Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie gniazdo elektryczne zewnetrzne i jak zamocowac?

Recommended Posts

Ja mam gniazdo zewnętrzne schowane w styro i zamknięte gustownymi drzwiczkami na powierzchni elewacji .

Jak potrzebuje korzystać otwieram drzwiczki i zapinam wtyczkę do gniazda , jak skończę - zamykam drzwiczki i gniazda nie widać .

Żadnego mostka termicznego nie zaobserwowałem w tym miejscu .

Wieczorem sfocę coś to podstawię linka .

Dzien dobry,

Sciana z bk24+15 cm styropianu.

Poradzcie mi jakie zewnetrzne gniazdo wybrac i jak je zamocowac zeby dobrze sie trzymalo i mostka termicznego sie nie nabawic? (moze jakas fotka sie trafi?)

Dziekuje za pomoc.

jak nie ma jeszcze styropianu to proponuje wstawienie klocka drewnianego przymocowanego do bk a do tego klocka montujemy puszke albo gniadko n/t.

No tak ale co to za dzwiczki od czego?

- ekhhhh - ponieważ nie podoba mi się / razi me poczucie estetyki / gniazdko na zewnątrz elewacji - więc schowałem je za drzwiczkami - o wiele bardziej mi się podobają drzwiczki niż gniazdko na zewnatrz .

Po otwarciu drzwiczek wewnątrz jest gniazdko - mam Ci zrobić fotę z otwartymi drzwiczkami ?? :evil:

No tak ale co to za dzwiczki od czego?

- ekhhhh - ponieważ nie podoba mi się / razi me poczucie estetyki / gniazdko na zewnątrz elewacji - więc schowałem je za drzwiczkami - o wiele bardziej mi się podobają drzwiczki niż gniazdko na zewnatrz .

Po otwarciu drzwiczek wewnątrz jest gniazdko - mam Ci zrobić fotę z otwartymi drzwiczkami ?? :evil:

Kurna chata! Pablitoo, okres masz? My chcemy wiedzieć, skąd takie zajefajne drzwiczki wytrzasnąć, a nie zobaczyć je otwarte, czy też choćby odrobinę uchylone..

Kurna chata! Pablitoo, okres masz? My chcemy wiedzieć, skąd takie zajefajne drzwiczki wytrzasnąć, a nie zobaczyć je otwarte, czy też choćby odrobinę uchylone..

O żesz - nie krzyczcie i nie bijcie - nie zrozumiałem ... :oops:

Już mówię - drzwiczki nabyłem na składzie budowlanym LUSKAR w miejscowości Wielka Wieś koło Krakowa - ale bardzo podobne / takie same / widziałem w markietach typu Castorama, Leroy Merlin etc ...

O żesz - nie krzyczcie i nie bijcie - nie zrozumiałem ... :oops:

Już mówię - drzwiczki nabyłem na składzie budowlanym LUSKAR w miejscowości Wielka Wieś koło Krakowa - ale bardzo podobne / takie same / widziałem w markietach typu Castorama, Leroy Merlin etc ...

Dzięki :) A widzisz szukam czegoś takiego właśnie po marketach i nie mogę znaleźć. Będę się musiał uważniej przyjrzeć.

Kurna chata! Pablitoo, okres masz? My chcemy wiedzieć, skąd takie ...

....

Dzięki :) A widzisz szukam czegoś takiego właśnie po marketach i nie mogę znaleźć. Będę się musiał uważniej przyjrzeć.

Wleź na stoisko z płytkami, a dokładniej z akcesoriami do płytek w Castoramie. Tam są drzwiczki rewizyjne od małych do takich 45x45, dokładnie takie jak na fotce. Sam się rozgladam, bo potrzebuję takie 45x80 i nie ma :-( :(