badboyryba-M05aL 14.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witajcie, Przeglądając forum zauważyłem, że wielu/e z Was planuje, tak jak ja, zrobić w swoich łazienkach prysznic bez brodzika - tzn. brodzik z płytek....Myślę, że kąpiel w takim brodziku uprzyjemniałyby ciepłe płytki pod nogami....Jednakaże słyszałem, że istnieje spora obawa, że syfon w odwodnieniu liniowym będzie się wysuszał i w łazience przestanie być przyjemnie z powodu przykrego zapachu...........Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w łączeniu ogrzewania podłogowego i odwodnienia liniowego pod prysznicem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Jeśli nie będziesz używać tego prysznica, to po czasie rzeczywiście woda w nim wyschnie, jak w każdym innym syfonie. Z prysznica jednak korzysta się codziennie, nie ma więc obawy. Rurki od podłogówki prowadzisz tak, żeby nie przylegały bezpośrednio do syfonu. Fajne rozwiązanie, mamy takie, jeszcze nie używamy, ale znajomi już jakiś czas używają i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 14.04.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a jak daleko od odwodnienia jest ułożona podłogówka?????w tece podają, że powinno być ok 15 cm .............. Z tym używaniem codziennie masz rację....tylko, że ja chcę tak zrobić w odydwóch łazienkach i wydaje mi się, że może być tak, że z jednej będziemy korzystali od święta trochę tylko......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Mamy właśnie 15 cm. (odpływ Tece ) Jeśli będziesz korzystać sporadycznie, to po prostu co parę dni wpuścisz tam trochę wody i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 14.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Do syfonu nalej trochę oleju.Jeszcze nie próbowałem, ale podobno to działa. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 14.04.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja kupiłem do odpływów liniowych suche syfony Kessel, właśnie z obawy o wysychanie w nieużywanej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 14.04.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a czy one pasują do wszystkich producentów - tece,aco itp??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 15.04.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nie wiem. Odpływy sobie sam robiłem tak aby mi te suche syfony pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.04.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja kupiłem do odpływów liniowych suche syfony Kessel, właśnie z obawy o wysychanie wnieużywanej łazience. To idealny pomysł (ja mam mieć liniowy też w łazience gościnnej, więc może dość często wysychać...) a ile to kosztuje taka przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 16.04.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja kupowałem po 110 zł, teraz widzę na allegro po 88 zł. Nazywa się to Kessel multistop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts