Magda i Michał 14.09.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Trzeba zaznaczyć gdzie jest przód, dodać np. po 3cm. żeby wystawały z przodu i z boków. U mnie stolarze dodali jeszcze "od siebie" kilka centymetrów i oczywiście przy montażu pomyliłem zabiegowe trepy, ale na szczęście udało się Największe problemy miałem ze spasowaniem trepa i obudową kominka http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/ostatnitrepzblienie.jpg PS. Kazałem zrobić bez zaokrągleń rantów, żeby wyeliminować ewentualne pomyłki A możesz podać na priva namiary skąd brałeś materiał i po ile? i opisać proces zakupowy, tzn. co trzeba im dostarczyć, jaki czas realizacji... itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 14.09.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nie ma co kryć się na priva tym bardziej, że wszystko (oprócz cen bo robiłem schody w 2005r.) opisałem tutaj http://forum.muratordom.pl/schody-betonowe-ze-stopniami-drewnianymi,t107786.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 02.03.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 fajny pomysł ) My wprawdzie nie sami, ale zlecilismy to rodzinnemu majstrowi od wszystkiego. Stopnie wycial mi ojciec stolarz z blatow kuchennych z klejonki bukowej drewnianej. Koszt w zakupie to 1500 zl (rozumiem ze to dobra cena za 17 trepow). Za ich przyklejenie, podrownanie podstopnic, otynkowanie ich i pomalowanie zaplacilismy 1000 zl. Wiec mamy schody za 2,5 tys, efekty w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 11.05.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam, odswiezam temat, bo mam 3 ciagi schodow betonowych (2x6 i 1x10 stopni) i 2 ciagi samonosnych, wiec betonowe planuje oblozyc samemu. Sek w tym, ze majster zle wylal mi schody - zalozyl, ze bedzie okladzina z gresu/ceramiki, a nie drewniana i 30mm stopnica na ostatnim stopniu bedzie mi wystawac 10mm ponad parkiet. Czy mozna ostatni stopien zrobic z parkietu? A moze ostatnia stopnice zrobic 10mm ciensza? Nie bedzie przeszkadzac, ze ostatni stopien jest o centymetr nizszy, a pierwszy wyzszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek84 27.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 witam zabieram się właśnie za schody u mnie w domu nie jest to nic wielce skomplikowanego, ale też nie najprostsze schody 3 trójkąty, 9 prostych, i znow 3 trójkąty na boki mam już zrobione wangi z MDF 16 mm, na do planuje jakiś zgrabny ćwierćwałekpo lewej stronie jest ściana, a po prawej wolna przestrzeń, czyli te 9 prostych schodów będzie otwarte, pod nimi też wangapodstopnice też z mdfwszystko malowane na białopod podstopnice stwierdziłem, że zamocuje listewki 10 mm, a same podstopnice do tych listewek wkrętem, dodatkowo przykleję to klejem, albo sylikonem (co w domu będzie), a przy montażu stopni wypełnię wolne przestrzenie pianką niskoprężną, która je dodatkowo dokleioczywiście wangi na kołki do ścian/schodów + klej/sylikon stopnie robię z klejonki kupionej w castoramie (dąb 28 mm), 430 zł za sztukę (3000mmx600mmx28mm) i teraz pytanie, bo chcę same stopnie montować na piance niskop.do poziomowania schodów chcę wbić kołka rozporowego w beton, a do niego kręcę śrubę/wkręt z łbem 10 mm, ewentualnie konfirmati tak myślę ze 4 (maks 5-6) takich śrub na stopień prosty (na zabiegowe może więcej w miarę potrzeby) czy tak będzie ok:??miałem robić listewki, ale z tym za dużo roboty jeśli tak będzie OK, to jaką przestrzeń zostawić pod stopniem na piankę ??czy minimalnie wystarczy na grubość łba tej śruby, czyli ok 4-5 mm, czy dać ok. 10 mm ?? no i od razu pytanie, czym obecnie maluje się schodyja bym chętnie pojechał domaluxem bezzapachowym (żona w ciąży, a wszystko robię w domu, nie chcę jej smrodzić)ewentualnie polećcie jakiś dobry - trwały (nie musi być najtańszy) lakier, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz, 24.01.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Również mam zamiar samodzielnie obłożyć schody drewnem, jak sprawują się schody samodzielnie wykonane przez forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 24.01.2018 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Ja wykonałem schody z płyt panelowych, wszyscy odwiedzający myślą że to drewniane. Jak powiem że z płyt panelowych to każdy myśli że z paneli.Koszt 3200zł.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?341768-Stopnie-drewniane-na-beton&p=7584689#post7584689 Edytowane 24 Stycznia 2018 przez tkaczor123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts