Famelia 21.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Może uda się więcej zdjęć ze środka Czy ścianki przy drzwiach wejściowych są na tyle duże, by po obu stronach "drzwi" wstawić pionowo pustaki szklane? Chyba nie muszę mówić, że zazdroszczę każdej postawionej już cegły/pustaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 21.05.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Cześć.Po lewej od wejścia u mnie raczej nie. W/g projektu raczej chyba też nie, ale co to za problem przesunąć 15 cm w lewo ściankę (działową) od pokoju. Po prawej stronie spokojnie nawet zastanawiałem się nad 40 cm doświetlem, ale ostatecznie zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 21.05.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 A fotki ze środka jeśli pogoda pozwoli zrobię w wekend. Panowie obiecali usunąć wszystkie przeszkody więc powinny być ciekawsze niż poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 24.05.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Widzę postępy I dalej proszę o zdjęcia środka na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 24.05.2009 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Niestety zapomniałem naładować baterii w aparacie i odmówił współpracy zanim zrobiłem fotki. Ale jeśli dostane adres email wyślę filmik zrobiony telefonem. Nie jest rewelacyjnej jakości, ale wyraźniej oddaje wielkości pomieszczeń niż foto.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 27.05.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Po prostu serce roście Domek naprawdę zapowiada się rewelacyjnie Jakie są Twoje subiektywne odczucia; czy naprawdę jest taki przestronny i duży? Ja oglądając fotki wcale tak nie uważam i chciałabym więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 27.05.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Powiem tak z jednej strony trochę mnie martwi spora ilość m2 (w moim przypadku około 160), które trzeba będzie ogrzać, utrzymać, posprzątać. Z drugiej stony jak teraz patrze na pomieszczenia i poddasze jeszcze nie zadaszone to jakoś nie widać tych metrów i raczej ze wcześniejszymi wątpliwościami nie powinno byc problemu. Domek wydaje się być idealnie dla czteroosobowej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.06.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] zainteresowani są i czekają na następne foty i opisy pozdrawiam, Aleksander http://forum.muratordom.pl/uzytkownik91421.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 07.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Góra już jakby mniej mnie interesuje, bo ja mam inną wersję dogodnego, ale mimo to śledzę, zazdroszczę i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 07.06.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.06.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Właściwie nie mam porównania, ale wydaje mi się, że bardzo szybko u Was prace postępują Zobaczyłam sobie dokładnie kuchnię i... wydaje mi się mała Jak uważasz, jeżeli mam piwnicę, czy jest sens robić tę mini spiżarnię przy kuchni? Nie lepiej tę przestrzeń (w moim wypadku) wykorzystać na kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 20.06.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Nie lepiej tę przestrzeń (w moim wypadku) wykorzystać na kuchnię? Nic dodać, nic ująć (po zlikwidowaniu znaku zapytania i nie na początku)) Ja nie mam piwnic a spiżarkę przeniosłem pod schody. A kuchnia wcale nie jest taka mała - razem ze spiżarką 16m2 to naprawdę dużo. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 21.06.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Ja zostałem przy wesji z projektu i wydaje mi się że kuchnia wcale taka mała nie jest. Jednak jeśli miałbym możliwość przeniesienia spiżarki tak jak u Was do piwnicy, to napewno bym tak zrobił Co do szybkości prac to jestem miesiąc do tyłu według harmonogramu jaki zakładałem przed startem. Ale oczywiście nie przez ekipę bo zapierniczają jak małe samochodziki tylko przez wstrętną pogodę. Jeśli jutro pogoda pozwoli to murarze zakąńczą wszystkie prace (została czapka na dużym kominie, kawałek ścianki działowej i wylanie tarasów). Jeśli również pogoda pozwoli to do końca tygodnia panowie też zamierzaja się uwinąc z dachem. Więc jak dobrze pójdzie to w sobotę będziemy oblewać SSO. Okienka i brama też się wyceniają, tylko mam dylemat co do drzwi wejściowych Jak są jakieś co mi się podobają to nie maja żadnych atestów antywłamaniowych, a drzwi np. Gerdy nie podobaja mi się wcale. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 04.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dzięki za szczegółowe wyliczenia ile czego zeszło - przydadzą się poglądowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 05.07.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Spoko. Jak będą jakieś pytania to postaram sie pomóc odpowiedzią. Mam rospisane wszystkie materiały tylko trzeba by troche posiedzieć żeby to wszystko wypisać. Dlatego poglądowo już jest, a szczegółowo na zapytanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Wspaniale to wygląda! Gratuluję! My dopiero wyszliśmy z ziemi Mam parę pytań: Jakiej wysokości i szerokości masz stopnie schodów i ile Ci ich wyszło? Musiałeś przedłużać dolny bieg, żeby mieć dwa stopnie na spoczniku? Działówki masz z porothermu? Będzie się dało na takiej ścianie coś powiesić? Bo mnie znajomi straszą, że nawet kołki wbite w porotherm nie wszystko udźwigną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 20.09.2009 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dzięki Wszystkich stopni będzie 18 rozmiar 18/25 jak dobrze pamiętam. Jutro będę na działce to jeszcze sprawdzę czy nie pomyliłem z jakimś innym wymiarem. Z pierwszym biegiem musiałem się cofnąć, prawie aż do drzwi do kuchni. Do tej pory nigdy nie miałem problemu z powieszeniem czegokolwiek na ścianie z porotermu. A powiesiłem już w swojej pracy trochę urządzeń. Tak myśle że nie będzie u mnie w domu urządzeń które ważą ponad 100kg i będą musiały wisieć na ścianie wiec nie przewiduję problemów z mocowaniem czegokolwiek. I naprawde zaręczam że nie ma się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 24.09.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Sprostowanie stopnie po wykończeniu będą miały rozmiar 18/28, a nie jak wyżej napisałem 25 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 27.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Dziękuję Bardzo ładne drzwi i okna Ja ciągle biję się z myślami, jaki kolor okien wybrać - ale do stylu naszego domu najbardziej chyba pasuje okleina drewnopodobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts