ifka13 14.04.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 czy trzeba robić fundament pod kominek? pytam, bo mam przewidziany kominek, ale stopa pod fundmaentem kominu wynosi 128x100 a fundament pod komin i komin ma wymiar 96x70- z tego wnioskuję, że nie ma fundmaentu pod kominek- jak to jest u Was? pytam, bo w sobote ma wjeżdzać kopara i nie wiem, czy od razu wuęcej nie wykopać pod ten kominek- tylko ile? 0,5m w miejscu gdzie będzi ekominek wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 14.04.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 czy trzeba robić fundament pod kominek? pytam, bo mam przewidziany kominek, ale stopa pod fundmaentem kominu wynosi 128x100 a fundament pod komin i komin ma wymiar 96x70- z tego wnioskuję, że nie ma fundmaentu pod kominek- jak to jest u Was? pytam, bo w sobote ma wjeżdzać kopara i nie wiem, czy od razu wuęcej nie wykopać pod ten kominek- tylko ile? 0,5m w miejscu gdzie będzi ekominek wystarczy? tym tokiem to, tam gdzie bedzie stala pralka tez trzeba robic fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 14.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ifka13m nie robi się żadnego fundamentu pod kominek!Jedyne co to na chudziaku w miejscu gdzie będzie stał nie kładzie się styropianu ....tylko wylewka....ot tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 14.04.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja w tym miejscu bardziej podzbroiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 14.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja w tym miejscu bardziej podzbroiłem. ja też wrzuciłem parę prętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 14.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 ifka13m nie robi się żadnego fundamentu pod kominek! Jedyne co to na chudziaku w miejscu gdzie będzie stał nie kładzie się styropianu ....tylko wylewka....ot tyle. Czy ta wylewka pod kominkiem powinna być oddylatowana od reszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 14.04.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 teoretycznie powinna, u mnie tego zapomnieli zrobići ale nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.04.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 u mnie też miksokreciarze dylatację przy kominku olali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosia13 17.04.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 u mnie też zrobione jest zbrojenie pod kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 17.04.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Pod kominem od kominka mam fundament, pod samym kominkiem po prostu nie dam styropianu i zaleje dziure wylewka. Folie i dylatacje raczej dam miedzy kominem a dziura pod wylewke bo pomiedzy styropianem a dziura to raczej nie trzeba, styropian bedzie dzialal jak folia dylatacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 30.04.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 czyli można powiedzieć że tak dam styropian to się zapadnie nie dam styropianu to powstanie mostek cieplny tak źle tak nie dobrze sytuacja bez wyjścia dlatego ja dałem styropian następnie wylewkę co prawda 10 cm, 3 rok już tak jest i nic się nie zapada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 30.04.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 W chudziaku, w rejonie kominka można zatopić arkusz siatki zbrojeniowej.Położyć styropian w całym pomieszczeniu i następnie wykonać kilka otworów w tym styropianie, w miejscu kominka (n.p. fi=8cm).Otwory wypełnić zaprawą ciepłą (n.p. Alpol).Wówczas ciężar kominka nie będzie przenosił się na styropian.To samo zrobić w miejscu ustawienia boilera ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZICHI 01.05.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Witam,Korzystając z okazji chciałbym się podłączyć pod temat i zapytać w kwestii montażu wkładu, tak więc wkład będzie montowany jako narożny i wpadłem na pomysł aby sam wkład zamontować na dwóch solidnych kątownikach które będą zamocowane w ścianie z obydwu stron, w ten sposób wkład nie będzie obciążał stropu (który jest drewniany), obudowa będzie mocowana już klasycznie na podłodze. Co sądzicie o tym pomyśle, może ktoś przerabiał temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.05.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Wydaje mi się, że trochę koloryzujecie... Styropian na podłogi (EPS100) wytrzymuje obciążenia do 3 ton na m2. Myślicie, że taki kominek 150kg zrobi na nim wrażenie? Jeśli już ktoś się bardzo boi o styro, to niech w tym miejscu da EPS200 dla TIRów i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 01.05.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Wydaje mi się, że trochę koloryzujecie... Styropian na podłogi (EPS100) wytrzymuje obciążenia do 3 ton na m2. Myślicie, że taki kominek 150kg zrobi na nim wrażenie? Coś Ty zrobił? Całą zabawę popsułeś. Dyskutowaliby do rana, a tak .... będą musieli założyć nowy wątek. Po prawdzie to jak moja ciocia z Legionowa, wujek Genek z żoną i dziećmi (a są już w zasadzie dorosłe i odkarmione jak trzeba), a za nimi Franek z kolegą z wojska, wszyscy staną do zdjęcia w salonie, i blisko siebie, aby ich objęło w kadrze, to ..... laboga, będą obciążać podłogę bardziej niż najtłuściej wypasiony kominek. No tak, ale aby przypuszczać czy styropian siądzie czy nie siądzie, to najpierw należałoby oszacować masę obciążenia. Ciocia z Legionowa nigdy w życiu się nie przyzna ile waży, wujek Genek stary oszust palnie, że tylko 100 kg, a wszystkie jego dzieciaki pukną się tylko w czoła, a w najlepszym wypadku wzruszą ramionami. I tylko Franek z kolegą powiedzą dokładnie ile ważą, bo to kulturyści przecież. Więc jak tu oszacować masę? Podobnie jest z kominkiem. Nie da się. Z resztą - komu chce się cokolwiek liczyć? Długi weekend jest - no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.05.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Wydaje mi się, że trochę koloryzujecie... Styropian na podłogi (EPS100) wytrzymuje obciążenia do 3 ton na m2. Myślicie, że taki kominek 150kg zrobi na nim wrażenie? Coś Ty zrobił? Całą zabawę popsułeś. Dyskutowaliby do rana, a tak .... będą musieli założyć nowy wątek. Po prawdzie to jak moja ciocia z Legionowa, wujek Genek z żoną i dziećmi (a są już w zasadzie dorosłe i odkarmione jak trzeba), a za nimi Franek z kolegą z wojska, wszyscy staną do zdjęcia w salonie, i blisko siebie, aby ich objęło w kadrze, to ..... laboga, będą obciążać podłogę bardziej niż najtłuściej wypasiony kominek. No tak, ale aby przypuszczać czy styropian siądzie czy nie siądzie, to najpierw należałoby oszacować masę obciążenia. Ciocia z Legionowa nigdy w życiu się nie przyzna ile waży, wujek Genek stary oszust palnie, że tylko 100 kg, a wszystkie jego dzieciaki pukną się tylko w czoła, a w najlepszym wypadku wzruszą ramionami. I tylko Franek z kolegą powiedzą dokładnie ile ważą, bo to kulturyści przecież. Więc jak tu oszacować masę? Podobnie jest z kominkiem. Nie da się. Z resztą - komu chce się cokolwiek liczyć? Długi weekend jest - no nie? Aleś mnie nastraszył.Pół dnia zmarnowałem na dzwonienie a drugie pół na analizowanie i szukanie pęknięć Długi weekend jest - no nie? rzeczywiście długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.05.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 jeżeli kominek z obudową murowaną np z bloczków GK - nie dawać styro pod posadzkąjeżeli w zabudowie lekkiej - dozbroić posadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 02.05.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 U mnie na ławie połozone jest 6 bloczków fundamentowych pod kominek.Przed zalaniem chudziaka doprowadzona została rura dla dostarczania powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 02.05.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Aleś mnie nastraszył.Pół dnia zmarnowałem na dzwonienie a drugie pół na analizowanie i szukanie pęknięć Aleś popędu dostał. Popatrz co można przez jedną bezsenną noc. Post dałem o godz. 0:25, a Tobie już przed 8:10 zdało się, że to dzień cały upłynął. No, no! Pieknie. Aleś z tego wszystkiego zapomniał przedstawić wyników sondy rodzinnej i oględzin swojej podłogi. Ale rozumiem Twoje roztargnienie, bo przypuszczam, że zaczęło się od tego, że ciocia z Legionowa wysłała Cię do wszystkich diabłów, gdy o w pół do pierwszej w nocy spytałeś ją przez telefon ile waży. I w rezultacie musiałeś się uciekać do pracochłonnej analizy danych GUS w zakresie średniej masy ciała populacji kobiet w Polsce w wieku, hm - powiedzmy przejrzałym. ITD. Tak, tak, nie ma lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Aleś mnie nastraszył.Pół dnia zmarnowałem na dzwonienie a drugie pół na analizowanie i szukanie pęknięć Aleś popędu dostał. Popatrz co można przez jedną bezsenną noc. Post dałem o godz. 0:25, a Tobie już przed 8:10 zdało się, że to dzień cały upłynął. No, no! Pieknie. Aleś z tego wszystkiego zapomniał przedstawić wyników sondy rodzinnej i oględzin swojej podłogi. Ale rozumiem Twoje roztargnienie, bo przypuszczam, że zaczęło się od tego, że ciocia z Legionowa wysłała Cię do wszystkich diabłów, gdy o w pół do pierwszej w nocy spytałeś ją przez telefon ile waży. I w rezultacie musiałeś się uciekać do pracochłonnej analizy danych GUS w zakresie średniej masy ciała populacji kobiet w Polsce w wieku, hm - powiedzmy przejrzałym. ITD. Tak, tak, nie ma lekko. u mnie dni są bardzo krótkie i noce tyż, kurna ale jesteś drobiazgowy . Aleś z tego wszystkiego zapomniał przedstawić wyników sondy rodzinnej i oględzin swojej podłogi. Zaiste.....zapomniałem.Mój stoi na przedłużonych nogach,które przytwierdzone są do podłoża(chudziaka) klamrami długości 20cm każda ,zalane wylewką z mixokreta,ze styro i siatką. Co do ciotki to pracuje właśnie w GUS i zrobiła zestawienie masy ciała kobiet wprost proporcjonalnie do masy ciała mężczyzn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts