzchnię), na to chcę położyć tynk mozaikowy, ale naszły mnie wątpliwości: czy nie będzie tam panowała zbyt wysoka temperatura i czy styropian nie stopi się ? Jeden komin przeznaczony jest do kominka, drugi do kotłowni (piec na ekogroszek).Pytanie do osób, które mają takie lub podobne rozwiązanie: stopi się ? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.04.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Jezeli styro by sie mialo stopic,to czy bedzie jego 2 cm.czy 15cm to na jednao wyjdzie.My mamy 15cm na zewnatrz,a do tego to co jest a wlasciwie powinno byc w komplecie z wkladem.Pustaki,a wsrodku wklad ceramiczny oddzielony od pustaka welna.Nie zauwazylem zeby cos sie dzialo ze styro na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 14.04.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Jeśli masz taki komin jak piszesz w temacie, to powinieneś mieć ceramiczną rurę spalinową oddzieloną od postaka kominowego warstwą wełny.Ja mam Leiera obłożony ponad dachem styropianem 8cm i nic się nie topi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.04.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A czy przypadkiem przepisy nie zabraniają obkładać styropianem kominów dymowych? I to nie w trosce o stopienie przy normalnym użytkowaniu, ale w trosce o życie ludzkie w przypadku awarii takiego komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts