Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza libra-dom Ani i Sebastiana

Recommended Posts

ja 6-ty miesiąc nie pale papierosów ale kawy nie potrafie sobie odmówić- porannej. chociaż juz skróciłam z paru kaw dziennie do jednej porannej :wink:

Oj to Ty silna jesteś!! Gratuluję :D i tak trzymaj!!

wytrzymałam i nawet juz mnie nie ciągnie ale to jest podłoże nawykowe bardziej niż nałogowe :o bo człowiek bardziej się wyucza zachowań i układa sobie je w ciągu dnia i tak codzien a potem zdziwienie ze czegos brak :roll:

co rano było kawka do tego fajeczka i tak po kolei rytuał. a teraz nie ma gdzie rąk wsadzić bo zawsze się fajeczkę trzymało a teraz ..... :o nie

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja 6-ty miesiąc nie pale papierosów ale kawy nie potrafie sobie odmówić- porannej. chociaż juz skróciłam z paru kaw dziennie do jednej porannej :wink:

Oj to Ty silna jesteś!! Gratuluję :D i tak trzymaj!!

wytrzymałam i nawet juz mnie nie ciągnie ale to jest podłoże nawykowe bardziej niż nałogowe :o bo człowiek bardziej się wyucza zachowań i układa sobie je w ciągu dnia i tak codzien a potem zdziwienie ze czegos brak :roll:

co rano było kawka do tego fajeczka i tak po kolei rytuał. a teraz nie ma gdzie rąk wsadzić bo zawsze się fajeczkę trzymało a teraz ..... :o nie

oj ten paskudny nałóg...ale ja jestem od niego wolna od 6 lat :D

a paliłam jak smok paczkę czasami i więcej dziennie :roll:

ale jak planowaliśmy dzieci tzreba było rzucić

natomiast kawy to sobie nie odmówię :p lubię ją i koniec :)

tylko w ciąży ograniczałąm sie do jednej a i często zupełnie rezygnowałam bo ciśnienie było o dużo za duże :roll:

Zaglądam i ...hm,zdjęcia sie nadal nie pojawiły? szkoda :-?

No a co do papierosów,to przyznaje sie,że ja czasem jak znajomi wpadaną,to nas bierze taka głupota i sobie podpalamy :wink: :roll:

Ale tak na co dzień,jak ludzie palą po paczce dziennie i jak jeszcze np.dwoje rodziców wypali każde po tej paczce :o dla mnie ,to jest masakra! tyle kasy!!!

a najgorsze jest,to,że np kiedys w sklepie: pani kupuje coś tam,coś tam,a później mowi:poproszę 2 paczki papierosów i jakieś batony da dzieci.A ekspednientka pyta,czy princessa może być,a babka mówi,że moze jakieś tansze... :o no to mnie już cos trafia!! na fajki maja,a na głupi baton dla dziecka nie...

no cóż...

Asiu zdjecia sie pojawią-obiecuję :D

a jesli chodzi o rodziców palących lub pijacych ktorzy na własne "przyjemnosci" wydają ostatnie pieniadze,a dzieciom nie kupia zadnego cukierka to mnie tez cos trafia :evil: :evil: jak tak mozna? ja swoim to bym nieba uchyliła.Nieraz nic sobie nie kupie,a wejde do dzieciecego sklepu i wrocę do domu z wymarzona zabawka corki 8)