nnatasza 30.04.2005 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Widziałam ten dom na żywo. Zdjęcia nawet w części nie oddają jego urody. Dla mnie bomba !!!!! Dziękuję Kasiu - mam nadzieję, że już wkrótce będziemy podziwiać tutaj Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 20.05.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Natasza, bardzo mi się podoba Twój domek:) i dzidzia też!!! Mogłabyś wrzucić więcej zdjęć? Jestem na etapie wybierania materiałów na wykończenie, a Twój domek baaaardzo mi przypadł do gustu i chciałabym, jesli pozwolisz coś odmałpować Szczególnie podoba mi się kominek jest taki o jakim marzę. Baardzo proszę o więcej zdjątek. Będę ogromnie wdzięczna pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.06.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 PIĘKNY TEN WASZ DOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.06.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Natasza, cudnie!!!! tak bardzo mi się podoba, że chciałabym do Was wpaść Ślicznie, naprawdę ślicznie (nazachwycam się teraz ). A ta szafa, w góle ta garderoba gościnna - wspaniałe. No i na koniec zostawiłam sobie malutką: dzidzia jest przeurocza. Śliczna dziewczynka. Też mam taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 08.06.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Natasza, Wasz domek podgladam od początku, ale chwalę dopiero teraz, bo wczesniej mi dech zaparło Nie będę sie rozpisywać, pięknie jest A tak poza tematem, to naszą młodsza córcię nazwalismy Natasza i nie daliśmy się babciom przekonać do Natalii Mam nadzieję, że i jej tak jak Tobie, będzie sie podobało to imię. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.06.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 NNatasza - domek znakomity ! Chciałabym Cię zapytać, jak sprawuje się w użytkowaniu kominek (dwustronny Hajduk, jeśli dobrze pamiętam?) Ja też planuje dwustronnego Hajduka i ciekawa jestem, jak się sprawdza to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 27.06.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Nnatasza ja cię jeszcze pomęczę o tę podłogę z parkietu przemysłowego. Jak sie sprawdza takie drewno olejowane w porównaniu z lakierowanym? Jak sie pielegnuje , myje taka podloge? Jak czesto trzeba powtarzac olejowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 11.07.2005 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam serdecznie po dłuższej przerwie.... Miałam się poprawić i wkleić trochę zdjęć , a wyszło jak zawsze. Ella - Hajduczek super, dogrzewał nas całą zimę. Paliliśmy brykietem, bo nie zdołaliśmy kupić już drzewa przed zimą. Jedyny minus to taki, że niestety brudzą się dość szybko szyby. Na szczęście są już na rynku rewelacyjne środki do czyszczenia szyb kominków - ja używam firmy Starwax i jestem z niego bardzo zadowolona. Honorata - trudno mi porównać podłogę olejowaną z lakierowaną ponieważ nigdy nie miałam w domu parkietu lakierowanego (pomijając czasy, gdy mieszkałam z rodzicami ... wstyd się przyznać,ale wtedy niewiele mnie interesowała pielęgnacja podłogi ). Jakiś miesiąc temu ponowiliśmy olejowanie (olej Syntilor) ponieważ podłoga zaczynała wyglądać nijak. Wszystko przez faceta, którty robił parkiet. Nie miał zupełnie doświadczenia i położył zbyt mało oleju. I wydaje mi się, że ten olej był lepszy od poprzedniego (tamten to był Faxe). Podłoga teraz wygląda po prostu doskonale, ma lekki połysk, stała się taka jakby śliska i z wyglądu przypomina półmatowy lakier, a ma wszystkie zalety podłogi olejowanej. Myślę, że przy podłodze lakierowanej musiałabym cyklinować wszystko w przyszłym roku - pies, Zośka szurająca wszystkim, długi brak trawy w ogrodzie, chodzenie w butach - nie ma po tym praktycznie śladu. Podłogę myję raz w tygodniu letnią wodą - czyli w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 11.07.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 No i oczywiście WSZYSTKIM dziękuję za miłe słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 11.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ella - Hajduczek super, dogrzewał nas całą zimę. Paliliśmy brykietem, bo nie zdołaliśmy kupić już drzewa przed zimą. Jedyny minus to taki, że niestety brudzą się dość szybko szyby. Na szczęście są już na rynku kupiłam rewelacyjne środki do czyszczenia szyb kominków - ja używam firmy Starwax i jestem z niego bardzo zadowolona. Nnatasza - a czy mycie tylnej szybki jest jakoś szczególnie uciążliwe? Czy trudno się do niej dostać? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 11.07.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Czesc! Ja w takim razie rowniez pozwole sobie zapytac o ta podloge olejowana. Jestesmy wlasnie na etapie olejowania parkietu. Nasz "specjalista" po nalozeniu oleju (wraz z woskiem) ma zamiar polozyc jeszcze jakis refresher jak to on nazywa. Jest to jakis srodek ,ktory ma zakonserwoac podloge na jakis czas. Ja sie zastanawiam wlasnie czy jezeli ta podloga gdzies sie czyms porysuje to czy bede mogla tez papierkiem przetrzec to miejsce i znowu nalozyc olej czy moze przez ten wosk sama nie bede mogla tego robic i bede musiala wzywac specjalisto? Wiem,ze sama mialas doswiadczenie juz z ta podloga olejowana,wiec jestem ciekawa czy mozesz mi cos poradzic w tej kwestii. U mnie jest jakis niemiecki olej Eukula (lub cos w tym stylu Dziekuje i pozdrawiam ,a Twoja podloga wyglada po prostu pieknie , jak i caly dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 12.07.2005 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ella - nie ma wcale problemu, bo można ją normalnie otworzyć z drugiej strony za pomocą imbusa . To są normalne drzwiczki tylko bez klamki. Pati13 - ciężko mi coś powiedzieć, gdyż podłogę mamy pokrytą tylko olejem - bez wosku i impregnatu. Ale wydaje mi się, że nie powinnaś mieć z tym problemu. Ja zawsze robię tak, że jakąś większą rysę przecieram drobnym papierem ściernym, biorę na szmatkę olej i czekam, aż wyschnie. Ty pewnie będziesz musiała pewnie położyć jeszcze wosk i go wypolerować. A drugie olejowanie zrobiliśmy sami dużym pędzlem - na 70 m2 zajęło nam to 3-4h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 12.07.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Nnataszo! Mam pytanko: jakiego koloru macie elewacje? No i jaki to tynk? Z gory dziekuje za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenamirek 12.07.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Natasza,a jak sprawują się Twoje ciemne kafle w holu? Nie ma problemu z utrzymaniem czystości? Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati13 14.07.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Nataszo! Dzikuje za odpowiedz. U mnie juz praktycznie to olejowanie skonczone. Wszystko byloby ok,ale jak na moj gust za bardzo sie ten parkiet swieci, a mial byc matowy. Pan mnie zapewnia ,ze po czasie zmatowieje. Jeszcze zostalo tylko nalozenie jakiegos "refreshera",ktory ma utrwalic kolor. Zobaczymy jak bedzie potem i czy sami bedziemy mogli to co jakis czas odswiezac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 18.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Ella - nie ma wcale problemu, bo można ją normalnie otworzyć z drugiej strony za pomocą imbusa . To są normalne drzwiczki tylko bez klamki. Nie wiedziałam o tym - myślałam, że trzeba nurkować ... Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.07.2005 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Natasza, a jak sprawują się Twoje ciemne kafle w holu? Nie ma problemu z utrzymaniem czystości? Marzena Myślę, że w sumie nie jest źle - przez te jeśniejsze mazania nie widać aż tak piasku i kurzu. Gorzej ze śladami po wyschniętej wodzie - szczególnie przy misce psa i ogólnie po psie, który niestety nie jest czyścioszkiem . Ale nie wiem, czy przy jasnych jest lepiej... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.07.2005 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Nnataszo! Mam pytanko: jakiego koloru macie elewacje? No i jaki to tynk? Z gory dziekuje za odpowiedz! Lidqo - użyliśmy tynku mineralnego Terranova kolor 811 albo 801 ... skleroza... (miał być w odcieniu popielu, ale wyszła taka złamana biel - w przyszłym roku chcę go przemalować), struktura baranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 19.07.2005 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Wreszcie uporaliśmy się z ogrodem. Jeszcze 2 miesiące temu wyglądał koszmarnie: http://images28.fotosik.pl/175/23c51f3b62735a5dmed.jpg Piaskownicę dla Z. zrobiliśmy sami z desek po budowie - mam nadzieję, że tego okropnego płotu już za jakiś czas nie będzie widać. http://images31.fotosik.pl/176/e77b31d4b46d03bcmed.jpg Po zasianiu trawki i posadzeniu paru roślinek było już troszkę lepiej : http://images34.fotosik.pl/175/f393737329b7eb78med.jpg http://images33.fotosik.pl/176/309eb9cc973b13f4med.jpg Ale efek tak naprawdę bylo widać dopiero, jak wzeszła trawka: http://images23.fotosik.pl/174/03e1a3082a895d29med.jpg http://images32.fotosik.pl/175/b735aa56c500b1c8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 19.07.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Nnatasza - super ogródek się zapowiada . A co posadziliście przed tym betonowym płotem? Moi sąsiedzi też niestety zafundowali mi takie betonowe cudo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts