MARTA79 15.04.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam i proszę o radę. Planuję adaptację poddasza, ale nie mam pojęcia jak zrobić sufit przy konstrkcji więźby płatwiowo-kleszczowej? Czy montuje się jętki? Jesli tak, to jak?Czy na płatwach, czy pomiedzy nimi? W planach oczywiście ocieplenie tej części i płta k-g. Narazie mam dziurę nad głową i zero wiedzy. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Musisz poogladac rozne zdjecia wnetrz poddasza i samemu przemyslec jak wnetrze ma wygladac.Moze byc widoczna i platew i kleszcze (nie jetka) lub tylko platew lub nawet platew moze byc niewidoczna, jesli wysokosc jej zamontowania na to pozwala. Sposob zabudowy jest kwestia gustu i projektu wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 16.04.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dziękuję za podpowiedź. Jednak bardziej mi chodzi o to jak z tymi jętkami, jakie się stosuje mocowania itp. To czy płatew czy kleszcze będą widoczne czy też nie to kwestia aranzacji. Bo gdy więźba jest jętkowa to proste, bo kłade ocieplenie pomiedzy jetki, podwieszam sufit i z głowy. a ja nie mam jętek tylko dziurę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Zamiast jetek sa kleszcze zamocowane do krokwi i slupów w kazdym wiazarze pełym (co 3-4m). Dla potrzeb sufitu powieszonego mocuje sie w przestrzeni pomiedzy wiazarami pelnymi konstrukcje wsporcza z profili metalowych do krokwi na zawiesiach systemowych. Nie widze problemu. Powiesz ekipie co chgcesz osiagnac a oni zaproponuja rozwiazanie techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 16.04.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dziekuję za radę. A może ktoś już "przerobił" podobny problem? Proszę o podzielenie się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts