laciaty 15.04.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witajcie. Zamierzam w tym roku wziąć się za wykańczanie domu. Na pierwszy ogień podbitka. Jestem na etapie obliczania kosztów:-65m2 podbitki świerkowej (szer 9cm, grubość 1.0 do 1.2cm) - do 1000zł (znalazłem już kilka ogłoszeń pierwszy gatunek za 15zł / mam łatwiej mieszkam na północy)-impregnat... nie wiem jaki-lakier.. również nie mam pojęcia Pomóżcie dobrać mi rozwiązanie dobre ale i tanie. Jaki impregnat i jaki lakier? A może jak kupie lakier to nie musze impregnować? Doradźcie mi proszę. Jeżeli chodzi o kolor to potrzebuje ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.04.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Czyli taki jak mój - u mnie było : impregnat - drewnochron w kolorze palisander / 2 razy / , na to lakierobejca Duluxa w takim samym kolorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laciaty 15.04.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 To drewno maluje się całe czy tylko z jednej strony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.04.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Impregnatem / drewnochronem / malowałem z obydwu stron , lakierobejcą tylko z jednej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.04.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Bezbarwny drewnochron od spodu lakier TIKKURILA z wierzchu 2x przed montażem i 1x półsuchym pędzlem po montażu. Radzę zastosować podbitkę grubości 19 mm. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.04.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Bezbarwny drewnochron od spodu lakier TIKKURILA z wierzchu 2x przed montażem i 1x półsuchym pędzlem po montażu. Radzę zastosować podbitkę grubości 19 mm. pozdrawiam. Panie Andrzeju-powyższe nie do końca jest dla mnie jasne: od spodu tzn od strony niewidocznej/zamkniętej czy od strony widocznej? A może po Bezbarwny drewnochron od spodu ma być przecinek ? Czyli wtedy od strony niewidocznej - 1x drewnochron, a od strony widocznej - 3 x lakier, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.04.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Tak jest powinien być przecinek! Dziękuję za zwrócenie uwagi. Kolejność prac jest taka: od strony niewidocznej bezbarwny drewnochron a następnie od strony widocznej przed montażem dwukrotnie kolor. Po montażu i ewentualnym oblistwowaniu półsuchym pędzlem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.04.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Tak jest powinien być przecinek! Dziękuję za zwrócenie uwagi. Kolejność prac jest taka: od strony niewidocznej bezbarwny drewnochron a następnie od strony widocznej przed montażem dwukrotnie kolor. Po montażu i ewentualnym oblistwowaniu półsuchym pędzlem. Pozdrawiam. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts