Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wenge vs jesion ,czy to pasuje???

Kalin4

Recommended Posts

Witam wszystkim od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem 50 m mieszkania.Mam 25 lat i chcailbym urzadzic moje mieszkanko w stylu nowoczesnym ,problem zaczyna sie juz od samego poczatku zamowilem dzwi do pokojów oklejane fornirem wenge i mam ogromny problem z doborem podlogi ,dosyc dlugo sie wachalem z wyborem i wreszcie zamowilem deske barlicecka jesion poniewaz uznalem ze jasny kolor optycznie powiekszy moj 19 metrowy pokoik, jednak ciagle nie jestem zadowolony z tej decyzji bo ta podloga pasuje mi bardziej do wiejskiej chaty niz nowoczesnie urzadzonego mieszkanie .Bardzo prosze o porady jakie podlogi moglbym zastosowac zeby wygladalo to ladnie i nowoczesnie .

Witam,

a może chodziło o sęki (to w sprawie wiejskiej chaty:)))) , jeśli klon je ma :oops:

Wydaje mi się, że fajny nowoczesny szyk nadaje parkiet przemysłowy, ale to pewnie wydatek z innej półki :wink: Myślę, że nowocześnie wygląda taka podłoga, która ma jak najmniej sęków, ale to tylko moje zdanie

Sama planuję właśnie bardzo jaśniutką podłogę, bo schody będę mieć z bardzo jasnej sklejki chyba właśnie klonowej, no i też liczę na optyczne powiększenie przestrzeni.

Podawiam :D

jak pisalam wyżej mam jesion, ale bez sęków...

sęki do nowoczesnwgo wystroju też mi nie pasują. Co do tego optycznego powiekszenia to raczej na kolor ścian bym stawiała(jasny kolorek). Wg mnie podłogę możesz zrobić jakąś egzotyczną byle nie czarną ;) ale do utrzymania czystości zdecydowanie jasna jest lepsza :wink: