Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka Gamrat - j-tka, czy listwa h

czopuch

Recommended Posts

Dzien dobry,

Przegladam instrukcje montazu podsufitki firmy Gamrat i zastanowil mnie sposob wykonania polaczenia podsufitki w narozach.

Powiedzcie mi prosze, czy do wykonania takiego polaczenia potrzebna jest jotka – jak wskazuje instrukcja czy tez listwa h.

Dziekuje za pomoc.

http://pwildowicz.w.interii.pl/podbitka/150406251.jpg

Dzien dobry,

Przegladam instrukcje montazu podsufitki firmy Gamrat i zastanowil mnie sposob wykonania polaczenia podsufitki w narozach.

Powiedzcie mi prosze, czy do wykonania takiego polaczenia potrzebna jest jotka – jak wskazuje instrukcja czy tez listwa h.

Dziekuje za pomoc.

http://pwildowicz.w.interii.pl/podbitka/150406251.jpg

tylko i wyłącznie H :wink:

popołudniu zrobię Ci fotę jak to powinno wyglądać

W.

Dziekuje i czekam niecierpliwie, a czy mozesz mi jeszcze napisac jak to jest robione w szczycie, gdzie stykaja sie plaszczyzny dachu? Dzieki.

nie do końca zrozumiałem , co ma się stykać ?

listwe J zakładasz przy ścianie na elewacji z drugiej strony przy pasie rynnowym balach czołowa odpowiednio zagięta - bo po co następne J i lecisz panelami , jam masz szerszy okap ( to stelaż zrób tak , że dodatkowo łata przez środek , żeby się podbitka nie obwisła , na narożnikach dajesz H tak jak sugerowałeś te podójne J co jest wg mnie całkowicie bez sensu bo gorzej wygląda i kosztuje wtedy praktycznie 2 razy tyle , zresztą po to jest to H

W.

Widzę, że jest tutaj kilka osób, co miało trochę styczności z podbitkami plastikowymi. Jak one się sprawują? Podobno strzelają jak się nagrzewają i stygną. Na prawdę to tak słychać?

Odbarwianie się kolorów rozumiem na takim samym poziomie jak rynny?

o PCV na desce czołowej raczej zapomnij

jedyne wytrzymałe rozwiązanie to blacha lub osb,styro,tynk :wink:

niestety tak jak nie widziałem terrivy bez rys tak nie widziałem nie odbarwionych paneli z czoła :lol: