Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czemu znów biustonosz króluje???

retrofood

Recommended Posts

Skleroza się mię czepiła na dobre, ale dawne czasy pamiętam. I pamietam jak po 1968 roku w walce o równouprawnienie, kobiety duże i małe zrzuciły biustonosze i obiecały więcej ich nie zakładać. I pamiętam jak dzięki temu jadna z koleżanek na polibudzie pomagała nam (niechcący) zrozumieć i zapamiętać teorę ruchu drgającego złożonego. Bo jakesmy z kumplem oceniali jej walory, to nauka sama wchodziła do głowy.

Ten szlachetny zwyczaj jakoś jest w zaniku. Dzisiaj kobity okutały się w różne przepaski i nie pozwalają już młodzieży na zgłębianie nauk. Czy ktoś wie dlaczego? Co im przeszkadzają takie drgające półkule, które, ciekawe świata, wesoło biegają pod bluzką w te i nazad? I tylko patrzą jakby tu się wyrwać na swobodę!

hm ... ja myslę tak

młodym zgrabnym dziołchom to sie dziwię - bo jak sie jest młodym , to oprócz światopoglądu nic raczej nie wisi i wygodniej by było bez.... no chyba że jak ja w młodości np. sie nosi D :roll: - to wtedy niestety natura przegrywa :wink: :lol:

a te starsze to niestety muszą coby sie nic o kolana nie obijało :roll:

hm ... ja myslę tak

młodym zgrabnym dziołchom to sie dziwię - bo jak sie jest młodym , to oprócz światopoglądu nic raczej nie wisi i wygodniej by było bez.... no chyba że jak ja w młodości np. sie nosi D :roll: - to wtedy niestety natura przegrywa :wink: :lol:

a te starsze to niestety muszą coby sie nic o kolana nie obijało :roll:

Z mojego męskiego punktu widzenia muszę zauważyć, że pewien stopień obwisłości dodaje piersiom pięknego dojrzałego erotyzmu

Z mojego męskiego punktu widzenia muszę zauważyć, że pewien stopień obwisłości dodaje piersiom pięknego dojrzałego erotyzmu

hm.... o to chodzi, że u mnie to na ten przykład w tym wieku to nie jest juz tylko jeden stopień :lol: :lol: :lol:

I pamietam jak po 1968 roku w walce o równouprawnienie, kobiety duże i małe zrzuciły biustonosze i obiecały więcej ich nie zakładać.

A ja mam wrażenie, że taką deklaracje złożyły tylko jakieś porypane feministki nie pytając całej reszty normalnych kobiet o zdanie. Przez te idiotki teraz musze stać w autobusie obok wygodnie rozpartego jegomościa, nikt mnie nie puszcza w drzwiach. Na domiar złego nim urodziłam dziecko musiałam wstawać o szóstej do pracy. Równouprawnienie to nie był mój pomysł.

hm.... o to chodzi, że u mnie to na ten przykład w tym wieku to nie jest juz tylko jeden stopień :lol: :lol: :lol:

Bo zbyt jędrne piersi stają się aseksualne, kojarzą się z dojrzewającym dzieckiem lub renesansową rzeźbą z zimnego kamienia...

No, jeśli wtulając nos w przełęcz "pomiędzy" można się udusić, to rzeczywiście, może być problem.

I pamietam jak po 1968 roku w walce o równouprawnienie, kobiety duże i małe zrzuciły biustonosze i obiecały więcej ich nie zakładać.

A ja mam wrażenie, że taką deklaracje złożyły tylko jakieś porypane feministki nie pytając całej reszty normalnych kobiet o zdanie. Przez te idiotki teraz musze stać w autobusie obok wygodnie rozpartego jegomościa, nikt mnie nie puszcza w drzwiach. Na domiar złego nim urodziłam dziecko musiałam wstawać o szóstej do pracy. Równouprawnienie to nie był mój pomysł.

Mój też nie, ale z tymi stanikami, to się zgadzam.

A ja mam wrażenie, że taką deklaracje złożyły tylko jakieś porypane feministki nie pytając całej reszty normalnych kobiet o zdanie. Przez te idiotki ... musiałam wstawać o szóstej do pracy. Równouprawnienie to nie był mój pomysł.

No niestety.Feminizm( początki w USA)to nic innego jak pozyskanie 50% nowego podatnika,a żeby obeszło się bez bólu zrobiono to pod przysłoną - emancypacją kobiet,ale i tak uważam że dobrze się stało.Coś za coś,dzięki równouprawnieniu płci w pracy zawodowej mamy równouprawnienia w edukacji.

A staniczki to fajna sprawa,bo nic nie bimba,a przecież panowie,żeby im nie bimbało majtasy noszą.Natomiast lato to czas,kiedy panie powinny sobie pooddychać,a panowie przewietrzyć.Tak dla zdrowia. :wink:

PS.Jędrne na pewno bimbają,ale "zwisy"...klapią?